Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2482
View
35
Reply

[Tempatan] Kedai roti lingkup Madey dijual kpd Tan Sri Lim Kang Hoo

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-4-2019 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ekovest Group executive chairman Lim Kang Hoo said he decided to revive the brand through wholly-owned subsidiary Duke Dining Sdn Bhd (which has bought over The Loafs entire interest).

The bakery was managed by M & M Consolidated Sdn Bhd, a joint venture between Dr Mahathir and Motoko Resources Sdn Bhd. Dr Mahathir owned a 51% stake in the company.

It closed down in April last year after 12 years and never made profit.

The Loaf opened its first store in Telaga Harbor, Langkawi back 2006.
FB_IMG_1555697888604.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Jd org politik cakap jer, guna duit gov buat..keperluan ikut tekak sendiri alasan permintaan pengundi huhu..
Realiti in business.. Close down, walau politik and business berbeza.. Tapi nampak tahap pemikiran org tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2019 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
glump replied at 20-4-2019 06:33 AM
Jd org politik cakap jer, guna duit gov buat..keperluan ikut tekak sendiri alasan permintaan pengund ...

Org tua tu cakap mmg hebat...in realiti dia meniaga pun bungkus. Bayangkan 12 tahun x pernah profit. Anak2 kaya raya pun harap kontrak kerajaan & GLC.....siap direct tender lagi masa PM 4
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 08:41 AM | Show all posts
Topik ilmiah macam ni wajar dijadikan rujukan
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa bukan bangkrap kut tapi kan Tun nak bertanding pilihanraya dan nak jadi PM. Dia taknak ada kepentingan bisnes lepas jadi PM.
Cara dia tutup operasi kedai dia pun secara drastik masa nak dekat pilihanraya. Dia tak bagi notis pun kat staf2 dia kan??
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 20-4-2019 08:41 AM
Topik ilmiah macam ni wajar dijadikan rujukan

Mmg wajar.

Ini namanya Malaysia baru yg menerapkan rule of law Dan pentadbiran CAT (cacamarba, auta, tongong).

Gomen teruskan bandar Malaysia. Bandar Malaysia pemaju ialah consortium Iskandar waterfront holding Dan kompeni kaper laknatullah China kominis.

Iskandar waterfront pemegang Saham utama ialah Lim Kang hoo.

Kompeni yg beli kedai roti ni ekovest bhd. Juga milik Lim Kang hoo.



Wow. Rule of law hokehh. Dan pentadbiran CAT.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Fieza-mira replied at 20-4-2019 12:49 AM
Aku rasa bukan bangkrap kut tapi kan Tun nak bertanding pilihanraya dan nak jadi PM. Dia taknak ada  ...

Dia tak tahan rugi. Siap taknak ngaku lagi itu kedai semua dia punya. Malu. Apake jadah
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sunday, 15 Apr 2018

image: https://www.thestar.com.my/~/media/online/2018/04/14/02/51/the-loaf.ashx/?w=620&h=413&crop=1&hash=8676CD4C6A63A4020B693F4B8B210180F8CEBB94


BUKIT KAYU HITAM: Tun Dr Mahathir Mohamad (pic) dispelled talk that he holds a stake in lifestyle bakery and bistro The Loaf, amidst documents that apparently showed his ownership.

The premium bakery-bistro founded by Dr Mahathir closed down its 12 outlets nationwide on Thursday after 12 years in operations.


I only have 200 units of shares with a tobacco company and also with PNB (Permodalan Nasional Berhad), and even that was awarded to me when I launched their products when I was the Prime Minister, he told reporters after a ceramah at Felda Bukit Tangga here on Friday.

Over the years, several media reports have many times identified Dr Mahathir as one of the owners of The Loaf, via a joint venture company that runs the upmarket bakery.



Barisan Nasional Strategic Communications deputy director Datuk Eric See-To yesterday shared proof that Dr Mahathir is thge owner of the The Loaf on his Facebook page.

He shared forms from the Companies Commission of Malaysia (SSM) that showed Dr Mahathirs name listed as a director and shareholder of M&M Consolidated Sdn Bhd, the company that runs The Loaf.

According to the SSM records, shared by See-To, Dr Mahathir also owned 10.062 million shares in M&M Consolidated.

For a long time, Tun Mahathir said that The Loaf was his company but suddenly when the company shut down, Mahathir denied any stake, said See-To.

TAGS / KEYWORDS:


Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/04/15/dr-mahathir-i-do-not-hold-any-stake-in-the-loaf/#fESc1vlyWekylxUo.99

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dpt mkn roti sedap lg skali. Harap resepi masih sama tak berubah
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 07:45 PM | Show all posts
Fieza-mira replied at 20-4-2019 08:49 AM
Aku rasa bukan bangkrap kut tapi kan Tun nak bertanding pilihanraya dan nak jadi PM. Dia taknak ada  ...

roti jer kot, kepentingan apa nya.
rakyat pun tak heran atok ada kedai roti.

yang rakyat pelik, bila tengok anak2 daddykasi,
ada yang Tan Sri dan jadi billionaire.
nampak nau di beri kepentingan oleh daddykasi.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual roti kek semua mahal2.... pastu nak sewa tempat high class jer... mana tak lingkup. Dah rugi salahkan Najib pulak...last2 jual kat kroni. Sambil tu bagi lah kroni project...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi banyak alasan untuk tidak beli.

