Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1877
View
9
Reply

Apa nak buat dengan used car?

[Copy link]

Author: Cik.eda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-6-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Last year beli kereta terpakai dekat selayang. Pakai orang tengah. Gen2 1.6 2004. Ya allah, nasib memang malang. Dapat yang asyik meragam. Duit pun nak meragam jugak ni. Rasa macam dah tak sanggup nak repair dah. Repair je, elok sebulan pakai, problem.. Berulang lah smpai fed up dah ni. Ni dh sebulan kerete tu mati. Rasa mcm nak jual balik. Nak repair pastu jual semula? pun dah tak mampu nk repair. Kontang lagi nak raya ni .

Selagi ada tersadai diam kat situ rasa macam ada beban tak selesai.so, apa nak buat ehh dengan kereta ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Chill bro.
Lumrah used car
Time beli sembang kencang
Nk bg kete terjual kn
Sblm tu kne post mortem dulu perihal used car
Mmg byk kureng drpd elok
If dpt elok mmg syukur sgt.
Ok skg kereta tu repair bg bole jln je then try jual tp jgn expect tinggi nilai,try survey harga kereta tu skg.settle
Semoga berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Gen 2 memang byk problem. Lagi thn 2004. Tak cek ke ngan mekanik dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Defiance replied at 2-6-2019 10:23 PM
Chill bro.
Lumrah used car
Time beli sembang kencang

Thank youuuu. Haih, tulah pasal. Ingat ada tu boleh senang kan koje, ini tidak. Beban pulak jadinya.. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2019 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 2-6-2019 10:29 PM
Gen 2 memang byk problem. Lagi thn 2004. Tak cek ke ngan mekanik dulu

Hurmmm.. X de nya dia bawak mekanik sendiri dulu. Sedap dgr je dri mekanik kedai tu.. Sama lah sekongkol dgn boss kedai kut.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 08:25 AM | Show all posts
kalau ada customer aku yg cari Gen2, awal2 aku advice jangan ambil....better amik waja atau wira daripada Gen2....kete berpenyakit ni, baik jual balik je daripada bela
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 01:16 PM | Show all posts
Beli cash ke? Kalau beli hutang kena tengok berapa baki yg masih terhutang utk anggaran kena top up kalau hutang melebihi nilai kereta tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 05:00 PM | Show all posts
adat used car...

tersilap percaturan habis la kena tanggung banyak kena repair
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
assaffah replied at 13-6-2019 01:16 PM
Beli cash ke? Kalau beli hutang kena tengok berapa baki yg masih terhutang utk anggaran kena top up  ...

Ya, beli cash
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
keds replied at 15-6-2019 05:00 PM
adat used car...

tersilap percaturan habis la kena tanggung banyak kena repair

Tulah.. X mampu dh nak repair. Elok lgi duit tu ke benda lain yg lebih penting.. Baiki kang rosak lagi.. adehh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.197039s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list