Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7064
View
114
Reply

[VOL 4] BUMPER ISSUE - PERFUME

[Copy link]

Author: intan_smsb       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-5-2019 11:23 AM | Show all posts
lupa nak cete

i dapat sample perfume from Sephora

huda beauty perfume

i suke yg bau vanila
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi aussie borong perfume... i peminat tegar elizabeth arden.. beli sunflower dgn green tea
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:26 PM | Show all posts
perfume utk raya i beli parfums de marly delina. tp yg vial size jer sbb nak try dulu. bau dr lubang spray mcm manis2 sirap sket..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg..meol mmg suka burberry, before this mmg stick ngn burberry sheer brit..so feminine kekdahnya..bertahun gak la pakai, last year br tukar hugo boss..now nk cr perfume baru....tgh recce coach ngn burberry blush..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 12:01 PM | Show all posts
lumie replied at 8-5-2019 09:06 PM
Currently pakai Jenny Glow (dupe Jo Malone) - Wood Sage.. wangiiiii Cuma lasting power i r ...

Jenny glow rose velvet tu exactly ke bau mcm JM rose velvet & Oud? I setiap kali pegi sephora/JM mmg akan spray rose velvet ni...sedappppppp...tp fikir 100000x nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 12:42 PM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 2-5-2019 08:13 PM
ok mod..i sambung sini..calling2 @syanaz_88 ...bleh bg gmba rupa perfume Ghost yg u pakai x?..tqvm

aiyooo ..x reti nk tempek gambar hahaaa

ok ni rupa perfume tu.. wangi namateyyy..

ok ni rupa perfume tu.. wangi namateyyy..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Faveret perfume :
1 dkny be delicious hijau
2 nina richie lextase
3 lancome la vie est belle
4 gucci bamboo
Dh try byk brand dkny jugak di hti iols huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 03:04 PM | Show all posts
noreen80 replied at 10-6-2019 12:01 PM
Jenny glow rose velvet tu exactly ke bau mcm JM rose velvet & Oud? I setiap kali pegi sephora/JM m ...

bau mcm zegna indonesian oud jugak...
jenny glow ni ok ker...
i x prefer sgt perfume2 dupe ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramainya peminat Jo Malone.
Nak tanya juga longevity JM perfume.
Aritu try atas paper strip pun tak berapa tahan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 10:48 AM | Show all posts
dalam ni xder ke yang jual perfume
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 03:31 PM | Show all posts
Bolero replied at 23-6-2019 08:58 AM
Ramainya peminat Jo Malone.
Nak tanya juga longevity JM perfume.
Aritu try atas paper strip pun t ...

teringin nak tau jawapan kepada soalan ni jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 03:35 PM | Show all posts
Bolero replied at 23-6-2019 08:58 AM
Ramainya peminat Jo Malone.
Nak tanya juga longevity JM perfume.
Aritu try atas paper strip pun t ...

sbb JM cologne, bukan edp / edt..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 08:36 AM | Show all posts
Edited by syanaz_88 at 25-6-2019 08:39 AM

   


   

mana lagi best.. please please pleaseee

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 10:03 AM | Show all posts
Edited by noreen80 at 25-6-2019 10:07 AM
miminn replied at 24-6-2019 03:31 PM
teringin nak tau jawapan kepada soalan ni jugak.

Actually JM ni cologne je..tp bila pakai bg i mmg lasting. Sbb u spray kat baju, jgn spray kat kulit..SA JM ajar pakai mcm tu. Even baju dah masuk bakul nak basuh still wangi esoknya tau.

BTW, nak cerita..i dah jump the bandwagon pi beli jugak jenny glow velvet & oud sbb teringin sgt nak JM Rose Velvet & Oud. Dah kata dupe kan...tak mampu beli JM,  beli JG pun jadi la. Tapi, honestly..I am super disappointed! Bagi i similarity tu ada..tp it is not the exact smell. Bau JG lebih kuat dan tengit ( I actually have headache wearing it), and I didnt get the same euphoric feeling when I'm wearing JM tu. Macam ada something missing..mmg tak sama la bagi i! So nampaknya terpaksa la menabung dgn gigih untuk beli JM Rose Velvet yg mahal nak mati tu kan...

So, sesiap nak beli JG Velvet Oud dgn i..PM tepi la ye..rasanya nak let go la. Tak sesuai dgn diri ini huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 12:40 PM | Show all posts
noreen80 replied at 25-6-2019 10:03 AM
Actually JM ni cologne je..tp bila pakai bg i mmg lasting. Sbb u spray kat baju, jgn spray kat kul ...

erk. memang teringin sangat nak beli JM!!! tunggu birthday ada alasan lah jugak nak beli kalau tak rasa bersalah spend that much

anyway, dupes ni i selalu terkena. dah banyak kali beli dupes - skincare/makeup- end up tak sama pun dengan review orang. not my luck. terpaksa juga beli yang asal.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
syanaz_88 replied at 25-6-2019 08:36 AM
mana lagi best.. please please pleaseee

Tak pernah bau Jennifer Lopez tu..
Tapi Sarah Jessica Parker lovely tu best juga..bau floral..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
miminn replied at 25-6-2019 12:40 PM
erk. memang teringin sangat nak beli JM!!! tunggu birthday ada alasan lah jugak nak beli kalau tak ...

Dekat JM Sunway
100ml RM500
50ml RM300+
30ml RM200+

Maka tak beli.
Minat nak try Wood Sage n Sea Salt.
Ada sape boleh komen pasal bau dan longevity?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya ada beli JM: 1. Wood sage & sea salt 2. Lime basil mandarin 3.  Tuberose Intense 4. English pear freesia

Wood sage & lime basil & english pear = EDC - spray kat baju atau shawl will last longer. Kalau work environment dlm aircond akan stay longer compared to non aircond.

Tuberose intense - spray kat baju, kat tgn pun blh. Bau dia mmg tahan lama. Spray sikitt je..

Kalau JM saya beli di LHR airport. Mmg murah & dpt free gift 15ml kalau spend > 100. Depends on currency, kalau nasib baik. Hrg JM 30ml bawah rm200
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:03 PM | Show all posts
green_Donatella replied at 30-6-2019 11:12 AM
Saya ada beli JM: 1. Wood sage & sea salt 2. Lime basil mandarin 3.  Tuberose Intense 4. English pea ...

wow thanks for suggestion.

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:17 AM | Show all posts
green_Donatella replied at 30-6-2019 11:12 AM
Saya ada beli JM: 1. Wood sage & sea salt 2. Lime basil mandarin 3.  Tuberose Intense 4. English pea ...

bestnya u.. murah tu!
kalau u travel lagi bgtau la..blh jd our JM's personal shopper
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089906s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list