Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2063
View
54
Reply

ALL ABOUT HOKKAIDO & TOHOKU REGIONS PART 2

[Copy link]

Author: LelaRentaka7       Show all posts   Read mode

Post time 17-7-2019 11:07 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 16-7-2019 05:32 PM
Tu nak masuk pasar borong jer, kalau nak jugak pakai tu kat sana mau tergolek je kerja bila nak ja ...

pki winter boot pon aku leh tegolek kat ningle terrace tuh.. malu betol
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:22 AM | Show all posts
zacEfron replied at 16-7-2019 05:52 PM
awat tergolek pulak..?
tapak kasut tu ada bunga juga

Tapak kasut berbunga tak menjamin tak tergelincir atau jatuh tergolek kalau berjalan diatas permukaan jalan yang berais.  Kedua kasut Puah Chu Kang tu untuk kalis air bukan untuk kalis ais.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:25 AM | Show all posts
ichi replied at 17-7-2019 11:07 AM
pki winter boot pon aku leh tegolek kat ningle terrace tuh.. malu betol

Sekurang2nya bolah bantu panaskan kaki dan cegah frost bite bila pakai winter booths.  Bila time winter lebih selamat berjalan diatas permukaan yang diliputi snow dari yang diliputi ais.  Sebab tu bila ke sana elok pasang tapak spike untuk elak tergelincir atau tergolek.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:55 AM | Show all posts
aku yg pakai winter boot pon tergolek dua tiga kali
sib baik tak patah pinggang
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 12:19 PM | Show all posts
pakai winter boots pun tergolek kan..

so iols akan bawa phua chu kang sj   

kalau tergolek pun puas hati..  + - 10 hinggit sj  

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 01:44 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 17-7-2019 11:25 AM
Sekurang2nya bolah bantu panaskan kaki dan cegah frost bite bila pakai winter booths.  Bila time w ...

tu lah.. ade tepikir nak beli spike tuh.. last2 tgk jeling2... sekali amik ko... tegolek dia bagi
pastu terus pesan kat kwn2 suh dorg beli spike sbb dorg plan nak berwinter kat sapporo next yr january..
pengalaman betol...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 03:23 PM | Show all posts
ichi replied at 17-7-2019 01:44 PM
tu lah.. ade tepikir nak beli spike tuh.. last2 tgk jeling2... sekali amik ko... tegolek dia bagi; ...

Ta pa tapi itulah nanti jadi pengalaman yang sentiasa jadi kenangan walau dah berkelana ke tempat lain nantinya .  Art pun cam tu juga masa mula2 belajar main snowboard, lepas2 tu bila dah tahu tekniknya supaya tak tergolek sila tengok kaki okey
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
LelaRentaka7 replied at 26-5-2019 06:35 PM
Tohoku ni terkenal dengan coastline dia yang dipanggil Sanriku Coast, tapi coastline yg cantik ni ya ...

Cantiknya

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
zacEfron replied at 17-7-2019 12:19 PM
pakai winter boots pun tergolek kan..

so iols akan bawa phua chu kang sj   

I pakai winter boots murah beli kat Zalora tak pernah tergolek di Sapporo
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 10:39 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 17-7-2019 03:23 PM
Ta pa tapi itulah nanti jadi pengalaman yang sentiasa jadi kenangan walau dah berkelana ke tempat  ...

betol tu art... bile igt balik mmg bikin gelak jer...
bile nak melintas jln pon dah mcm pingu... tak pedulik kiri kanan org pandang ke apa.. janji tak tegolek
sakit weh buntut... hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 04:40 PM | Show all posts
@moonbug

menarik jg jan..

ada juga tgk di shopee  
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 11:46 AM | Show all posts
Baru lepas booking tiket ke Sapporo utk Jun tahun depan. Banyak nak kena survey nih.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 12:13 PM | Show all posts
ada tak kad spt TnGo utk guna naik train dan bas di saporo  ?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 08:47 AM | Show all posts
zacEfron replied at 2-10-2019 12:13 PM
ada tak kad spt TnGo utk guna naik train dan bas di saporo  ?

boleh guna suica/passmo/icoca/kitaca


https://www.japan-guide.com/e/e2359_003.html


Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 08:49 AM | Show all posts
nellyberry replied at 24-9-2019 11:46 AM
Baru lepas booking tiket ke Sapporo utk Jun tahun depan. Banyak nak kena survey nih.

kalau july/aug leh tgk lavender..

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 12:08 PM | Show all posts
ichi replied at 3-10-2019 08:49 AM
kalau july/aug leh tgk lavender..

ala, dah terbeli tiket masa bigsales hari tu.
nampak sangat tak survey dulu before beli.

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:38 PM | Show all posts
nellyberry replied at 3-10-2019 12:08 PM
ala, dah terbeli tiket masa bigsales hari tu.
nampak sangat tak survey dulu before beli.

June masih dalam penghujung spring belum masuk time panas lit lit lagi.  Nyaman je nak explore time ni sebab tak sejuk sangat dan tak panas sangat.  Orang pun tak sesak sangat selalunya.  Boleh layan flower blooming sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 08:12 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 3-10-2019 03:38 PM
June masih dalam penghujung spring belum masuk time panas lit lit lagi.  Nyaman je nak explore tim ...

oh yeay!
so takde la menyesal sgt sbb tak dapat tgk lavender.

biasa org pegi Hokkaido nih musim apa?

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 08:47 AM | Show all posts
ichi replied at 3-10-2019 08:47 AM
boleh guna suica/passmo/icoca/kitaca

tq  
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2019 11:07 AM | Show all posts
nellyberry replied at 4-10-2019 08:12 AM
oh yeay!
so takde la menyesal sgt sbb tak dapat tgk lavender.

Setiap musim ramai je gi sana sebab setiap musim ada tarikannya yang tersendiri.  Tapi super pack super mahal time end of the year sebab winter, kaki ski dan snowboard gigih layan slope sana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088181s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list