JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3509
View
33
Reply

Beruntung Badan, Peminat Wanita Derma Buah Pinggang Untuk Ebby Yus

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2019 10:43 AM | Show all posts |Read mode


Foto Carian Google



Ebby Yus menderita pelbagai jenis penyakit termasuklah darah tinggi, gastrik, sakit jantung dan masalah saraf serta prostat. Paling kritikal adalah masalah buah pinggang berlubang.

Dia terkejut dan bersyukur apabila peminat lelaki sanggup mendermakan buah pinggang kepadanya beberapa tahun lalu. Terbaru, seorang peminat wanita pula dengan rela hati mahu menderma buah pinggang kepadanya.

Ebby atau Muhammad Yunus Abdul Rashid, 55, berkata, dia dihubungi seorang wanita yang berniat untuk menderma buah pinggang, namun belum ada sebarang perbincangan lanjut mengenai hal itu kerana mereka terpaksa melalui banyak proses.


Hal menderma organ ini tidak boleh dipandang enteng kerana ia melibatkan nyawa.


"Seminggu sebelum puasa saya ada terima satu panggilan daripada seorang wanita yang berniat untuk menderma buah pinggang.

"Iyalah nak derma buah pinggang ini bukan boleh main-main atau dibuat gurau.

"Buat masa ini, doktor kata tak perlu lagi dan tak cadangkan kerana keadaan saya belum ditahap kritikal," katanya kepada mStar Online.


Semoga Ebby Yus sentiasa dilindungi dan sembuh daripada penyakit yang dialaminya. Untuk pengetahuan anda, sampai sekarang Ebby Yus belum lagi berkahwin.





Foto Carian Google




Menurut Ebby Yus, masih ada wanita sudi melamarnya dan mengajaknya untuk berkahwin. Walau bagaimanapun, baginya perkahwinan melibatkan soal hati.


"Walaupun dalam keadaan kesihatan kurang baik ketika ini, masih ada wanita sudi mengajak saya berkahwin dengannya. Namun, soal perkahwinan tetap membabitkan dua hati dan untuk keadaan sekarang, saya sudah pasrah," ujarnya.

Semoga Ebby Yus baik-baik saja. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa...x sihat ke dia now? Semoga cpt sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
gws ebby yus..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 12:06 PM | Show all posts
gws. btw gmbr ngn elbulu tu cter ape dah eK. lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ebby yus cepat sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 01:20 PM | Show all posts
Semoga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Cpt sembuh ebby
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah dgr buah pinggang berlubang.
Biar betul?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Duluuuuuuu ada drama yg pak dia raja tertembak burung gagak.. bini sedang ngandung..lahir anak hitam.. keluar ler ebby yus sebagai anak
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
bezita60: Tak pernah dgr buah pinggang berlubang.Biar betul?


rasanya yg sebenarnya filter buah pinggang dah bocor.. so ada protein leaking dlm urine.. biasanya mcm tu la dapat detect kerosakan awal buah pinggang
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara artis yang lawak effortless bagi iols. Get well soon
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols macam wonder kenapa dia tak kahwin2. Selalunya lelaki kelakar ni ramai org minat n dia sendiri cakap ada yg melamar dia. Apapun, semoga cepat sembuh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Elfira ke yg bagi?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 20-5-2019 05:11 PM
Iols macam wonder kenapa dia tak kahwin2. Selalunya lelaki kelakar ni ramai org minat n dia sendiri  ...

Dlu dia pernah bgtau x nk kawen sbb nk jaga emaknye.. Tp skrg ni x tau la status maknye ada lg ke x
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 20-5-2019 02:51 PM
Duluuuuuuu ada drama yg pak dia raja tertembak burung gagak.. bini sedang ngandung..lahir anak hitam ...

haah aku ingat citer ni. time tu aku sek ren lagi rasanya.. first time aku tgk citer tu aku tebayang org yg berkulit gelap ni mmg semuanya kena taik burung ke hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau replied at 20-5-2019 05:58 PM
Elfira ke yg bagi?

mungkin la kot. walaupun kat forum ramai carut2 sheols..tapi ada la sisi positif sheols
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau replied at 20-5-2019 05:58 PM
Elfira ke yg bagi?

Mcm mana ko boleh terpikir soalan ni dekk? Haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bezita60 replied at 20-5-2019 02:46 PM
Tak pernah dgr buah pinggang berlubang.
Biar betul?

Cara ko tanya soklan tu mcm kelakar pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 20-5-2019 02:51 PM
Duluuuuuuu ada drama yg pak dia raja tertembak burung gagak.. bini sedang ngandung..lahir anak hitam ...

Siot
Terbahak aku
Hahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123462s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list