Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4128
View
164
Reply

[Budaya] Korang Pernah Tak Kerja Masa Hari Raya?

[Copy link]

Author: KILL_NANCY       Show all posts   Read mode

Post time 1-7-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa bujang dulu pernah, raya ke 3 la, tapi nak balik KL raya ke 2, mengamuk2 mak saya , kalo la mak tau betapa bersilat menangis2 Nye saya bertekak dgn supervisor masa tu .

Dah kahwin, jadi SAHM. dah lali da beberapa Tahun husband kene keje. Alhamdulillah mil ok, tapi tu la ,emakku yg agak drama queen itu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah.. Tp syok ja tgok org keja hari raya.  Sbb gaji tripple.. workload kurang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 11:07 PM | Show all posts
Pernah...tiap2 tahun kerja time raya...tapi paling awal raya ke 3 lah... and rumah family pun memang dekat so takde hal lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 11:47 AM | Show all posts
salam semua..

achik masa muda2 dulu pernah kerja hotel kat penang nun aih..time raya chef besaq achik bagi org dah kahwin ja pi dulu raya....kami2 yg  bujang ni mmg kena kerja lah..

Tapi time raya tetap sambut meriah wehhh oiii...siap pakai baju raya kurung sepasang makeup cun2 walaupun kitaorg kerja kitchen hang aiiiih...hahhhahaa.. Boys pakai baju melayu siap sampin hang..

Menu pun dah tentu menu raya sebb kena prepare for buffet kan..kat dapor kami pun buat mini buffet tu orang2 kitchen..meriah lah sebb ada kawan2 sekali ..

cuma bila blik umah ...mmg menung ler sebb family semua balik kg...jadinya aktivi cuma makan tido jelah hehehehe

raya ke tujuh baru dapat cuti ..kueh pun tinggai serdak..adehhhh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:38 PM | Show all posts
Pernah dua kali masa masih bujang tapi raya ke 3 la, raya pertama dan kedua kan enforced public holidays.Sekali tu kebetulan tiket bas dah takde dari awal puasa lagi, so memang purposely tak minta cuti untuk raya lagipun 3rd Raya tu pula dah kena gi outstation,. Time hari raya dok ronda rumah kawan-kawan yang asal KL. Sedih, tapi nak buat macammana kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091396s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list