JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7408
View
396
Reply

Kisah aku.. Bakal jd no 2

[Copy link]

Author: AkuMaya    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-4-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
I single mom. Dh lama sorang, anak pun dh besar. So i nk citer kisah i. Waktu i cerai, umur baru 27 gitu.. Now anak dh besar.. Anak i tinggal kt kg dgn mak i. Ex i, sesrkali ja jenguk anak.

I keje kt bnk, so byk jumpa customer. Takat kelyar dgn customer lelaki, biasa pd i. Mkn2 n sesekali karaoke.. Biasa karoke ramai2 dgn geng ofis. Lunch or dinner pernah la berdua dgn customer.. Mmg line keje i byk deal dgn customer.

Ok, dlm 4 thn lps, i rapat dgn sorang customer i. Mmg dia ni kerap dtg urusan bnk. Peramah dgn all staff. Dia petnah brlanja kitirang mkn & karaoke ramai2. Satu hari, i saja test market. Watssp personsl. Ok ja, xde pape.. Tak lama lps tu, i nk pindah rumah. So nk cari org yg blh rrnovate sikit2, psg kitchen cabinet. Tetingat kt dia, mintak tlg dia cari contactor. Ok, start dr sini, i sll la contact dia. Oh, dia dh kawen, anak 4. Tp i x pernah bgtau status i. Tak kuasa la.. Lama2 i terrsuka dgn dia, cara dia. Bkn poyo mcm sesetengah org. To be honest, i mmg ramai nk tackle. Mybe sbb i free hair, kecik molek.. Ramai ja cuba ayat i, tackle i. Sesekali i lyn ja keluar mkn bagai. Nk cari kut2 ada jodoh. Tp mamat sorang ni, x pernah ajak i dinner ke hapa.. I rasa dia x minat i ke mcm org lain. Hmm... Ok.. Satu hari, saja i pancing, ajak dua kluar. Kunun2 nk say tq sbb urusan renovate rumah i dh setel. I guna contractor yg dia bg..

Kira 1st time kluar berdua. Xde apa2 yg jd. I cuba korek dua dh kawen ke apa. Saja sembang2.. Memang dia ckp dh kawen anak 4. Dia citer psl family dia. Borak2 kosong. Lps tu baru i req jd fren fb. Sblm ni malas. Kwn2 bnk, ramsi je add dia. So, i skodeng fb dia. Dia x byk update pape.. Wife dia ja byk tagged. Ok, nmpk bahagia.. I ada update status, pic. Ada ja dia like, komen..

Lama2 i kerap ajak dia kluar. Timing ok, weol lepak mkn2. Lama2 hmm, makin rapat. Tp i tak heboh. Kena cover dr bdk2 opis i.  I tau dia laki org, tp i suka kt dia.  I ada tanya dia, wife u tau ke u kwn dgn i. Tau katanya.. Lg pn dia bisnes, jjmpa kwn customer perempuan tu biasa. Ok.. I mcm x caya je. I ckp, jgn bohongla. Suka hati la, x caya, call la wife i. Dia bg no wife dia. I simpan ja..

Lama2 kwn, i tanya dia. U betul2 serius ke nk kwn dgn i.?? Dia kata dia ok ja. Nk amik i jd no 2. Cuma syarat dia, i kens jumpa wife dia dulu. Pndi2 la i nk berkenalan dgn wife dia katanya.. Dlm hati i, temberang ja mamat ni. Dlm masa yg sama, i ckp jd no 2?? I assume dia ada mslh dgn wife dia. Biasa la lelaki kan. Ada mslh mula la skandal sana sini. Ok.. Malas nk tanya lebih2.. Satu hari i kena operwte, mslh cyst.. I x bgtau dia, pd i, if dia syg i, dia cari la i masuk spital msna etc. Tanyslah kwn2 i. Rupanya i silap. X jln cara ni. Dia perli i blk, kalau tau dia penting, bila dia tanya, bg taula details.. Lama jugak i merajuk dgn dia.

