Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4577
View
164
Reply

[Budaya] Korang Pernah Tak Kerja Masa Hari Raya?

[Copy link]

Author: KILL_NANCY       Show all posts   Read mode

Post time 30-5-2019 11:53 AM | Show all posts
dooddedood replied at 29-5-2019 05:02 PM
Tahun lepas raya tak cuti lansung padahal dah apply siap2 tapi terpaksa cancel cuti sebab ada keje u ...

uit iklan ap yg ko tengok sampai nangis tu? kahkah sedih bebenau

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 11:59 AM | Show all posts
Foxey replied at 29-5-2019 06:32 PM
Pernah kena bekerja pada hari raya aidiladha. Masa tu dah beli tiket nak balik, dah kena kseja, terp ...

hekeleh, kecoh je boss kecik tu. Dengki la tu kahkah. Tak pe sabar, dah nak kena keje nak buat camne.

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah..tiap2 kali raya dapat cuti seminggu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 01:01 PM | Show all posts
Tak pernah lagi setakat nie. Kalau kena, menangisssss

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah sekali kene keje tem raya...kene keje selama seminggu lak tu...xbemakna raya iollss tahun tu....huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 02:44 PM | Show all posts
haroldie replied at 30-5-2019 11:05 AM
sme la pnh jgk jadi kat aq. tpaksa cancel cuti raya sbb keje. tp xde la sampai nangis tgk iklan ra ...

Kann.. Cmon la raya kot. Tapi tengok production jugak la. Kalau mcm TM punya iklan cam funny2 sikit.

Btw tahun ni punya aku tgk kat fb diorang mcm video lawak je. Berjela kain 4 meter hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 02:45 PM | Show all posts
lemon88 replied at 30-5-2019 11:53 AM
uit iklan ap yg ko tengok sampai nangis tu? kahkah sedih bebenau

Tak ingat boss. Tapi iklan pasal tak dapat balik raya la. Tu yang hiba tengok ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah, asalkan raya mesti sekolah cuti.. Tu pun tak tau lah kot2 time raya sekolah buka, mau kena lahar berjemaah hahaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 03:50 PM | Show all posts
dooddedood replied at 30-5-2019 02:44 PM
Kann.. Cmon la raya kot. Tapi tengok production jugak la. Kalau mcm TM punya iklan cam funny2 siki ...

ye la da slogan dorg thun ni pn lebihuntukmu. dpt lebih lah. kekekeke

yg latest bantal pn lebih gak. haih xtau la ape kesudahannya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 28-5-2019 08:56 PM
Boss potong cuti raya sehari pun boleh jadi gaduh..kalau tak dapat cuti raya taktau la macamna

Untoong kerja dgn cina ni tak payah berebut cuti raya tp tahun ni la nk buat fair..talk season bagai.nyampah tau. Patut boleh cuti 5hari dapat 4hari ja. Ada Ka mood nk masuk kerja hr ahad. Boss pun addoiii la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 12:15 PM | Show all posts
tak pernah kerja masa raya pertama. cuma pernah rasa kerja sehari sebelum raya, lepas tu raya ketiga dah naik kerja sebab masa tu baru mula kerja & company tu pulak company singapore. sumpah sunyi sangat!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 02:36 PM | Show all posts
Pernah....masa tu keje di airport KLIA..first time raya kena keje..mula2 sblum raya npk mcm ok.kuat dan tabah..tp pagi raya bila dengar lagu raya arwah sudirman Dari jauh kupohon maaf terus air mata merambu xblh nk stop...mmg terasa sgt sedih.sampai skang bila dgr lagu tu sedih..seblum tu xkisah pun dgr lagu tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 03:49 PM | Show all posts
seribulan replied at 27-5-2019 09:03 PM
@farlis @i pes2

Saya tak...awak

terima kasih for the tag cik serinah sy bagi tacang heheh

eh pernah lah kene keje.
tapi mat saleh mmg prihatin
most of the time depa mintak tukar oncall ke etc
tapi mmg selalunya dapat cover la utk gi solat raya






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BabyMiakaChan at 31-5-2019 11:50 PM

Tahun ni saya akan kerja time raya puasa. Tahun lepas dah kerja time raya haji... best jugak sebenarnya sebab xde org lain nak memekak or skodeng ko buat keje ke x. Plus email pun x byk, jadi byk masa habis buat kerja tertunggak or tgk youtube or layan forum

Tapi kalau fikir balik tipu la x sedih, cuma ini arrangement terbaik untuk saya. Kalau cuti raya + sambung cuti, nanti automatic semua cuti termasuk cuti raya akan ditolak dari cuti tahunan. So kiranya automatic macam saya memang xde cuti raya langsung. Tapi bile kerja hari raya, cuti ni leh guna time lain, jadi best je kalau nak cuti lama nanti kan?

So kalau untuk orang yang balik kampung jauh ke oversea ke arrangement ni paling terbaik la kot, especially kalau bayar tiket airplane mahal2, x berbaloi balik kejap kan?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2019 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
memang slalu kerja time raya..kerja pulak jaga kawalan trafik udara, sah2 la berkhidmat utk negara, nusa dan bangsa kn? gitewww

masa raya tiap kali communicate dgn pilot mest dpt ucapan slmt hari raya (confirm la trus sedih kn?)  pastu diorg dtg control tower hntr hamper..jadi laaaa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lemon88 replied at 30-5-2019 11:59 AM
hekeleh, kecoh je boss kecik tu. Dengki la tu kahkah. Tak pe sabar, dah nak kena keje nak buat cam ...

Kann? Tapi bos kecik tu memang kedekut nak approve cuti pun dulu. Kot la ni dah berubah, tatau la. Dah tak keje bawah dia dah sekarang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Hampir setiap tahun aku keja sehari sebelom raya, lepas keja terus g airport ambik flight plg last. Wpun kerap je blk kg tp blk malam raya tu syahdu dia lain mcm skit. Salute sgt dgn yg bekerja di hari raya. Jiwa kental.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah pernah  masa tu i baru hbs spm..dengan adik lah..acah2 nk rasa pengalaman beraya di pg raya..sbb nak tau dn feel sndiri perasaan tu..i dgn adik lah beraya ..dia kt mekdi i kt meribrown.mmg xdinafikan pf rasa syahdu syahdan bab dengo takbir raya dn lengang ajalah kan..lps tuh hbs shuft weols chow balik naik ketapi..dn sambung raya dgn mak abah.so lps tu xdaklah kalau org sesedih i pn beria sbb dh merasa..cuma adik iols lah..lps tu dia sambng raya di pg raya sbb dia dpt panggipan polisi dn bertgs sbg polisi..ekekkekeke...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak penah kerja time raya pertama tp raya ke 3 dh kena kerja sbb masa tu tu bujang kena cover staf dah kahwin cuti raya lama.. Bengang jgk sbb kita pn nk raya jgk.. Jd kena gilir2 cuti lama dgn staf bujang lain..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2019 06:19 PM | Show all posts
Pernah kena kerja seminggu tapi masa tu kat Jepun. Raya pertama je la sedih, solat raya pun pelik sikit Imam Pakistan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085393s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list