Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4961
View
68
Reply

Proton IRIZ oh IRIZ

[Copy link]

Author: myjieja    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2019 09:08 PM | Show all posts
sitisenyum replied at 7-4-2019 09:03 PM
Maybe push start button problem...

ye ke??
Keta elektronik buat i cepat panik..
baru-baru ni pintu pulak tak boleh bukak..4-4 pulak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sang_bayu replied at 7-4-2019 09:08 PM
ye ke??
Keta elektronik buat i cepat panik..
baru-baru ni pintu pulak tak boleh bukak..4-4 pu ...

Cuba chk central lock, door sctiker, actuator master....semua ada kaitan better setiap kali service kena ckp problem walaupun hanya berlaku sekali atau 2kali
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 7-4-2019 08:38 PM
So far adik sg pakai manual ok je...auto mmg penah dengar ade problem gear box...so memandang kan ad ...

Manual so far no problems ada pun clucth pump kena chk every svc kot2 Ada leaking tp mmg tak Ada problem cuma time jem mmg lenguh giler and sy sebenarnya dh lupa bwk manual...so sad
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisenyum replied at 7-4-2019 09:03 PM
Maybe push start button problem...

Saya punya bukan push start button guna kunci..iriz 1.3 vvt kot dia punya model
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
SalenaGomez replied at 7-4-2019 08:39 PM
Boleh claim kat proton kot kerugian lossof usage...memandangkan dah lama kat sc kan? Cuba check te ...

Hmm...tengah pikir nak minta ganti kereta baru jek ni...rosak pun tak tau punca..kecewa
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
myjieja replied at 7-4-2019 09:53 PM
Saya punya bukan push start button guna kunci..iriz 1.3 vvt kot dia punya model

Klu pakai kunci n auto awk pun executive 1.3vvt....
Better esk awk tanya SA yg ambik kunci awk progress kereta cm mana customer berhak utk tahu n bila blh siap...info juga awk berhak tak utk claim transport utk pergi kerja sepanjang kereta dlm svc center....klu dlm 2week oklah klu sebulan kena tanya tp elok2 lah sbb SA ni jika tanya elok2 diorg layan ok tp klu tanya merempan mmg diorg balas dlm diam
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
myjieja replied at 7-4-2019 10:05 PM
Hmm...tengah pikir nak minta ganti kereta baru jek ni...rosak pun tak tau punca..kecewa

Boleh juga cm tu...sbb pihak proton akan panggil onwer utk berbincang dan pastikan setiap keputusan mesti Ada black n white
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisenyum replied at 7-4-2019 10:07 PM
Klu pakai kunci n auto awk pun executive 1.3vvt....
Better esk awk tanya SA yg ambik kunci awk pr ...

Sebelum ni saya ok je..tunggu je SA inform..tapi x jugak ada khabar berita.. saya je nak kena tanya.progres lama2 meroyan jugak..contoh masa khamis minggu lepas masa saya call tanya..masa tu tp SA tu pulak cuti..diorg maklum nanti call balik saya tunggu sampai petang x de org bgtau progress..bila saya call balik..ok2.. nanti update balik bgtau..lepas tu adala SA lain call maklum kereta dah final test hari ni..esok jumaat Insyaallah kita akan release kereta...saya ni dr pagi sampai laa..ke petang..dok tunggu panggilan tak de call..at least kalo kereta masih belum boleh release inform.la saya..maaf kereta masih belum settle..ni x de sape pun bgtau...ni laa..yang buat saya meroyan dalam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
myjieja replied at 7-4-2019 10:27 PM
Sebelum ni saya ok je..tunggu je SA inform..tapi x jugak ada khabar berita.. saya je nak kena tany ...

Ok saya faham....SA sebegitu patutnya di buat aduan sbb dia Bert/jawap utk update customer kereta yg tinggal....klu xada jawapan esok better awk direct ke manager service jika dipandang sambil lewa juga bawak p ke proton we care

As customer u ada hak utk tahu setiap apa svc center buat dkt kereta u dan klu dh sebulan u Ada hak utk claim perjalanan pergi dan balik utk ke tempat kerja setahu saya diorg kira dr rumah customer ke tempat kerja sahaja pergi dan balik by millages

Sorry ini pandangan saya dan mungkin pandangan saya tak sama dgn penyelesaian yg u dapat dan pastikan penyelesaian u dpt surat black n white ok
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris tt tu tahun bila? Mmg kene chase sc ni br diorg buat keje. Kalau buat diam je diorg buat bodo je mcm tu la. Aku dulu kete savvy mslh xleh start jgk tp savvy mmg glemer mslh mcm ni la. Last2 aku tolak je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
myjieja replied at 7-4-2019 10:27 PM
Sebelum ni saya ok je..tunggu je SA inform..tapi x jugak ada khabar berita.. saya je nak kena tany ...