Boikot semua produk DAP.
Masalahnya... byk betul camouflage guna baruah melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
bezita60 replied at 20-4-2019 10:35 PM
Lagi banyak alasan untuk tidak beli.

Boikot semua produk DAP.

LIM KANG HOO

Semalam Tun Mahathir menjelaskan bahawa Bandar Malaysia akan dibina oleh pemaju yang sama seperti sebelum ini iaitu Konsortium IWH-CREC. Apabila wartawan bertanya kenapa projek ini tidak ditender semula (mungkin bagi mendapatkan harga kontrak yang lebih baik), maka Tun menjawab bahawa "kerajaan PH telah menamatkan kontrak pemaju tersebut dengan cara tidak adil" (We feel that we did wrongly towards the company) [1]

Antara satu masalah saya apabila membaca setiap kenyataan Tun M ialah saya mempunyai masalah kepercayaan kepada beliau. Mana logik orang seperti Tun M sanggup 'mengaku salah' apatah lagi kepada pihak yang tiada pengaruh politik seperti IWH-CREC

Berdasarkan semakan saya, IWH (Iskandar Waterfront Holdings) adalah milik Tan Sri Lim Kang Hoo. Konsortium beliau dan CREC (China Railway Engineering Corp) telah memenangi bidaan projek Bandar Malaysia dengan nilai RM7.41 bilion sebelum kontrak mereka ditamatkan oleh Kementerian Kewangan pada 2017 selepas gagal menyediakan bank guarantee kepada kerajaan [2]

Tun Mahathir mempunyai sebuah rangkaian bistro bernama The Loaf; hasil kerjasama dengan sebuah syarikat Jepun. Pada April 2018, The Loaf menutup semua operasi 12 rangkaian outlet itu di seluruh negara selepas menanggung kerugian yang besar [3]

Namun begitu sebuah syarikat bernama Ekovest Berhad melalui sebuah syarikat subsidiari mereka Duke Dining Sdn Bhd telah membeli keseluruhan saham The Loaf dan merancang untuk menghidupkan semula rangkaian bistro tersebut bermula tahun ini [4]

Siapa pemilik Ekovest Berhad?

Ya, Tan Sri Lim Kang Hoo

-----

Rujukan:

[1] https://www.nst.com.my/news/nation/2019/04/481096/dr-m-explains-why-bandar-malaysia-project-reinstated

[2] https://www.theedgemarkets.com/article/minus-hsr-whither-bandar-malaysia

[3] https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/04/13/dr-ms-bakery-bistro-the-loaf-closes-after-12-years-in-business/

[4] https://www.edgeprop.my/content/1507025/dr-m-linked-bakery-loaf-has-new-owner

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
The loaf di nu sentral dah beroperasi ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2019 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 21-4-2019 07:16 AM
The loaf di nu sentral dah beroperasi ...

Tu la...kroni dah ambil alih, selamatkan kedai roti mahathir
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 08:36 AM | Show all posts
brego replied at 20-4-2019 07:45 PM
roti jer kot, kepentingan apa nya.
rakyat pun tak heran atok ada kedai roti.

Setahu aku siapa pegang jawatan PM tak boleh ada bisnis. Tak boleh pegang jawatan CEO atau rakan kongsi mana2 syarikat. Tak boleh meniaga walaupun sekadar jual kacang putih sekali pun.

Selalunya kalau bisnis rugi bukan tutup terus tapi kecikkan saiz dan tutup cawangan secara beringkat. Ini tutup semua sekali secara abruptly semua cawangan serentak. Masa tutup tu nak dekat pilihanraya. Dia nak prepare jadi PM lah tu...taknak  kedai roti dia jadi isu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 21-4-2019 07:16 AM
The loaf di nu sentral dah beroperasi ...

Harga semakin mahal.  Bayangkan roti readbean harga enam ringgit setengah srtiap satu.  Tak apa lah tidak meninggal dunia pun jika tidak makan roti itu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 21-4-2019 08:37 AM
Harga semakin mahal.  Bayangkan roti readbean harga enam ringgit setengah srtiap satu.  Tak apa la ...

Harga tpaksa dinaikkan nak cover hutang lapok kedai roti loaf  yg ditinggalkan mahader
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 20-4-2019 07:17 AM
Org tua tu cakap mmg hebat...in realiti dia meniaga pun bungkus. Bayangkan 12 tahun x pernah profi ...

Cth melayu pemalas.. bukak kedai roti lingkup..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 21-4-2019 08:45 AM
Cth melayu pemalas.. bukak kedai roti lingkup..

Malas & bodoh. Kedai roti yg simple pun blh lingkup
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095740s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list