Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2388
View
35
Reply

ALL ABOUT MAKEUP PALETTE ( Eyeshadow / Highlighters / Blusher / Lip color) - Vol.2

[Copy link]

Author: babydoll    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 16-6-2019 03:22 PM
Raya hari tu bersoftglam tak  tgk video atas tu, look no 2 cantik

Raya iols xmake up..agak malas..
Tu iols beli cultbeuty
Memang murah banding beli sephora Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wana89 at 16-6-2019 03:32 PM
Catpaw replied at 16-6-2019 03:22 PM
Raya hari tu bersoftglam tak  tgk video atas tu, look no 2 cantik


Ni kedai make up iols
IMG_20190616_152947.jpg
IMG_20190616_153002.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 16-6-2019 03:25 PM
Iols xmo glamer..dah ler kaki carut kat CI
Xmo PA iols..iols kan xlawa..
Bukan uols..sini rama ...

tak pasal2 kena buat mn lain pula nanti
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 16-6-2019 03:26 PM
Raya iols xmake up..agak malas..
Tu iols beli cultbeuty
Memang murah banding beli sephora Mal ...

itulah, baru nak cuba2 beli dr cultbeauty. nanti nak tunggu ada sale. Berapa hari baru sampai?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 16-6-2019 03:30 PM
Ni kedai make up iols

yummeh, best tak wana pakai abh softglam? tekstur dia, berus dia ok tak? nak mintak review kat org yang dah pernah pakai sebelum melabur
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 16-6-2019 03:37 PM
yummeh, best tak wana pakai abh softglam? tekstur dia, berus dia ok tak? nak mintak review kat org ...

Warna ok kot sebab terang..xperlu tekan bnyk kali
Ni eyeshadow iols yg pertama..so iols xtahu nak compare dgn apa
Kalau uols ada fb iols, nanti iols up gambor
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi iols jarang make up
Macam membazir pun ada..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
wana89 replied at 16-6-2019 03:43 PM
Warna ok kot sebab terang..xperlu tekan bnyk kali
Ni eyeshadow iols yg pertama..so iols xtahu nak ...

kita pm fb ye, iols pun rajin menjahat kat ci tu nanti kena pa juga

ni iols tengah duk buka tutorial abh softglam dengan abh mr . nampak cantik2 warna dia. Boleh la wana asah skill jadi mak andam
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 16-6-2019 03:50 PM
kita pm fb ye, iols pun rajin menjahat kat ci tu nanti kena pa juga

ni iols tengah duk buka  ...

Nanti pm iols
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:59 AM | Show all posts
i rasa ape2 uols kene try palette abh. either modern renaissance, soft glam
i ada byk palette, i msti akan guna abh jugak.
mmg wearable mekap look korang boleh buat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:21 PM | Show all posts
iloveyou replied at 17-6-2019 10:59 AM
i rasa ape2 uols kene try palette abh. either modern renaissance, soft glam
i ada byk palette, i ms ...

ada mario master palette tu je. suka eyeshadow dia very buttery. payoff pun quite good.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:39 PM | Show all posts
miminn replied at 19-6-2019 12:21 PM
ada mario master palette tu je. suka eyeshadow dia very buttery. payoff pun quite good.

i kecewa xdpt grab mario master palette tu, dok tangguh2 last2 x beli. i dpt la tgk live palette ni tu pun @babydoll  tnjukkan. mmg cantikkkk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 11:35 AM | Show all posts
iloveyou replied at 19-6-2019 03:39 PM
i kecewa xdpt grab mario master palette tu, dok tangguh2 last2 x beli. i dpt la tgk live palette n ...

I pun nasib-nasib je dapat. fikir banyak kali juga nak beli tapi memang tak menyesal.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 11:13 AM | Show all posts
ok nk update hasil pembelian eyeliner kt guardian aritu.

maybeline (red cap) - tahan lama gak sbb i pakai like almost everyday. berbaloi utk beli time sale

i baru start pakai palladio - i dunno mine je ke or dia mcmtu.. bila i apply warna dia mcm x keluar sgt.. i dah goncang2 pn color dia mcm x berapa nk keluar.. frust gak

i baru arini test terus silky girl tu.. not bad mcm maybeline gak

so am totally ditching palladio after this
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyone pernah try blusher natasha denona?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2019 02:08 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 28-10-2019 02:12 PM

hello semua!!  dgr cerita yang Sephora bakal ada Halloween sale 40%. oleh itu, i up balik thread ni utk panduan ummah dikala bersoping

klo ikutkan palette yg newly launch berkemungkinan takkan masuk dalam sale.


tapi, tak blh ckp jgk sbb i ingat dlu Becca Volcano Goddess palette baru je launch. a month later ada sale,i tak ingat sale ape. tgk2 palette tu dari RM300+ jadi RM150+ mcm tu kot. terkejut i tgk. lps tu bila i pegi swatch,i rasa i tau nape kene masukkan dlm sale. palette ni takde matte eyeshadow jadi takde transition colour. lps tu yg shimmer pun sejenis x pay off. org nk beli pun mcm..mehh..baik bli palette lain.


i pun mula2 berkenan jgk palette ni sbb warna biru tu. tapi blue eyeshadow tu ada purple undertone. terus i turn off. huhuh~~  

ni palette yg i ckp tu.

download (1).jpg download.jpg













Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.316154s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list