JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2269
View
57
Reply

[Tempatan] Petisyen untuk memansuhkan Sekolah Vernakular

[Copy link]

Author: whitemagic       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2019 09:15 PM | Show all posts |Read mode
https://www.change.org/p/ministry-of-education-malaysia-abolish-vernacular-school-we-only-need-one-national-school



Vernacular school was introduced and the impact to Malaysia is social divide. There are interest groups that doesn't want to accept single national identity, but does not have enough statesmen to push Malaysia forward. The vernacular school system is currently holding Malaysian progressing forward as a nation.

Defending vernacular school means with holding progress of a nation. Thus, for the sake of Malaysian future. Vernacular school in Malaysia is now irrelevant to progress and should be abolish. It has been proven by so many countries, the country succeed through single national stream systems.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes abolish semak jer. Takde pon sjk melayu kat guang dong, tamil nadu dgn fujian. Farkkk you
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Done sign..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Done. To shape our next generation as a whole.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak samarata konon. Nak uitm bagai
Tapi x nak abolish vernakular.. yenadeyy. Ayooo
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:24 AM | Show all posts
buat peraturan baru.  hapuskan penggunaan budaya dan bahasa ibunda mereka.  semua rakyat gunakan Bahasa Malaysia.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 20-5-2019 10:44 PM
Nak samarata konon. Nak uitm bagai
Tapi x nak abolish vernakular.. yenadeyy. Ayooo

Betul sgt chuolssss
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:49 AM | Show all posts
naik lemak perangai diorg ni

sejarah org kita sejak zaman demang lebar daun beratus tahun dulu

puak diorg ni bila je sejarah diorg start kt sini? tu pun british yg bawak masuk...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang mintak ni waktu ph berkuasa,mmg berangan mat jenin..zmn umno berkuasa dgn zahid hamidi ngo2 melayu perkasa tgh naik dulu pun xmampu, ni zmn dap tgh kemuncak ingat sign2 petition online gitu boleh berubah ke, bende ni asyik dok ulang bende same dr bertahun2 dulu sampai skrg, sudahla..terime je la seadanya sekolah vernakular tetap ada sampai bila2
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah sign. Jangan lupa share kat socmed supaya ramai bersatu hati untuk sign..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 21-5-2019 12:24 AM
buat peraturan baru.  hapuskan penggunaan budaya dan bahasa ibunda mereka.  semua rakyat gunakan Bah ...

Setiap bahasa dunia ni ciptaan tuhan, nak kawan kuasa tuhan pulak yer? Ini contoh elemen memecahbelah rakyat Msia.

Nak screenshot tak post kau nih?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 21-5-2019 12:24 AM
buat peraturan baru.  hapuskan penggunaan budaya dan bahasa ibunda mereka.  semua rakyat gunakan Bah ...

Setiap bahasa dunia ni ciptaan tuhan, nak kawan kuasa tuhan pulak yer? Ini contoh elemen memecahbelah rakyat Msia.

Nak screenshot tak post kau nih?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
30% pelajar sekolah Cina tu adalah Mulayu .... Bodoh nau yg buat petisi nih, lobai ka?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
forum sebelah.. lowyat.. depa buat petisyen nak buang mazlee... pastu ada melayu buat petisywn sokong mazlee
yg kelakarnya.. yg undi nak buang mazlee semuanya cina.. yg sokong dan undi utk mazlee semuanya melayu
tp diorang ckp suara rakyat.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:56 AM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 21-5-2019 12:49 AM
naik lemak perangai diorg ni

sejarah org kita sejak zaman demang lebar daun beratus tahun dulu

di singapore ada raffles day.. perayaan sempena sambutan stamford raffles datang dan kencing raja melayu.
kah kah kah
dan singapore sambutlah sebab majoriti sana cina.. diorang berterima kasih pd british yg bawa diorang dari tanah air diorang yg bnyak bencana alam dan kebuluran tu... ka kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 03:01 AM | Show all posts
alhamdulillah sudah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:21 AM | Show all posts
umbut replied at 20-5-2019 10:44 PM
Nak samarata konon. Nak uitm bagai
Tapi x nak abolish vernakular.. yenadeyy. Ayooo

masih lagi menyalak nak universiti kampungan low class terhina?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 20-5-2019 10:44 PM
Nak samarata konon. Nak uitm bagai
Tapi x nak abolish vernakular.. yenadeyy. Ayooo

Mungkin sbb uitm mmg ada sekatan kemasukan tertentu kalau bukan bumiputera tapi sekolah vernakular menerima sesiapa saja selagi ada tempat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:03 AM | Show all posts
sekngucing replied at 20-5-2019 06:56 AM
di singapore ada raffles day.. perayaan sempena sambutan stamford raffles datang dan kencing raja  ...

Deme tue memang bangsa tak guna useless. kalau deme tue bagus sangat napa deme tak bersaing jer meritokrasi kat Kuala Lanzhou sana. Nape yang sampai nak kena melintas overseas dari Bukit Tongsan sana tue? Nampak sangat genetik deme neh genetik parasit, sampai negara senirik pun benci ke deme
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 21-5-2019 12:24 AM
buat peraturan baru.  hapuskan penggunaan budaya dan bahasa ibunda mereka.  semua rakyat gunakan Bah ...

Kan.. cam indon.. cina pun x tau ckp cina.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099603s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list