JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11776
View
167
Reply

Wardina Panas Hati Dengan Komen Da'i Wan Seolah-olah Bela PU Abu

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 11:17 AM | Show all posts |Read mode




Sehingga kini, nama PU Abu masih hangat diperkatakan. Kali ini, giliran Wardina Safiyyah pula bersuara mengenai isu ini.


Selebriti yang dikenali kerana lantang menyuarakan pendapat di media sosial itu menghentam kenyataan pendakwah bebas Wan Dazrin Wan Din atau Da'i Wan yang seolah-olah membela tindakan PU Abu.








Kelihatan Wardina sangat 'berapi' ketika meluahkan kekesalannya terhadap sikap PU Abu yang dilabelnya sebagai lelaki miang.









Yang menjadi isu, Wardina tidak berpuas hati apabila PU berkenaan bermadu cinta di kala isteri yang baru dua bulan dinikahinya sedang hamil anak sulung.


Gagal mengawal emosi, Wardina menyifatkan golongan agamawan yang miang adalah individu menjijikkan.




Kredit fotoG Wardina





Luahan hatinya itu disuarakan selepas Da'i Wan memuat naik posting mendakwa dia tidak setuju kisah PU Abu didedahkan untuk tatapan umum kerana baginya ia seolah0olah mengaibkan pendahwah terbabit.





Kredit foto: IG Da'i Wan








Ramai netizen tidak berpuas hati dengan kenyataan Da'i Wan berhubung isu PU Abu.







Apa pula kata anda? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon @ituini bangkit dr kubur...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:22 AM | Show all posts
lama tak nampak update wardina.. kat fb takde dah kah?? hanya di ig?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari duluuuu geli ngan dai wan ni..
Perasannnnnnn
Poyoooo
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:39 AM | Show all posts
itu sebab bila ditunjukkan karekter Ustaz Madi macam dalam drama Nur, ramai geng2 pak lebai yang panas bontot. Inilah salah satu contohnya.

Allah Maha Berkuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:40 AM | Show all posts
Bab bab ni pandai pulak xpe ek. Dh abis bini kau dikerjakan, kau nak tinggal.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:46 AM | Show all posts
PU rahmat ikhsan dah bersuara kan...PU aimy saad tak tau dah keluar statement ke blm....ahahah
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:52 AM | Show all posts
ustad suhaimi saad xnak komen ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Pu ngan dai ni mmg acah2 bagus ke...x yah buat dah le rancangan tv nak cari org2 cmni dah..dah sah2 yg masuk nk cari glamour dlu, berdakwah no 2...klau betul nak berdakwah x perlu pun platform dai n pu ni..byk timbul fitnah ada la
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:54 AM | Show all posts
Wardina menyifatkan golongan agamawan yang miang adalah individu menjijikkan.


bukan wardinah jeh nk panas hati k, semua orang pun panas hati ngan si PUiks nih.. tambah bila baca tarik tetek budak ... mmg babis la PUiks nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dai wan ni xde sesapa ke nk jumpa dia tumbuk skali muka dia. Si abupuki tu tunggu balik mesia nnti mmg ada kot yg belasah dia. Ex wife dia xkan xde adiklelaki atau abg.. Mana telor korang?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:04 PM | Show all posts
umbut replied at 22-4-2019 03:25 AM
Dari duluuuu geli ngan dai wan ni..
Perasannnnnnn
Poyoooo

dulu iols husnuzon maybe tu cara dia berdakwah. tp lama2 terserlah sisi "lain" dia. pastu kita plak disalhkan mcm kita yg kutuk dia in the first place. eh ko kenapa bro?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:05 PM | Show all posts
kucingitam replied at 22-4-2019 03:46 AM
PU rahmat ikhsan dah bersuara kan...PU aimy saad tak tau dah keluar statement ke blm....ahahah

hat yg tu, chuols kena tggu dia habiskan laksa dulu. takpun, tggu dia sampai ke bumi flat dia baru dia mai kasi pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:07 PM | Show all posts
The only pengetahuan yang Wan Dazrin ni bagi kat manusia ialah pengetahuan bahawasanya dia bodoh, hipokrit dan gatal.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:08 PM | Show all posts
kibodwatriuh replied at 22-4-2019 04:07 AM
The only pengetahuan yang Wan Dazrin ni bagi kat manusia ialah pengetahuan bahawasanya dia bodoh, hi ...

rasa nak baling heols dgn salinan ss surat terbuka heols yg cringe nak mati kat uqasha dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:09 PM | Show all posts
irwansuhadi replied at 22-4-2019 11:39 AM
itu sebab bila ditunjukkan karekter Ustaz Madi macam dalam drama Nur, ramai geng2 pak lebai yang pan ...

iols sokong jer watak ustaz madi tue duperluaskan..bnyk sangat dah ustaz penunggang agama skrg nie..ustaz hasilkan anak zina pun ado..berhati hati la nak mendalami ilmu agama..pilih ustaz yg betul betul..jgn selisih la dgn org mcm nie..munafik ramaii
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:09 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 22-4-2019 12:08 PM
rasa nak baling heols dgn salinan ss surat terbuka heols yg cringe nak mati kat uqasha dulu.

yang uqasha tu paling geli, kemudia emma maembong pun sama. mendayu-dayu ya macam dia prihatin sesangat takleh tido lena memalam.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Daie wan tu memang ajet2 oyo2 je. Iols pernah la tertengok satu episod daie time tu si wan ni kena keluar pastu dia tak puas hati kenapa dia kena keluar. Eehhh kau dah kenapa khenzzz zzzz
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau ade kekasih before kawen and memang ade niat nak kwen dgn kekasih tu.. in the first place nape bersama dgn bini? Aku xkesian kat bini or jantan tu.. kesian kat anak dlm perut tu.. ko bersama dh tentu bakalan mengandung.. aduhai.. dah xde rasa cinta nak jugak bersama bini tu... baby tu xbersalah, lahir2 xde kasih sayang ayah.. murung aku
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:14 PM | Show all posts
Dalam byk2 ustaz kelahiran program mee segera ni, meols suka IM Asyraf je. Dr dlu humble xpenah dgr apa2 isu & kontroversi pun dr heols. Cara pendekatan dakwah dia pn lembut, xterlalu extreme, and paling meols suka heols x judgemental langsung hokeh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057599s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list