Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5614
View
95
Reply

[VOL 4] BUMPER ISSUE - PERFUME

[Copy link]

Author: intan_smsb       Show all posts   Read mode

Post time 24-7-2019 04:36 PM | Show all posts
pitera replied at 24-7-2019 02:14 PM
i baru join ds perfume, and i kene tipu babe. one thing i learn, chanel kalo dpt harga 200 tu mmg  ...


pnh beli perfume yg katanyer tester skali jer...tapi sy rasa mcm fake jer, lps tu tak pnh beli lagi perfume claim tester nie...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 04:39 PM | Show all posts
midori888 replied at 24-7-2019 04:36 PM
pnh beli perfume yg katanyer tester skali jer...tapi sy rasa mcm fake jer, lps tu tak pnh beli l ...

tester pun ada yg fake. saya lepas terkena aritu mmg byk baca. kt blog acharr perfume kot ada compare tester ori dgn fake
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 04:40 PM | Show all posts
my fav perfume so far:

nina by nina ricci
miss dior blooming bouquet
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 04:41 PM | Show all posts
pitera replied at 24-7-2019 04:39 PM
tester pun ada yg fake. saya lepas terkena aritu mmg byk baca. kt blog acharr perfume kot ada comp ...


oic...thank you for sharing....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 24-7-2019 02:14 PM
i baru join ds perfume, and i kene tipu babe. one thing i learn, chanel kalo dpt harga 200 tu mmg  ...

Setuju..Chanel distributorship terlampau strict..susah nak tengok tester Chanel..harga Chanel boutique dan dekat Parkson pun exactly sama (Sunway Pyramid). Perfume lain ada price difference.

But no doubt, Chanel, Dior, YSL dan Hermes adalah designer house terbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Bolero replied at 24-7-2019 09:19 PM
Setuju..Chanel distributorship terlampau strict..susah nak tengok tester Chanel..harga Chanel bout ...

Saya baca forum dkt fragrantica, dorang pun cakap benda sama. Even in US pun takde online seller or retailer yg jual murah utk chanel. Kalau ada pun, contoh mcm nodstrom gitu yg buat sale, tp tu pun tak byk sgt. Mcm 5% gitu je.

Ada sorg seller yg order dr us pn ckp, dia pun mmg tak amek order chanel, sbb kalo murah pun murah sikittt je dr butik. Beli dkt butik terus je seller tu ckp haha
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 25-7-2019 10:38 AM
Saya baca forum dkt fragrantica, dorang pun cakap benda sama. Even in US pun takde online seller o ...

Pitera aim Chanel yg mana?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:53 PM | Show all posts
noreen80 replied at 24-7-2019 11:25 AM
Ori ke? bukan apa, bila jual murah sgt takut tak ori you..i berani beli kalau seller berani bg mon ...

tak ori kat deyda tu....dia jual campur2 ori n fake....dekat artis dia bagi yg ori
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bolero replied at 25-7-2019 07:44 PM
Pitera aim Chanel yg mana?

Takde aim yg mana2. Tapi saya tertipu haritu, supplier bagitau perfume ori. Sekali bila jual rupanya tak ori. Dapat bad rating kat shopee. Lepas tu baru baca, tanya orang n google info pasal perfume
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 01:14 PM | Show all posts
pitera replied at 25-7-2019 10:38 AM
Saya baca forum dkt fragrantica, dorang pun cakap benda sama. Even in US pun takde online seller o ...

ada sorg online seller barang2 dari us pun balik malaysia utk shopping skincare chanel .. sebab katanya chanel di malaysia lagi murah banding di us sebabnya chanel bukan product US. perfume yg us based mungkin murah la kot.


based on my experience pun, byk benda yg murah kat duty free airport malaysia or kadang2 other countries banding di US esp on skincare. Even Estee Lauder yg sah2 founder dari sana pun, bila banding harga di macy's and nordstrom, their beauty advisor pun suruh i balik beli ka malaysia (bukan di duty free pun lagi murah dari us !!)




Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 01:40 PM | Show all posts
airisa replied at 26-7-2019 01:14 PM
ada sorg online seller barang2 dari us pun balik malaysia utk shopping skincare chanel .. sebab ka ...

i baru je compare nodstrom online dengan sephora malaysia, mmg sephora lagi murah!
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya try perfume je kat Sephora.
Beli dari online seller atau di Parkson.
Harga di Sephora mahal.

Tapi Sephora best sebab boleh try byk perfume. Sales assistant tak kacau.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:49 AM | Show all posts
Bolero replied at 30-7-2019 10:22 PM
Saya try perfume je kat Sephora.
Beli dari online seller atau di Parkson.
Harga di Sephora mahal.
...

beli masa sale 20% tu...banyak jugak less..waktu biasa mmg tak beli la perfume kat sephora
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
hidet replied at 31-7-2019 09:49 AM
beli masa sale 20% tu...banyak jugak less..waktu biasa mmg tak beli la perfume kat sephora

Alamak..taktau pulak ada diskaun 20%..bila Sephora Ada diskaun 20% tu?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
BTW.. I made an impulse purchase today.
Lancome Tresor Midnight Rose.
RM283 for 50ml from Parkson.
Any thoughts? Ada siapa pernah pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Bolero replied at 31-7-2019 09:55 PM
Alamak..taktau pulak ada diskaun 20%..bila Sephora Ada diskaun 20% tu?

Selalunya sale 20% ni masa bulan May n Oct gitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada yg berminat, skrg ada sale di bestbuyworld Malaysia..chanel murah 15%..limited choices..sampai 12 ogos saja..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi uol... Nak tanya.. Iol terberkenan dkat bau black opium ysl.. Nak tanya tahan lama tk bau dia n kalau beli kt perfumeberry tu ori tak? Selama ni beli kt shoppingheaven je.. Recce2 kt sna tkda plak perfume ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2019 10:45 AM | Show all posts
chippotato replied at 7-9-2019 02:04 PM
Hi uol... Nak tanya.. Iol terberkenan dkat bau black opium ysl.. Nak tanya tahan lama tk bau dia n k ...

hi you.... i suka black opium YSL ni.bau di mcm ade coffee smell skit... and last long..that day dapat redeem point kat sephora.. dapat 7ml je..habis then terus beli botol besar sikit.
perfumeberry is ori..dun worry
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2019 03:33 PM | Show all posts
Bolero replied at 23-6-2019 08:58 AM
Ramainya peminat Jo Malone.
Nak tanya juga longevity JM perfume.
Aritu try atas paper strip pun t ...

Jo Malone on my skin and my opinion not so long lasting though i love JM Nectarine Blossom and Honey..it is expensive also, better to buy EDP Bvlgari or Elie Saab, these are very long lasting.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080342s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list