Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5550
View
167
Reply

[Budaya] Korang Pernah Tak Kerja Masa Hari Raya?

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni tak pernah lagi.Masih dapat beraya di pagi syawal dengan family

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:32 PM | Show all posts
Dah 3 tahun raya kat opis hehehe seronok je raya dengan kawan2 malas nak bersesak2 balik kg. tahun ni pon sama raya ketiga baru gerak balik kg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah kerja masa raya.
Tapi pernah la sekali tak balik masa raya haji.
Sebab xde cuti.
So masa raya tu dok rumah je.
Raya haji pulak takbir lama kan. Hadoih lain maciamm feeling dia.
Texting2 dgn kazen rapat yg kebetulan tak dapat balik jugak masa tu.
Kitorang sama2 bertaubat untuk tidak lagi beraya selain di kampung halaman.
Lain sangat feeling dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by farlis at 28-5-2019 05:50 PM

Bertahun2 keje syif, i x pernah keje pagi raya.. Biasa keje mlm sblm raya. Pagi2 raya i adjust dgn member blk awal sikit, so solat raya dulu baru henjut blk kg.. Blk sekejap jumpa family, thn nxt day i keje lps tu baru cuti pjg. Yg best hubby n anak2.lepak kt opis i dkt bilik rehat. I setel keje, baru gerak blk kg lagi satu.

Thn ni i keje 1st raya. So kitorang dh pakat2 bwk juadah raya sambut kt ofis. Hias meeting room. Kitorang ajak family dtg raya sama2 kt ofis lps diorang solat raya. Raya kedua i keje mlm, so siang tu blh ziarah pakcik makcik area kl & jiran keliling. 2nd day i keje mlm, 3rd raya onwards baru i dpt cuti. Tp xleh kemana sgt sbb bdk cuti sekolah smpi 10/6.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:49 PM | Show all posts
haruslah pernah

byk kali..skli tu keja straigt 3 hari nonstop..mcm zombi dah rase..nk cover org lain beraya org lain ada kuarge..kita je xde kaurge ye dok

gitu je upa msg2..manakala aku rilek2 je build my own family takde parasit2 dtg menggangu
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:52 PM | Show all posts
penahh...aku lagi suka hahaha..dapat escape soklan yang mintak marah hehehhe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:54 PM | Show all posts
farlis replied at 28-5-2019 01:38 PM
Bertahun2 keje syif, i x pernah keje pagi raya.. Biasa keje mlm sblm raya. Pagi2 raya i adjust dgn m ...

bagus..positip sungguh cenggini selamat hari rayaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah.. So nothing extraordinary..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:05 PM | Show all posts
selalu jer.. keja spital dulu..sekarang dah naik dok kat opis boleh cuti beraya..seronok jugak dok ward..memasing bawak juadah raya..tapi tak sama la kalau dapat sambut raya dgn family kat kampung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah beraya tanpa family masa Raya Haji je lah. 3 thun sebab study kt sabah. Pastu tahun lepas sebab parents g haji.

Masa kat Sabah, lepas solat raya ktorg cari makan kat luar. Sbb cafe tak buka.
Pastu esoknya tu kelas cam biasa.

Tahun lepas masa parents g haji, lepas solat raya ktorg jalan shopping mall dgn baju raya. Ingatkan ktorg je yg over berbaju raya. Rupanya org lain pun ada..lagiiii bling bling! Ada lelaki tu siap set baju melayu complete. Songkok, baju melayu, sampin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:34 PM | Show all posts
Belum pernah lagi setakat ini.. Tapi tak raya kat Malaysia ada 2 tahun.. sedihnya tuhan je tau

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah. Masa dulu keje fast food. Dah habis kerja baru gi rumah makcik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:46 PM | Show all posts
somi i kerja raya sepanjang hidup dia. dari zaman bujang, ke dah kawen sampai ada anak sorg ni ha.. sebab tu there is no raya for me..

padahal kerja dengan parents sendiri tu...jqioedhwefvr3grdgdgawdiihdewge

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah je.. Raya kat oversea pon penah.. Meriah raya ni if family ramai.. Mcm iols family kecik je.  Pastu kahwin campur plak. So xde la meriah mana.. Ni pon dh tahun ketiga raya xde kampung sbb atuk nenek dua2 dah tiada.. Alfatihah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:47 PM | Show all posts
tak pernah tp dapat rasa lah kesedihan tu sbb sis selalu kerja on public holiday yg lain2..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:49 PM | Show all posts
time tu aku tak kawen lagi
keja dlm hospitality
handle grop dari cina
smua diorg dh book
dgn aku sorg2 jadi fm jadi mentenance chk satu2

hari ke 2 raya 5 bus grop cina dtg
aku kumpul semua kunci kumpul sekor2 cingkis beratur ikut turn
aku tknk layan diorg punya request
aku incaj
dgn pc dan walkie talkie aku coordinate smua at once
one by one aku setel

piuewww...dpt anugerah pekerja hebat
aku bkan kesah pun anugerah..aku nak keja jalan
jgn byk ckp
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hari raya pertama tak pernah...raya ke 2 selalu  je i keja. sbb office dgn rumah parent di kwsn yg sama. bg peluang kpd kwn2 yg nk blk kg bercuti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:42 PM | Show all posts
tak pernah lagi..tetpi sehari sebelum raya tu permah bosan nak mampus! sebab tak sabar nak raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah sekali, kerja kat contact centre masa bujang dulu.. meriah floor dengar lampu2, semua pakai baju raya cecantik, ada makan2 lepas shift.. call dari customer pun tak banyak sangat sebab orang tengah sibuk raya mana ada masa nak call complaint2..

boleh je dapat cuti, tapi saja nak merasa pengalaman raya away dari family gitu.. so far ok je.. balik kampung lepas tu pun legaaaa sebab karak highway tak jem..

Btw lepas kawin tiap tahun berpagi raya kat atas jalan sbb laki ajak gerak balik kampung lepas sembahyang raya.. so suasana pagi raya iols memang dlm kete jelahh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah la kerja hari raya. Mana boleh. Iols nk raya sampai lebam.
Tp pernah x blk raya ms raya hj. Raya di KL.astaga x bestnye raya kt KL. dr bangsar nk ke kg baru tu dh mcm dunia dilanggar garuda. Sunyi sepi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087119s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list