Tq atas pandangan..
Saya dah email ke customer care ..panjang lebar saya bgtau pasal kereta siap berkronologi bagai..sudahnya sampai skrg tak reply..takpe saya simpan email tu..pernah call juga nak cakap.dengan manager..pastu tanya pulak..kenapa ye..tak boleh cakap ngan manager..apa2 kena melalui SA..ok..sampai sudah saya tertanya2..bila nak siap2..bila nak siap2..sampai emosi terganggu..stress...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by myjieja at 7-4-2019 11:46 PM
netto_ replied at 7-4-2019 11:26 PM
Iris tt tu tahun bila? Mmg kene chase sc ni br diorg buat keje. Kalau buat diam je diorg buat bodo j ...


Hujung tahun 2017..asalnya tak nak ganggu diaorg buat keje..2 minggu pertama..x berapa follow up lagi..bila dah lebih kita je nak kena bertanya..penat la..macam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by SalenaGomez at 8-4-2019 01:18 AM
myjieja replied at 7-4-2019 10:05 PM
Hmm...tengah pikir nak minta ganti kereta baru jek ni...rosak pun tak tau punca..kecewa


Hantar je surat n email pada proton ...list kan chronology...u ade simpan sume rekod kan?? Haaa attached kan skali...pastu cc pada top management juga...ingat kita ade consumer right...highlight situ kalau no action within certain period u akan buat report
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt cari je email address top management dlm website depa...cc je kat sume tu...make sure info cukup mcm beli kat mana etc...
In the same time tt boleh buat report pada tribunal pengguna dah
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by SalenaGomez at 8-4-2019 01:26 AM

Make sure buat tau tt...benda x susah pon...skrg ni u ade rights tau...diorg dah menyusahkan u ...dah lah senyap x update apa n with out pampasan...
Tt kena sedar yg every month u bayar loans keta...xkan nak pay for nothing...bkn keta free...with additional cost n hassle yg tt kena tanggung...
So please do k...everybody must do their job n u had give much time pon..actually they supposedly nit susahkan u coz u pay d car n this is your right...so now do all things yg u suppose buat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2019 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by myjieja at 8-4-2019 07:11 AM
SalenaGomez replied at 8-4-2019 01:24 AM
Make sure buat tau tt...benda x susah pon...skrg ni u ade rights tau...diorg dah menyusahkan u ...da ...


Ok..tq..hari ni akan saya uruskan apa yg patut dibuat pasal kete ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pki iriz. Da cukup 2 thn. So far so good. X ada masalah.

b4 this pki gen2. Ada masalah mcm tt x blh start. Hantar sv kena lyn mcm smph.

proton punya managagement mmg mcm taik.

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 08:35 AM | Show all posts
myjieja replied at 7-4-2019 03:39 PM
Tq atas pandangan..
Saya dah email ke customer care ..panjang lebar saya bgtau pasal kereta siap  ...

customer care pun nanti duk diam jek.. cari somebody dalam proton & emel direct to their top management.

dalam kes i dulu, i book kereta on november 2014. dah bayar downpayment 10% cash lagi. tunggu punya tunggu, sampai februari 2015 kereta tak keluar lagi. dah masuk 4 bulan. macam-macam iols usahakan. emel / call kat customer care, macam mencurah air ke daun keladi. takde action apa pun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 09:17 AM | Show all posts
br berangan nak trade in iriz

cancel lar kalo lagu nih

my toyota caldy pun br setel minggu lps setelah 2 minggu tersadai

kena sembelih 2.5k prob ecu minyak bocor bagai

tp ok la dah 8 tahun lenjan

baru laa nih rosak

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
myjieja replied at 7-4-2019 11:45 PM
Hujung tahun 2017..asalnya tak nak ganggu diaorg buat keje..2 minggu pertama..x berapa follow up ...

Kalau 2 minggu kire ok lg tt. Tp kalau da sebulan camtu je gayenye mmg kene chase la diorg. Mcm porumer atas ni ckp anta email kt top management. Aku penah alami kete rosak cani dulu hidup seksa kot. Dgn nk g keje lg. Sabar eh tt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076241s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list