Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
849
View
11
Reply

[Fakta] manual soalan makcik bawang.

[Copy link]

Author: KumbangPoIkaDot       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-4-2019 03:25 PM | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ini baru buku 1. Ada bermacam2 topik seperti pekerjaan, pilih laki, pilih perabot, pegi melancong sume ada bawangan pilihan.
Iols penah kena bawang pegi holiday kat Pd santai2 time weekday, manual adik bawang ni gariskan pegi time weekend ramai2 sesak2 lagi afdal, pergi pantai buat apa kalau x mandi, pergi mana2 berjalan wajib shopping.. hadoiii

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhuhu manual mcik bawang mmg ada byk.. Xcukup tebal 1 thesis.. tahap membawang yg tinggi, kurang2 kna ada 7manual mcm bruce banner yg ada 7phd

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 12:43 PM | Show all posts
Manual membawang ni ada banyak jilid.. Ni baru satu topik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RatuDunia94 at 21-4-2019 02:01 PM

Sebenarnya dari kita lahir dah dibawangkan.

Baru lahir (kenapa baby kulit gelap? Maknya masa mengandung tak minum air kelapa ke?)
Umur 1 tahun (knp masih x pandai berjalan?)
2 tahun (knp masih x pandai bercakap?)
3 tahun (kurusnya? x bg minum susu ke?)
4 tahun (dh 4 tahun knp masih isap botol?)
5 tahun (knp tak hantar taska?)
6 tahun (knp hantar masuk tadika kemas? Hantar la yg swasta. Cepat pandai)

7 tahun (dah darjah 1 masih x pandai membaca?)
8 tahun (periksa dapat no berapa? Anak makcik si milah tu dapat no 5 tau)
9 tahun (sekolah masuk kelas no berapa?)
10 tahun (knp x hantar masuk tusyen?)
11 tahun (mengaji belum naik al-quran lagi? Milah dh naik al-quran 2 juzuk)
12 tahun (upsr dapat berapa A?)

13 tahun (tak masuk sekolah asrama ke?)
14 tahun (dah 14 tahun x pandai buat kerja rumah lg ke?)
15 tahun (anak makcik si milah umur 13 tahun dah reti masak)
16 tahun (PT3 tahun lps dpt berapa A? Tak mohon MRSM ke?)
17 (lepas SPM nak kahwin ke?)

18 tahun (aritu SPM cukup2 makan je ke? Mohon mana lps ni?)
19 tahun (tak sambung belajar ke? Milah sambung Tingkatan 6)
20 tahun (rugi tak sambung belajar. Milah dah dpt masuk UITM)
21 tahun (belajar lg ke dah kerja?)

22 tahun (tak nak minta kerja kerajaan ke?)
23 tahun (kerja apa skrg? Dah ada calon ke?)
24 tahun (knp x minta kerajaan? Milah dpt kerja kerajaan!)

25 tahun (anak makcik si milah nk kahwin tahun ni. Kamu bila lagi?)
26 tahun (milah dah ada anak sorang. Kamu sampai bila nk membujang?)
....atau...
26 tahun (kerja apa bakal tunang kamu tu?)
27 tahun (pakai kereta kancil tu lg ke?)
27 tahun (knp x cr bakal suami kerja kerajaan? Senang)
28 tahun (berapa gaji kamu skrg?)
29 tahun (dah setahun kahwin. Bila nk ada anak?)
...Atau...
29 tahun (kamu tu dh nk masuk 30. X teringin nak kahwin ke?)

30 tahun (sorang je ke anak? Milah dah ada 2 org anak. Sorang lg dlm perut tu)
31 tahun (kamu sampai bila nk menyewa. X beli rumah sendiri ke? Milah pun dah ada rumah sendiri)
32 tahun (kurus kamu yer. Laki kamu x bg makan ke? Si milah tu baju lama2 dh x muat pakai)
33 tahun (laki kamu x nak tukar kereta baru ke? Kecik sgt MyVi tu makcik tgok. Laki milah dah tukar kereta Exora)
34 tahun (kamu ni x teringin nk tambah anak lg ke? Sorang je cukup ke? Milah dah 4 org anak dah)
35 tahun (kamu mengandung yer? Harap2 anak lelaki lah sbb yg sulung dh perempuan)
36 tahun (anak kamu dua2 perempuan. X nak ank lelaki ke? Milah 3 dh org anak lelaki)
37 tahun (anak kamu darjah 1 masuk kelas no berapa? Sebaya dgn anak milah no 2 kan?)
38 tahun (kamu x hantar anak kamu masuk kelas mengaji ke?)
39 tahun (anak lah yg sulung dgn no 2 dah naik alquran. Anak kamu masih mukadam ke?