I jarang on fb.. Malas.. I hide dia sbb tamau tau psl dia n family. Lama2 i jd jeles, sbb wiken ja dia sibuk. Activity dgn family.. Yup, dia jenis family man.. Hati i tetap ckp, dia ada mslh dgn wife dia. Dia buat & bertahan utk anak2 ja..
Byk ksli jugak la i gaduh sbb kes ni. Dia jarang jumpa i. Kalau dtg urusan bnk, i kena cover dr kwn2 i. I jd stress, jeless.. Ada srkali i gaduh. Sisp i ugut, i nk bgtau wife dia. I yakin wife dia tatau psl i. I nk kenakan dia cukup2.. Dia ckp  silakan.. Okay fine. I pantang dicabar. So, i call wife dia. I kenalkan diri i.. Nama i M, i kwn dgn suami u.. Dgn confident i ckp. I ingat, wife dia akan terkedu, terdiam & maki2 bila tau psl i. Arghhh.. Wth.. Dia ckp dia tau sapa i. Siap tanya sakit i dh baik ke.. I ckp, suami u xde dgn u skrg kan.. I tau sbb i baru ja jumpa husbnd dia ha ha.. Dia tau, so what katanya.. Dia pulak perli i. U kwn dia, u taukn dia suami org.. I cuba betlagak mcm i xde apa2.. I provoke dia. U tau ke suami u rapat dgn i bla2... Dgn hrpn dia melenting.. Tau katanya.. Semua hubby dia bgtau. Arghh.. Stressnya i..

X lama lps tu, mamat tu wasap i. Padan muka u kan.. Kena tembak blk dgn wife i. Nk kenakan dia, u terkena blk. U dunno my wife katanya. Sebulan jugak la i kena blok..x lama lps tu ok blk. Biasa la on n off kan..

Last year, i ada tanya dia. Betul ka nk nikah dgn i. Dia kata dia ok. Cuma apa komitmen i, i dah ready ke. I tanya dia blk. Apa maksud komitmen dr i.  Dh nikah, i x blh bebas ke sana ke mari. Kena mintak izin, lps tu kena belajo masak. Xkn nk mkn kedai je katanya.. Oo.. Bab masak, i mmg kurengg.. Sbb i tinggal sorang, x kuasa nk masak2 ni. Ada la jugak dia suh i masak.. Tapi dia komplen x sedap. X kuasa la.. Ada few syarat jugak la dia letak. Tp satu tu mcm berat ja i nk tunaikan.. Kena jumpa wife dia.. Adoii laa...  Bkn apa, lps insiden tu, i ada call wife dia.. Tgh gaduh besar dgn mamat ni, i ugut nk call bini dia.. I call la, lps tu saja je i ckp kuat2.. Abg ckp la dgn bini abg.. Abg ckp la.. Mamat tu ckp, u call, u la ckp dgn dia.  Saja ja nk bgtau bini dia, hubby dia tgh jumpa i.. Lps ti bila mamat tu otw blk.. I buat2 tertekan no dia.. I dgr bini dia duk hellooo, helllooo.. Lps tu baru i ckp dgn dia. I pelikla bini dia ni. I ckp u pndi jaga laki, pndi massk itu ini, dia cari i jugak.. Dia gelak.. Dia jwb,   so apa mslh dgn u???  Eiiii... I saja provoke dia. Dh la i tgh marah dgn mamat tu. I ingat biarla diorng laki bini gaduh jugak. Puas hati i...

Byk juga yg i buat utk sakitkan hati bini dia. Dgn hrpn, diorng ada mslh, gaduh.. I tukar profile pic watsap, i crop muka mamat tu.. So nmpk sipi2.. I set public. I tau dia skodeng, bila mamat tu sound i, suh tukar profile pic ha ha.. I ckp, smpi bila nk sorok2.. Wife u tau kan.. Takkan dia ja blh letak pic berdua dgn u..

Last year, mamat tu bg tarikh.. Sblm birthday i, kita nikah.. Tp i kena folo syarat2 dia. Jumpa wife dia. U pernah call dia kan, so pndi2 la katanya.. Huh..i pernah kantoi g holiday ramai2 dgn kwn i. I ckp srmua pompuan, tp ada ja geng lelaki. Ye la, asyik dia ja holiday dgn wife dia, dgn family.. I terkontang kanting.  Last year x jd nikah sbb dia kata i byk melawan, break the rules..

Ikutkan umor, i bkn muda lg. I tau, i patut syukur byk2 sbb ada org amik berat psl i. Bini dia mmg x pernah call i. Cuma i rasa dia perli i cara halus.. G mn2 upload pic dgn suami dia etc. I x blh komen psl bini dia. Mmg mrlenting la mamat tu. Don't touch my family katanya...

Ishh.. I tatau i blh ke nk proceed jd no 2 ni.






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:43 PM | Show all posts


lagi dh tau laki tu baik dan so far ok dgn wife dia lagi mau teruskan nk jadi no. 2

mujurlah aku ni tak cantik tak sapa laki org hingin..huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:46 PM | Show all posts
ak ni kan..kalu awal2 lagi jantan tu asik cerita psal aktiviti life dgn familiy aku terus block..meluat.

macam la aku ni berminat nak tau..jantan kelepeh namanya tu...pondan je suka cerita hal2 picisan gitu..ceritalah benda lain..pasal alam smulajdi psal angkasa ke apa.

