Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8048
View
88
Reply

Misteri Ketukan Pintu di Teluk Intan, Perak...

[Copy link]

Author: Hearty_Winter       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-4-2019 09:31 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Hearty_Winter at 5-4-2019 09:49 AM

Assalam...
mohon maaf jika thread ni ada yang buka tapi setakat ni saya cari memang tak ada lagi...ke saya tesalah pandang..

*Sebelum tu nak tanya telebih dahulu, ada sesiapa tak dalam group forumer sini pernah dengar "Misteri Ketukan Pintu" yang bermula di daerah kampung Gajah, Perak...dan sekarang sedang hangat diperkatakan berlaku di Teluk Intan, Perak? Kalau ada sesiapa yang tahu bole share di sini dan seriously nak tahu perkembangan terkini kejadian misteri tu...*

Ada terdengar dari sumber yang boleh dipercayai, ketukan tu berlaku ditengah malam, jam sekitar 1-3 pagi ketika orang dalam rumah sedang nyenyak tidur...dan ada penghuni rumah yang cuba mengintai ke luar tetapi tiada kelihatan susuk tubuh manusia? Menurut sumber tertentu kejadian itu berlaku dari kampung Gajah, Perak di mana dikatakan bahawa gangguan tersebut adalah *Belaan* seseorang yang cuba mencari "Tuan Baru". Mungkin benar dan tidak mustahil juga angkara manusia jahat yang ingin mengambil kesempatan di atas kejadian panas yang sedang berlaku untuk kegiatan merompak dan sebagainya. Wallahualam.

So, kepada sesiapa yang tahu kisah sebenar/ingin berkongsi cerita boleh sambung di sini ya...Terima kasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:00 AM | Show all posts
means kes misteri ni baru berlaku ke? atau dah lama berlaku jaman berjaman di kawasan2 tersebut?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:04 AM | Show all posts
muggleDylla replied at 5-4-2019 10:00 AM
means kes misteri ni baru berlaku ke? atau dah lama berlaku jaman berjaman di kawasan2 tersebut?

baru je berlaku...
di kampung Gajah tu dalam 2 3 bulan lepas, now dah sampai ke Teluk Intan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xsalah pernah baca thread ni tp xingat di mana..penduduk buat kawalan tp 'dia' still bt hal kan.dgr ketuk tp orgnya xda
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:08 AM | Show all posts
nasihat kaka pintu rumah tukar pintu shopping mall, orang nak lalu je terus terbuka.. nanti belum sempat dia ketuk pintu dia dh lari mencicit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:09 AM | Show all posts
violetungu replied at 5-4-2019 10:05 AM
Kalau xsalah pernah baca thread ni tp xingat di mana..penduduk buat kawalan tp 'dia' still bt hal ka ...

oh, ya ke ... means dah ada orang lain buka thread ni la ye
tapi cari tadi tak jumpa pulak thread nya...
bukan apa, cuma nak tau je perkembangan terbaru..dah dapat kesan ke punca dari mana..
sebab dah dekat sangat dengan kampung saya tu..seram pulak dengar.. hihii
tapi kita kena sentiasa yakin pd Allah, sbb kalau betul la benda tu, dia pun makhluk Allah juga...hihii
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:11 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-4-2019 10:08 AM
nasihat kaka pintu rumah tukar pintu shopping mall, orang nak lalu je terus terbuka.. nanti belum se ...

hahaa
seram pulak tetiba tebuka pintu nya tak ada sape2 kat luar...larikkk sinsing kain wehh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:11 AM | Show all posts
thread yg ada tu kat kg gajah..tapi ingatkan dah settle, kata tuannya ambil balik?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:13 AM | Show all posts
kucingitam replied at 5-4-2019 10:11 AM
thread yg ada tu kat kg gajah..tapi ingatkan dah settle, kata tuannya ambil balik?

Haa, yang ni latest berlaku kat teluk intan pulak. Eh, tapi katanya aritu yg dekat kampung gajah cuma kena tangkap dgn pengamal perubatan dan dah dibuang, tapi bukan waris yang ambil kan. macam2 version pulak ya.. sabo je lah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:22 AM | Show all posts
haah..mcm2 version, semua nya berdasarkan khabar angin je
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:27 AM | Show all posts
Hearty_Winter replied at 5-4-2019 10:11 AM
hahaa
seram pulak tetiba tebuka pintu nya tak ada sape2 kat luar...larikkk sinsing kain wehh.. :l ...

rumah homestay kaka baru pasang cctv ada sensor, sensor tu boleh kesan mahluk halus kamera akan bergerak ikut sensor tu.. boleh install kt pintu2 rumah masing2.. mngkn blh tahu siapa yang suka mengusik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:28 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-4-2019 10:27 AM
rumah homestay kaka baru pasang cctv ada sensor, sensor tu boleh kesan mahluk halus kamera akan be ...

wahhh menarik ni..
bape kos untuk pasang cctb ni eh, bole la usahakan nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Hearty_Winter replied at 5-4-2019 10:09 AM
oh, ya ke ... means dah ada orang lain buka thread ni la ye
tapi cari tadi tak jumpa pulak thread ...

means bnda ni btl la mengganggu penduduk??ingt bt citer ja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 10:43 AM | Show all posts
violetungu replied at 5-4-2019 10:33 AM
means bnda ni btl la mengganggu penduduk??ingt bt citer ja

Ya, memang betul..
tu la rasa gigih nak tau cite sebenarnya.. apa/siapa/kenapa/bagaimana/untuk apa...
macam2 dalam kepala ni nak tau.. haaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk paperkan misteri ketukan ni.. mcm2 versioan dgr katanya belaan org tadak org jaga lah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 11:40 AM | Show all posts
Tak silap aku cerita ni pernah keluar di Mastika. Lama dah berlaku. Terlalu lama seingat aku masa tahun 90an kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2019 11:45 AM | Show all posts
hatohatomo replied at 5-4-2019 11:40 AM
Tak silap aku cerita ni pernah keluar di Mastika. Lama dah berlaku. Terlalu lama seingat aku masa ta ...

so, maknanya kisah ni pernah berlaku lebih kurang 10 tahun lepas...gitu?
oomaiii, makin seram dan misteri pulak cite ni ya.. sape yang arif bab2 ni sila la muncul kan diri bole kita share story..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 5-4-2019 10:27 AM
rumah homestay kaka baru pasang cctv ada sensor, sensor tu boleh kesan mahluk halus kamera akan be ...

I takut nak letak cctv kat luar rmh...my friends letak nampak mcm mcm..dgn mskhluk halus dan paling sedih... tersingkap perangai jiran yg kita tak sangka..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kampung I kat Teluk Intan. Petang karang nk balik kg. Nanti nak tanya mak meolss. Klu ada update I share naaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 12:15 PM | Show all posts
AwanCikDania replied at 5-4-2019 12:07 PM
Kampung I kat Teluk Intan. Petang karang nk balik kg. Nanti nak tanya mak meolss. Klu ada update I s ...

Waiting for your update since selalu juga ke Teluk Intan tu
Thanks in advance
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list