Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2538
View
35
Reply

Tips ke Hua Hin

[Copy link]

Author: one2zoom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa yg pernah ke Hua Hin? Share lh pengalaman & tips korang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
X pernah pergi tapi AA skg dah ke hua hin.. menarik gak bila google, terasa nk g cuma asyik ke thailand je tiap thn.. teringin merasa negara lain lak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru plan nak g... tgk kat agoda hotel 5 stars pun harga affordable tapi u kena amik yg non refundable ler.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
epis replied at 22-4-2019 01:06 AM
X pernah pergi tapi AA skg dah ke hua hin.. menarik gak bila google, terasa nk g cuma asyik ke thail ...

Oo..ok. Saya akan ke sana lps raya nnti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
eddlyna replied at 22-4-2019 01:37 AM
Baru plan nak g... tgk kat agoda hotel 5 stars pun harga affordable tapi u kena amik yg non refundab ...

Saya akan ke sana lps raya. Hotel byk pilihan..amik yg murah2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
one2zoom replied at 22-4-2019 10:35 PM
Oo..ok. Saya akan ke sana lps raya nnti.

By train ke naik flight?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
one2zoom replied at 22-4-2019 10:35 PM
Oo..ok. Saya akan ke sana lps raya nnti.

Selamat berjalan TT~~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
eddlyna replied at 22-4-2019 11:42 PM
By train ke naik flight?

Flight. Dlm Rm150 sorg pergi balik. Rasa mcm murah..tu yg beli.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:00 AM | Show all posts
iols pergi saya 2nd week of May
trip jalan2 iols book kat Hua Hin Cab sebab nampak murah, meals entrance fees not included la
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 01:27 PM | Show all posts
Me baru balik dari sana. Naik Air asia.
yg best nya airport sana buat masa ni cater for Air asia flight from KL saja. So mcm exclusive gitu, takde flight2 lain. So lepas semua mendarat, airport pun sunyi balik. hehe

Tips, grab kat airport a big NO. Airport taxi mcm biasa la anti grab. So if you all order grab, biasanya kena cancel balik sbb grab driver takleh masuk area airport. Pastu satu hal jugak nak communicate dgn grab drive sbb english very limited.

alternative, gi jalan sikit sampai luar pagar airport, dlm 100-150meter je. Mungkin kat luar tu grab leh pick-up. Or else, kalau taxi airport punya harga tak byk beza, naik je la lagi senang.

Leh beli simkad siap2 kat airport tu, harga tak mahal and takyah pening kepala lepas tu nak cari kedai simcard. I beli 240baht ada 5gb, utk 7 hari kot.. Not bad.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mya^ixoRa replied at 23-4-2019 01:27 PM
Me baru balik dari sana. Naik Air asia.
yg best nya airport sana buat masa ni cater for Air asia fl ...

Plan kt sana nnti nk sewa kereta. Tgh cari yg paling berbaloi ni yg include insurans.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Trunkk_ZZ replied at 23-4-2019 10:00 AM
iols pergi saya 2nd week of May
trip jalan2 iols book kat Hua Hin Cab sebab nampak murah, meals ent ...

Ok. Boleh share iti kt sana nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah sampai lagi tp pernah baca pasal pelancongan kat sini. Dalam gambar nampak cantik. Tambang flight pun tak berapa mahal ya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:39 PM | Show all posts
my friend ada juga recommend tempat ni tapi blm ada kesempatan untuk pergi
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:16 PM | Show all posts
Sy pergi last year, turun hua hin & balik dr bangkok.
Dari airport kuar dr ctu ke pekan naik songthaew lebih kurg 20baht.
Bley tggu kat bus stop luar kena jln kaki sket 5min ke arah kiri.
Sbb free & easy so kat sana naik jer taxi yg mcm tuk2 tu nk ke santorini, sheep farm, cicada etc.
Harga pun tak mahal satu taxi tu dlm 1000baht so bahagi dua.
Kami stay kat blue moon hotel dkt ngan bulatan.
Dr ctu jln kaki nk g kedai makan halal, ada 2 area tu.
Klau nk g railway station pun dkt tp nk jln jauh sket, lg mudah naik grab dlm 80baht.
Nk g chatsila night market pun dh xjauh klau rajin nk jln..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mya^ixoRa replied at 23-4-2019 01:27 PM
Me baru balik dari sana. Naik Air asia.
yg best nya airport sana buat masa ni cater for Air asia fl ...

Beli dtac 8 days 1299 baht 9G.
Bila kat hotel/airbnb guna wifi.
8hari tak habis guna 9G.

Kalau sini digi 1G sekejap je habis.
Kat sana tengok YT IG sehari pun tak habis 1G.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Irisha replied at 24-5-2019 11:09 AM
Tak pernah sampai lagi tp pernah baca pasal pelancongan kat sini. Dalam gambar nampak cantik. Tamban ...

Some beach cantik.
Some places dalam gambar cantik sebab professional photographer ambil gambar buat promotion tempat.

Mall dia cantik.

Airbnb cheap and good. Berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
one2zoom replied at 23-4-2019 11:40 PM
Plan kt sana nnti nk sewa kereta. Tgh cari yg paling berbaloi ni yg include insurans.

Sewa kereta paling murah pun RM140 per day mazda 2.

Sana minyak kereta mahal.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-6-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
makcikgemuk replied at 7-6-2019 06:30 PM
Sewa kereta paling murah pun RM140 per day mazda 2.

Sana minyak kereta mahal.

Ok. Dh dpt kereta dlm RM240 utk 3D2N.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088646s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list