Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2307
View
98
Reply

Dah lama kawen tapi still tak dapat rezeki anak lagi. Anyone?

[Copy link]

Author: Camilia       Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2019 11:01 AM | Show all posts
hanis6969 replied at 6-4-2019 10:54 AM
ye betul..sabar ye awk..nknikit kate org bleh mati depression..hihi..sya doakan awk dikurniakan pe ...

Amin.. terima kasih mendoakan
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
duradanis replied at 6-4-2019 10:33 AM
kenapa pcos doktor boleh cakap mandul ya.. sbb sy tengok ramai je kwn2 sy kena pcos tpi hamil.. nn ...

tu la kan. mengarut betul doc tu. saya pun ade follow up ramai gynae, xder sorg pon yang cakap pcos tu mandul. tapi advice yg paling die tekankan is diet, ades paham paham la kan,, berat badan mmg over over weight, so doc suh diet, cari berat badan ideal. saya sendiri dah 3 kali pregnant tapi takder rezeki. semuanya separuh jalan.. doc cakap condition rahim
lemah kalau kita ade pcos. tapi benda tu boleh jadi lebih baik. so teruskan usehe. jangan stress, jgn hirau apa org kata. tapi sampai sekarang ni pun.. jalan diet i dah lame sesat.. hahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniahhhh TT. Kpd yg belum direzkikan zuriat, teruskan usaha dan berdoa. Allah Maha Baik, Dia tahu waktu yg terbaik utk hambaNYA.

Alhamdulillah kami dikurniakan baby girl lps 7 tahun kahwin. Now baby pun dah setahun
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 09:07 AM | Show all posts
chempaka_lily replied at 6-4-2019 10:53 PM
Tahniahhhh TT. Kpd yg belum direzkikan zuriat, teruskan usaha dan berdoa. Allah Maha Baik, Dia tahu  ...

alhamdulillah.. rezeki awk... lepas ni mana tau sy pulak,,
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 09:40 AM | Show all posts
duradanis replied at 8-4-2019 09:07 AM
alhamdulillah.. rezeki awk... lepas ni mana tau sy pulak,,

Aminnn....InsyaAllah ada rezeki nanti
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 11:05 AM | Show all posts
InsyaAllah....perancangan Allah sangat hebat.....tiada yang lebih dan tiada yang kurang.....Doa banyak2
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sekarang kite same same kuatkan semangat.. kena positive.. sabar and percaya ketentuan Allah tu kan terpaling baik untuk kita.. be happy gais..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah TT. Iollss dulu pun nk dkt dua taun kahwin baru dapat baby. Mcm2 petua jugak iollss cuba.salah satunya Blend kurma ajwa with susu kambing. Berurut dgn bidan. Suami isteri mkn supplement. Rajin jogging. Selalu belanja anak buah. Minta anak buah doakan. Doa sungguh2 minta dgn Allah. Supaya perkenankan. Tapi percayalah. Allah akan bg pada masa yg tepat. Bkn pada masa yg kita nak. Mak iollss dulu pn ada pesan. Klu x ada rezeki anak pun jgn bersedih. Byk lagi rezeki Allah yg perlu kita syukuri.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
duradanis replied at 8-4-2019 09:07 AM
alhamdulillah.. rezeki awk... lepas ni mana tau sy pulak,,

InshaAllah. Aammminnn.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akuni at 10-4-2019 01:52 AM

Belum rezeki kot...berusaha Dan berdoa. Anak sedare hakak ada sorg lamaaaa xda anak..puas berubat kampung, makan herba,berurut tapi x bjaya.
Kendian try suntik ksuburan+makan ubat..dkt 3tahun x bjaya...akhirnha doktor sarankan IVF...mahal jugaklah katanya.2x buat ivf gagal Kali k3 baru bjaya.Alhamdulillah.
Umur anak 2 tahun try lagi bjaya tapi gugur Masa kandungan sbulan. After a year try lagih...x jadi..taun lepas sheols try lgi pun gagal. Umur pun dah 42. Husband sheols kata..cukupla..Allah dah bagi seorang patut bsyukur atas pberiannya.Anak IVF da tu dah umur 7  tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dan alhamdulillah jika diuji sebegini  dapat suami yang memahami sabar sayang cinta dan tak kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2019 11:47 AM | Show all posts
amin .... semoga dimakbulkan doa TT .....
bersabar n teruslaaa berdoa .....
mcm vase dah 10 tahun xngandung .... tetiba baby dalam perut dah 2 bulan .....
yakin laaa dgn takdir Allah ye .....

vase faham sgt perasaan TT ni ....  
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy baru je kawin 2 tahun. Kami laki bini aman damai je xde tekanan.. tp masuk tahun kedua ni dh ada bahang2 tekanan dr inlaws.. (ie: komen lets wait until we have our own grandchild.. and smpaikan sy demam pn dh excited pregnant.. aduuuuuuhhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss dh 3tahun kawen...Alhamdulillah. Tp rezeki anak belum ada lagi. Dulu ingt senang je nk buat anak ni, skali ambik kau, susah rupenya.hikhikhik
Ada anak & xde anak, dua2 pon rezeki kan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ada kakak ipar yg dh 19 thn kawen tp xde rezeki anak lg...so bila ade org tanya xnak anak ke relax je dia jwb yg dorang laki bini masih dlm fasa bercintan cintun lg...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga dimurahkan rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Tahniah TT...  tumpang happy. Allah swt tahu bila waktu yg terbaik kn..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2019 03:37 PM | Show all posts
Tahniah TT.. pengalaman sendiri baru dpt anak lepas 5 tahun kawen..tertutup terus mulut mertua kami..haha sebelum tu asik bertanya la...suh minum air akar kayu la..dah dapat anak ni diam je. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 09:16 AM | Show all posts
Alhamdulillah rezeki awk. ada yg kawin berapa tahun belum ada ank.. syukur dgn apa Allah bagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079672s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list