Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2216
View
35
Reply

Tips ke Hua Hin

[Copy link]

Author: one2zoom       Show all posts   Read mode

Post time 21-6-2019 12:18 PM | Show all posts
ping2ida replied at 28-5-2019 02:16 PM
Sy pergi last year, turun hua hin & balik dr bangkok.
Dari airport kuar dr ctu ke pekan naik songth ...

harga sewa teksi 1000bht tu berjalan ke mana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy rasa sewa kereta lg ok kot drpd naik teksi. Nk lg jimat kalau pergi 4 org. Boleh kongsi2..tempat tak jauh sgt pun. Jalan pun mudah sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 11:43 AM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 30-7-2019 11:45 AM

Baru sahaja pi hua hin 3 mlm 4 hari.semua tempat cover termasuk pi meklong railway market dan Damnoen Saduank Floating Market.makan tak susah macam pi Dang vietnam dulu.Panas terik kat sana dan tak larat nak selfie. mcm nak termuntah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:46 AM | Show all posts
mya^ixoRa replied at 23-4-2019 01:27 PM
Me baru balik dari sana. Naik Air asia.
yg best nya airport sana buat masa ni cater for Air asia fl ...

i pun ade baca tips yg kne jalan kaki keluar dr epot skt utk amek grab or tuk tuk
dan of course murah banding naik epot taxi
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:48 AM | Show all posts
wck7-2011 replied at 30-7-2019 11:43 AM
Baru sahaja pi hua hin 3 mlm 4 hari.semua tempat cover termasuk pi meklong railway market dan Damnoe ...

selain berselfie ade aktiviti lain x?
normally i baca review rmi pegi ke attraction place je
tempat mandi ade ke? or kne amek otel yg ade pool?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:02 AM | Show all posts
i dapat grab tiket hua hin bulan sept aritu
sorang untk rm154 return, murahkan uols
lama dah i aimmm tiket hua hin susah nar nk murah
tapi i pegi weekdays isnin - kamis thn depan uols

i baca review ade yg sewa skuter je

antara tempat2 menarik :-

1. Swiss sheep farm - 150 baht
2. Santorini - 150 baht
3. 1000 sook food and farm - 40 baht
4. Camel republic - 150 baht
5. Plearnwan - free
6. The venizia 180 - 299 baht
7. Seen space - free
8. Fn Outlet - free

antara tmpt lain

1. Salt Lake de maeklong
2. Rajabakti Park
3. Scoop beach cafe hua hin
4. Pony cafe
5. Damnoen Saduak floating market
6. Phraya Nakhon Cave
7. The Bridge of the river kwai jauh sikit nak ke area bangkok tak silap
8. Premium outlet
9. Blueport shopping mall
10.Huay Mongkol Temple
11. Pranburi forest park
12. Khao Sam Roi Yot National park
14. Black sheep farm.
9. Monsoon Valley Vineyard - Free
10. Memory House Cafe - free
11. The tea house (inside Fn outlet)
12. Hua Hin night market (everyday)
13. Chatsila market (sebelah hua hin night market)
14. Cicada market (Friday - Sunday) parking 50 baht
15. Tamarind market ( Thursday - Sunday) sebelah cicada market
16. Mrigadayavan palace - dah smpai tapi my mil dah penat. Jadi kemi decided tak masuk dalam.
17. Art village Hua hin - 40 baht
18. Hua hin view point - free
19. The chocolate factory - free

info ni i amek dr fb hawa shafinaz, dia ada share di Fb BBM group
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 11:45 AM | Show all posts
intan_smsb replied at 14-11-2019 10:48 AM
selain berselfie ade aktiviti lain x?
normally i baca review rmi pegi ke attraction place je
tem ...

kalau suka mandi laut okay je...dekat pantai...hotel yg kami duduk ada swimming pool
but never use..

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 12:08 PM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 18-11-2019 12:10 PM
intan_smsb replied at 14-11-2019 11:02 AM
i dapat grab tiket hua hin bulan sept aritu
sorang untk rm154 return, murahkan uols
lama d ...

The venizia 180 - 299 baht. ni kalau nak pi elok waktu malam baru cantik.
kalau tak masuk pun tak pa.(skip) tak ralat pun. cuaca memang panas kat sana.

