Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2439
View
101
Reply

[Pelbagai] Meh gantung kad ucapan kat ranting pokok :)

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-5-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak pun terikut juga ni gantung2 kad raya. Gigih redah semak samun cari anak pokok yang banyak ranting, kalau ada masa siap cat ranting tu. Sejak zaman internet ni sekeping kad pun tak muncul. Betapa dah kertunya akak ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 1-5-2019 06:56 PM
Akak pun terikut juga ni gantung2 kad raya. Gigih redah semak samun cari anak pokok yang banyak rant ...

Kad raya org dh tak hantar skg ni kak
Rasanya org masih gantung ketupat plastik atau ketupat lampu kat depan2 rumah
Rasanya 10thn lepas sy masih dpt kad raya tp drp kompeni cermin mata,, kedai emas.. skg xde dh kot Semuanya digital

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindunyaaaaa..zaman2 sekolah rendah dulu mesti gantung kad raya kt ranting pokok..ranting tu dh cat warna putih ada dua..letak dalam tempayan letak kt ruang tamu belah kiri dan kanan..rindu arwah abah ramadhan ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Happy Ramadhan uollss.. Ramadhan di musim kemarau.. mak cuba bertabah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam Ramadan semua. Gantung kad..mmg nostalgia tu... gantung sampai ke pintu and tingkap! hehehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Deko popular dulu2 gantung kad raya.
Sekarang ni deko gantung/tampal sampul duit raya, ketupat riben je.
Kat ofis I tiap2 floor ada deko raya. Yg over tu siap bawak segala kayu, pelita buluh & kuali besar mcm kawah, kenkunun tema raya di kampung. Padahal kat tingkat 16

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
6bdf99d8c94a6afb9d213eab997dadd7.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengimbas kembali zaman dara sunti...every raya weolls sisters akan berebut takhta ratu kad raya

If jumlah kad raya yg diterima sama byk...then yg menerima kad raya yg bersetem...maknanya di pos okay bukan terima di bwh meja sekolah...maka dialah ditabal sebagai ratu kad raya thn ituuu
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pokok kad raya di rmh my mum besar sebb ada 3 dara sunti...maka byk kad raya yg di terima gituuuu

Kaka siap bubuh kapas di ranting2 utk nmpkkan effect salji gituuu...pokok raya fusion

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat Menyambut Ramadhan al Mubarak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamat menyambut Ramadhan yang bakal menjelma. Saya takde ucapan best2, cuma nak cakap thank you kepada yang attach ucapan2 kat atas ni. Saya minta izin nak save sebab indah kata2 & cantik2 grafik. Thanks in advance ye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Marhaban ya Ramadhan, bulan suci penuh berkah telah tiba. Saatnya untuk lebih mendekatkan diri pada-Nya, menjauhi keburukan, memperbanyak ibadah. Dengan segala kerendahan hati, mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
selamat menunaikan ibadah puasa semua
selamat-menunaikan-ibadah-puasa-unik.gif

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu zaman kad raya..time sekolah dulu gigih pos kad raya dekat bff n kawan rapat walhal hari2 jumpa kat kelas.lambat post alamatnya seminggu dah raya baru kad sampai.tapi i xsempat nak merasa beli kad raya mahal2 krtas tebal siap muzik bagai..sebab i sengkek n budak2 lagi so i carik yg paling murah.biasenya jenis kartun2 n paling simple.by time i masuk menengah atas  org dah pakai sms je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2019 10:54 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 02:03 PM | Show all posts
takde kad raya dah nak di gantung....

dapat pun sekeping dua jek...suppiler yang kasi....

klu gantung jadi pokok musim luruh....


selamat menyambut ramadhan semua....



#nak paksa kwan2 opis hantar kad raya la.....



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088043s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list