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:48 PM | Show all posts
rospinki replied at 16-4-2019 04:43 PM
lagi dh tau laki tu baik dan so far ok dgn wife dia lagi mau teruskan nk jadi no. 2

mujurlah  ...

panjang nye essay dia karos...

nti free i baca...

byk plak topik laki orang ni...rengsa plak...


Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:51 PM | Show all posts
kiyudi replied at 16-4-2019 04:48 PM
panjang nye essay dia karos...

nti free i baca...

karos baca lompat2..laki org mengganazzzz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 16-4-2019 04:43 PM
lagi dh tau laki tu baik dan so far ok dgn wife dia lagi mau teruskan nk jadi no. 2

mujurlah  ...

Nak menumpang kasih juga.. So far dia ja ok.. Yg lain tunjuk bagus.. Poyo.. Cuma, dia suami org.. Knp la i x jumpa dia awal2 lagi huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:53 PM | Show all posts
nom 2 is 2nd choice....cmana pon cinta dia pd bini no.1

i ada kwn ajak jd nom 2...tp syarat suruh senyap2....puiiii lahhh kau.....

memang aku x respek laki cam tuh.....



Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 04:57 PM | Show all posts
AkuMaya replied at 16-4-2019 04:52 PM
Nak menumpang kasih juga.. So far dia ja ok.. Yg lain tunjuk bagus.. Poyo.. Cuma, dia suami org..  ...

menumpang kasih pun nk kena tanya wife approval dulu..dehek
kalau suda suka kawen je ..no 2 pun no 2 lah..





Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:10 PM | Show all posts
Satu hari, i saja test market
gatai

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:18 PM | Show all posts
kalau nak bermadu, biar dengan cara baik..
tapi kat sini u cerita, perangai u memang celaka..
u nak tackle si laki tu kenapa nak kacau bini dia pulak?
apa niat u sebenarnya call bini dia?
nak dorang bergaduh pastu cerai berai so u boleh dapat laki tu?
sorry to say.. u memang *^%$%
batalkan je la niat u nak jadi madu..
belum kawin dah ada perangai busuk hati..
dah kawin esok entah apa lagi perangai keluar..
dari u sibukkan kejar laki tu, baik kejar anak sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:20 PM | Show all posts
Kalau ko sanggup jadi halimunan .... teruskan

Dia nampak sayang family dia....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 16-4-2019 04:46 PM
ak ni kan..kalu awal2 lagi jantan tu asik cerita psal aktiviti life dgn familiy aku terus block..mel ...

Ros citer pasal bulan bintang pun x leh caya ros. Dgn lelaki ni, kite kena prasangka buruk dulu, sampai kite jumpe titik baik dia
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:25 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-4-2019 05:18 PM
kalau nak bermadu, biar dengan cara baik..
tapi kat sini u cerita, perangai u memang celaka..
u na ...

penyondol....

sibek i x baca karangan tt

buang masa....



Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-4-2019 05:18 PM
kalau nak bermadu, biar dengan cara baik..
tapi kat sini u cerita, perangai u memang celaka..
u na ...

Sundelkan. Nak laki org, gi kacau bini org tu. Tt ko tau tak, ko tu laughing stock bini dia je. Mesti dia cakap 'kesiannnnnnn'
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bakal madu @farlis ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:33 PM | Show all posts
cari jela jantan lain TT..walaupun dia tu takde sorok2 dgn wife dia psl hubungan ko dgn dia..dan ko ni jenis kuat cemburu pun ya..klu nak share pencil tak boleh bersikap mcm tu.. lagi ko nak call wife dia bagai.. ko dtg kemudian dlm hidup dia..so kena pandai2 bawa diri.. dia dah bagi syarat pun ko tak nak ikut.. so better cari yg lain..biarkan dia happy dgn family dia..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:33 PM | Show all posts
tt..kawin je lah dengan mamat tu.
its ok, yg penting hati u hepi, kan..
hati org lain terluka..lantak ler..
pastu tutup thread ni cecepat..
sblm ramai lagi loya baca karangan cerpen u ni.

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:36 PM | Show all posts
i pon hrp tt kawin ngan jantan tu...pastu mendapat cash & carry
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 16-4-2019 05:33 PM
cari jela jantan lain TT..walaupun dia tu takde sorok2 dgn wife dia psl hubungan ko dgn dia..dan ko  ...

I tetap x percaya dia happy dgn bini dia.. Ada ke lelaki cari perempuan lain kalau bahagia???
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 05:37 PM | Show all posts
myakayina replied at 16-4-2019 05:33 PM
cari jela jantan lain TT..walaupun dia tu takde sorok2 dgn wife dia psl hubungan ko dgn dia..dan ko  ...

ni jenis pencaras pastu suruh laki tu cerai kan bini dia...

spesis izreen

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049473s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list