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 04:51 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 30-7-2019 11:43 AM
Baru sahaja pi hua hin 3 mlm 4 hari.semua tempat cover termasuk pi meklong railway market dan Damnoe ...

panas ya robbi kan?

tak larat nak jalan...

nasib baik pergi 3 hari aje...

okla hua hin, but i prefer phu quoc (for island activities) atau da nang french hills (sejuk nyaman di tinggalan french colonials building) utk short travel time mcm hua hin ....at least sejuk dan gorgeous surrounding.

but plus point hua hin, makanan sedap dan dapat massage nyaman nyaman lagi murah

tp places to go to....sbb replicate kan, kalau dah pernah sampai actual places mcm swiss dan venice tu, erm, tak payah masuk la
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 04:56 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 14-11-2019 10:46 AM
i pun ade baca tips yg kne jalan kaki keluar dr epot skt utk amek grab or tuk tuk
dan of course m ...

ye betul...

jalan aje sket keluar dr epot tu...nanti ada tuk tuk sampai...

bayar dalam seposen ke seringgit...tak ingatlah...tp murah aje berbanding kalau naik taxi dlm epot tu.

epot pon kecik aje....epot kuantan/alor star lagi besar
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 06:21 PM | Show all posts
tina^^ replied at 18-11-2019 04:51 PM
panas ya robbi kan?

tak larat nak jalan...

yes betul tu.we enjoy naik cable car kat Da nang hill serta basket boat kat Hok An.
hanya makan je leceh sikit. limited. hari2 kami pi massage semasa di hua hin night market

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:40 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 18-11-2019 11:45 AM
kalau suka mandi laut okay je...dekat pantai...hotel yg kami duduk ada swimming pool
but never u ...

dekat belah mana utk mandi laut tu
rs better mandi pool dr laut
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:18 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 19-11-2019 02:40 PM
dekat belah mana utk mandi laut tu
rs better mandi pool dr laut

depend dgn hotel yg kita ambil.but our hotel we prefer berdekatan dgn night market and wet market.
also walking distance to beach.it is not far from our hotel....walking distance. bila pi space seen nanti boleh mandi laut,
if prefer.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:00 PM | Show all posts
wck7-2011 replied at 20-11-2019 01:18 PM
depend dgn hotel yg kita ambil.but our hotel we prefer berdekatan dgn night market and wet market. ...

boleh tahu apa hotel u amek tu?
i nak survey kt belah mana

or u can pm me
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 06:47 PM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 20-11-2019 06:48 PM
intan_smsb replied at 20-11-2019 02:00 PM
boleh tahu apa hotel u amek tu?
i nak survey kt belah mana

kami duduk di Hotel Royal Pavilion dan Hotel Chalelarn.sebab yang pertama dapat 2 mlm je...boleh jln kaki ke night market tapi jauh sedikit.
Hotel chalelarn .just google map tenguk location dia dulu.mungkin ada yg dekat lagi dgn night market tu...dan harga yg sesuai dgn bajet

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 11:10 AM | Show all posts
i baru balik dr hua hin 18-22/11/19..actual plan just 4days but AA extend 1more day..mati kutu hari ke 4..just lepak swming pool..
makanan halal senang kt town (mooz n roti teh tarik halal..dedua restaurant ni dkt je..tomyam mooz sedap sesuai dengan harga) n railway station(murah n so so taste)..
1st day - check in n lunch n terus ke Huay Mongkol Temple , ingatkan ada sunflower field kt area situ,,punyalah mencari x nmpk,,terus balik hotel n mandi manda
2nd day -  Swiss sheep farm,santorini n camel republic..lunch kt ameena restaurant cha am..recommended..sedap siakap sweet sour n tomyam seafood(udang galah fresh)
3rd  day - Khao Sam Roi Yot National park..enjoy the greenery.ikan kt tasik tu gemok gemok.ni kitaorg bwk sandwich sbb pergi balik hotel amik masa 2jam..bdk bdk sure lapar hahahaha..lps tu singgah plearwarn n night market
4th day- just spend time lepak n mandi pool..jengah pantai hua hin..kuat ombaknya
5th day - babai hua hin..mmg panas kt sana..

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073868s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list