40 tahun (dah masuk 40 masih mengandung ke? Tak takut ke?.. milah dh tutup kedai dah)
41 tahun (kamu masih ada anak kecik lg yer. Milah yg bongsu dh darjah 1. Tu lah dulu muda2 x nak beranak)
42 tahun (kamu masih kerja kat tempat lama tu yer? Mila dh tukar jabatan kat Putrajaya tu)
43 tahun (mila dah dpt naik pangkat. Gaji pon dah naik la tu. Makcik saje la bgtau kamu)
44 tahun (bukan main "sihat" kamu skrg ni yer? Jaga sikit makan tu. Skrg ni mcm2 penyakit)
45 tahun (tahun depan milah dgn laki dia nk pergi umrah. Kamu kalau dah mampu tu pergi la jugak.)
46 tahun (milah mmg rajin pergi bercuti satu keluarga. Semalam pon baru balik dr Langkawi. Kamu ajak la laki kamu bercuti)
47 tahun (tahun ni anak kamu spm kan? Sebaya dgn ank milah no 2 tu kan. Lps ni nk mohon mana?)
48 tahun (anak milah yg sulung brlajar kat USM. Yg no 2 sebaya anak kamu tu dh masuk Matrikulasi. Anak kamu masuk mana?
49 tahun (tahun dpn dh nk 50. Xde niat nk pergi Haji ke? Sementara masih sihat ni)

50 tahun (kamu x nak besarkan rumah ke? KWSP dah keluar kan?)
51 tahun (anak kamu bila nk kahwin? Milah dh nk dpt menantu)
52 tahun (selamat dah anak milah kahwin. Anak kamu bila lg? Elok kahwin kan je cepat2 kalau dh ada calon)
53 tahun (menantu kamu kerja apa? Bukan main besar kereta?)
54 tahun (dah bercucu dah si milah tu. Kamu bila?)
55 tahun (lepas pencen ni kamu nk buat apa?
56 tahun (rajin kamu laki bini berjalan sana sini. Milah sibuk jaga cucu kat rumah.

57 tahun (makcik ni dah tua. Biasalah keluar masuk hospital)
58 tahun (Al Fatihah kpd makcik bawang)
59 tahun (Makcik bawang yg lain *Kamu tu dh tua, jaga lah kesihatan tu. X kanhari2 nk makan ubat2 tu.

60 tahun (Innalilah.. Arwah dulu sakit ape? X cuba berubat kampung ke?)
61 tahun (suaminya x nak kawin baru ke? Anak2 semua dh sibuk)
62 tahun (baru lg arwahnya meninggal. Suaminya dh kahwin baru. Org lelaki mmg mcm tu kan)....
.............................................

Begitulah manual soalan makcik bawang yach...





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 21-4-2019 01:57 PM
Sebenarnya dari kita lahir dah dibawangkan.

Baru lahir (kenapa baby kulit gelap? Maknya masa meng ...

Perghhhhh mmg complete la manual mcik bwg sis ratu ni hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 21-4-2019 01:57 PM
Sebenarnya dari kita lahir dah dibawangkan.

Baru lahir (kenapa baby kulit gelap? Maknya masa meng ...

Complete betul... inilah lumrah... benda boleh direct buat apa nak kona2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:19 PM | Show all posts
gitulaa, dr lahir membawak ke mati
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 09:58 PM | Show all posts
bawang bawangan membawa sampai ke maut..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 10:14 AM | Show all posts
ada ckp auntie onion ni dia care dekat kita that why la banyak tanya,, ramah mesra katanya,,kalau iols mmg trus bla dri situ la.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 21-4-2019 01:57 PM
Sebenarnya dari kita lahir dah dibawangkan.

Baru lahir (kenapa baby kulit gelap? Maknya masa meng ...

Tak abis2 kan? Dah mati pun ada makcik bawang lain lak take over
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 21-4-2019 01:57 PM
Sebenarnya dari kita lahir dah dibawangkan.

Baru lahir (kenapa baby kulit gelap? Maknya masa meng ...

Mak aih, detail betul FAQ makcik bawang ni ye..hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088806s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list