Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1671
View
42
Reply

[Pelbagai] Serdak Biskut...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-6-2019 02:20 PM | Show all posts |Read mode
Di penghujung raya, serdak biskut terasa enak pula berbanding di awal raya...
Single Polls, Total 52 Users voted
76.92% (40)
17.31% (9)
5.77% (3)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi iols.tak
Seba  kalau iols
Kuih raya ni iols anak beranak dh bedal masa.puasa...
Jadi hari raya adalah utk makan ketupat dan rendang gituuu


Tapi hari ni.iols dh masak.nasik.lemak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Di penghujung raya, tgk ayam, daging, rendang semua nampak jelak,muakk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Raya kan semacam kurang dirasai, sebabnya

1. Beli baju anytime, sale pun all year round, baju pun fashion mcm2 jd dah selalu beli belah tak rasa dah nak membeli belah utk raya, tak mcm dlu2 kurang mampu, shopping stahun skali, tu pun dpt sepasang je yg murah
2. Makanan pun sama dulu2 nk mkn lemang, ketupat palas, rendang mmg specific time raya. Sekarang anytime 24jam blh dpt makanan2 ni sampai dah tak rasa dah excitednya. Lemang all year round ada jual.
3. Biskut2 raya pun sama. Anytime blh beli dah tak tunggu raya.
4. Balik kg pun, dlu2 balik kg blh kira sgt agaknya setahun 2 3 kali je. Skrg tiap2 minggu boleh drive balik kg. Tinggal start enjin jek.

Hmmm itulah perasaan i menjelang raya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Maka nya biskut atau serdaknya terasa sama saja... pada bila2 masa pun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
.. Hujung raya rasa nak makan nasi n sambal n ikan jer. Segala kuih raya, ayam, daging mcm dah xde access nak masuk tekak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 06:59 PM | Show all posts
serdak ke biskut ke semuanya best..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Time tinggal serdak mula la menyesal x hadap dari memula
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas raya makin seronok mengintai2 baki kuih raya kat mall. Harga pun makin murah, yg penting boleh test

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
x kot
Sbab x minat sangat kuih raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 9-6-2019 06:33 PM
Raya kan semacam kurang dirasai, sebabnya

1. Beli baju anytime, sale pun all year round, baju pun ...

macam sama je apa yang i rasa
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 09:21 PM | Show all posts
sll nya begitulah.kuih raya dh nak abis.
apa lg selongkar lah biskut2 yg kerak2 pun
jadi lah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 9-6-2019 06:33 PM
Raya kan semacam kurang dirasai, sebabnya

1. Beli baju anytime, sale pun all year round, baju pun ...

Kau kena main mercun & bunga api lah klu mcm tu....nk rasa kelainan dari hari hari biasa ....

Pasang pelita pun iya.......klu hari biasa kau pasang pelita, jiran jiran kau semua ngendap dari balik langsir...takut nk dekat kau ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 9-6-2019 10:08 PM
Kau kena main mercun & bunga api lah klu mcm tu....nk rasa kelainan dari hari hari biasa ....

P ...

Hahhaha bunga api pun adoii melambak dlm stor wehhh bapak i warga mas pun kata seems so diff dr dulu, raya tu mmg merayakan , persiapan mmg solely utk raya, skrg ni semuanya anytime dapat tak tunggu waktu perayaan dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sapeka replied at 9-6-2019 09:20 PM
macam sama je apa yang i rasa

Hiks biskut raya i suka nau2 tart nenas dgn kemboja, all year round bila tingin i order dgn makcik i so kisahnya tak tunggu raya dah ada je dlm umah ni haha, dulu zaman kekecik susah naik bus, baju pun beli yg dlm bakul clearance haha biskut raya buat bila nak raya mmg sedap sgt rasanya sesekali dapat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Biskut raya sedap makan on the first day aje. Akak hanya makan yg tuan rumah buat sendiri je. Memang akak akan tanya, buat kuih raya apa tahun ni? Kalau semua kuih tunjuk, akak minum air xde segelas. Air pun kalau ada air yg tuan rumah buat. Kalau air gas, akak tukang isi air je. Yg penting serdak kuih tu jugak akak hadap!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 09:55 AM | Show all posts
tak semua bskut suka...lagipun beli dari bulan puasa tu dah bukak siap2 kalau nak makan..jadi stok ngunyah lepas bukak puasa...sebab hari raya byk lagi mknan lain..so tak ralat la sebab dh start dari awal mkn kueh raya...kira mcm puas la mnikmati kueh raya seblum tinggal serdak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah i jarang muncul serdak biskut. Sebab biskut xdan jadik serdak kami balun habih. Raya kami masih terasa seronok lagi sebab kami merantau. Tak jauh mana tapi lain cara raya kat tempat kami carik rezeki.

Baju raya beli time posa. Kuih raya pun beli time posa. Maka anak2 masih terasa persediaan ramadhan dan sambutan menjelang syawal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
For me, Hari Raya terasa happening selepas Raya sebab every department akan buat 'department terbuka' sepanjang bulan Syawal. So, setiap head of department akan booked tarikh siap2. Waktu ni barulah terasa betapa sedapnya kek dan biskut Raya .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 12:39 PM | Show all posts
anarina replied at 9-6-2019 06:33 PM
Raya kan semacam kurang dirasai, sebabnya

1. Beli baju anytime, sale pun all year round, baju pun ...

saya bersetuju dengan statement ini... dekat kompleks PKNS boleh dpt ketupat dan rendang anytime.. pastu kuih raya pon kat mydin tu selalu je jual.. cuma masih ade lg kunjungan dari keluarga yg jauh laa time raya... itu je la yg tinggal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.127196s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list