Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2089
View
11
Reply

Cara parking yg Betul

[Copy link]

Author: vanilacup    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mohon sedikit pencerahan dan kalau boleh ada fakta yg kuat dan kukuh tentang cara parking kereta samada di rumah atau lot parking dalam malls yelah mana satu yg perlu diutamakan ..adakah punggung kereta dulu atau hadapan kereta dulu . Cara yg paling diiktiraf oleh mana2 pakar kereta . Kenapa soalan ni aku tanya kerana adalah konflik antara kami yg masing2 mahu mengatakan Cara parking kami adalah terbaik dan mudah utk kereta keluar masuk ..
Tak larat dah nak bergaduh wei ..penat tau hanya sebab parking je pun...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Cara parking pon jadi masalah ke? Ikot la nk parking mcm mna pon.. Kalau kilang la sikit,  ikot iso parking bontot.. Tmpat lain,  jnji parking elok sudah..masing ada cara sndr.. Kalau dah parking elok xde mslh.. Jgn berbalah je psl parking je pon
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah pulak baca kat mana2 pasal cara parking mana 1 yang perlu diutamakan.tapi cam saya, kalau nak park and takde kereta lain menunggu di belakang, saya lg prefer masuk punggung kereta dulu.senang nak keluar bila nk balik.cuma kalau kotak parking jenis menyerong ni, tak pandai la pulak nak masuk punggung kereta dulu
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Paking je lah mcm mana .janji dlm petak yg betul...tp sy fail bab paking masuk ikuu sisi tu..yg paking memanjang tu....biasa msti senget...time ni biasa sy paking kejap je jnji bkn blok jln org lain....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut neg maju spt jepun backup parking yg bagus sbb klu jd sesuatu blh keluar camtu ja.. klu forward parkg ganggu blind spot byk,sbb tu forward parking ni byk kes langgar budakla apala Nauzubillah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara reverse parking mudah yg selalu i praktik dulu xpndi skrg dh pndi..
bay-parking-45.png
bjotiim8tuu0lgowktlv.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sori gambar jadi sekerat2 xpndi nk tempek
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 03:28 PM | Show all posts
kalau side park, dinasihatkan jgn park terlalu rapat dgn kete depan/blakang....biar jauh2 sket, sebabnya kalau rapat sgt dgn kete depan dtg kete blakang pun park rapat2 dgn kete hang....naya takleh keluar
ni selalu jadi kat kawasan parking yg takde line...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 04:51 PM | Show all posts
x kisah je parking ikut depan ke ape yg penting jangan over line lot org sebelah menyebelah... sian orang lain xleh nk park plak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 8-4-2019 03:28 PM
kalau side park, dinasihatkan jgn park terlalu rapat dgn kete depan/blakang....biar jauh2 sket, seba ...

side parkg selalu elak hihi tak konfiden.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 10:30 AM | Show all posts
janji jangan masuk parking orang sebelah
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Depends..if skjp je parking reverse..if lama masuk depan n tayar sengetkan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086778s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list