Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2291
View
59
Reply

Kang Daniel Tubuhkan Agensi Syarikat Sendiri. UPDATE: KD In KL 21 Sept #49

[Copy link]

Author: Telolet       Show all posts   Read mode

Post time 27-6-2019 08:45 AM | Show all posts
https://www.allkpop.com/article/ ... -legal-dispute-ends

On June 26 at approximately 11 AM KST, the first appeal hearing between LM Entertainment and Kang Daniel took place at Seoul's Central District Court.

Back on June 10, the court ruled that Kang Daniel indeed had valid reasons to request the nullification of his exclusive contract with LM Entertainment, based on LM's violation of certain clauses in the exclusive contract. LM Entertainment immediately chose to appeal the court's decision on June 13, extending the legal dispute.


During this first appeal hearing on June 26, LM Entertainment's legal representative argued that they did not hand over the rights to a business partnership involving Kang to a different label, MMO Entertainment, as Kang Daniel's side argued during the initial trial. On the other hand, Kang Daniel's legal rep maintained their stance from the initial trial, claiming that to pass over even a portion of the rights to the partnership was a violation of Kang Daniel's exclusive contract; however, LM Entertainment not only passed over a portion of the rights, but most.

LM Entertainment's legal rep additionally argued that this ongoing dispute has inflicted significant damage to the label's image, and even in the case that they win this court case, they are willing to work with Kang Daniel's new label Konnect Entertainment in order to continue their partnership.

In response to this, Kang Daniel's legal representative stressed that LM Entertainment's intentions to seek a partnership with Konnect Entertainment was purely one-sided.

Meanwhile, Kang Daniel is currently preparing for his solo debut under his one-man agency, Konnect Entertainment. His new label is also discussing a music distribution partnership with Kakao M, indicating that Kang Daniel plans to return to his promotions soon.



company lama gile talak ke ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2019 09:27 AM | Show all posts
annehuda replied at 27-6-2019 07:45 AM
https://www.allkpop.com/article/2019/06/lm-entertainment-says-they-want-to-partner-up-with-kang-dani ...

badut kan perangai... budak tu dah bagi chance untuk kau tarik balik agreement tu sebulan sebelum dia proceed dengan injunction tu, tapi ko buat taktau je. dah kalah camni ada hati nak mengemis kat kaki dia pulak yihhh
tapi tu semua dah tak penting skang ni kekekekeke

https://www.soompi.com/article/1334870wpp/kang-daniel-confirmed-to-make-solo-debut-in-july

Kang Daniel is gearing up to make his highly-anticipated solo debut!

On June 27, the singers new agency KONNECT Entertainment announced, Kang Daniel recently completed recording for his mini album, and his solo debut date has been set for the end of July.

The agency also revealed that Kang Daniels upcoming solo debut track was produced by Devine Channel CEO and producer Kei Lim. The producing team has previously created hit songs for artists such as BTS, EXO, and TWICE. Devine Channel is also said to have collaborated with Geoffro Causes world-famous producing team for the mini album.


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 11:21 AM | Show all posts
iols ingat nak buka thread untuk wannaone lah uols.. tapi tak tahu nak buka kat mana.. hahahahha @syue86
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry uols... Kang Daniel dah jadi solo artist ke uols... I scroll YouTube tengok MV baru dia...

Tengok dia jadi guest dalam RM... masa tu macam malu2 sikit... lepastu tengok It's dangerous beyond the blanket nak tengok Lee yi kyung... suka pulak tengok Yi kyung dengan Daniel...

BTW Kang Daniel... fighting untuk kes ni!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2019 12:22 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-7-2019 03:36 PM
Sorry uols... Kang Daniel dah jadi solo artist ke uols... I scroll YouTube tengok MV baru dia...

...

yesss baru debut 25/7 last week, solo artist sekarang hehe. please support heols ye
iols suka yikyung lepas tengok drama waikiki tu, bila dia jadi guest dalam blanket tu memang excited gila sebab iols suka dua2
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Confirmed couple dengan Jihyo TWICE
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2019 09:18 AM | Show all posts
iols okay je heols kapel... heols memang selalu cakap nak ada awek, nak family etc etc n tak pernah bagi fans berdelulu so good for him.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2019 09:24 AM | Show all posts
@cikpah27 chuols okay tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 01:03 PM | Show all posts
Bagus dah jumpa ciri2 idaman dia moga berkekalan
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 10:00 PM | Show all posts
cikpah27 replied at 27-7-2019 11:21 AM
iols ingat nak buka thread untuk wannaone lah uols.. tapi tak tahu nak buka kat mana.. hahahahha @sy ...

boleh je buka dlm asian ke manatah..xpun tanya momod dulu sebelum buka.nanti tag iols ye kalau dah buat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jahat nya warga korea ni
Budak tu bercinta je kot..
Nape la teruk no mentality depa ni.
Gerammm nya aku

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:17 AM | Show all posts
Madel replied at 8-8-2019 08:49 AM
Jahat nya warga korea ni
Budak tu bercinta je kot..
Nape la teruk no mentality depa ni.

kannnn bukannya dia buat jenayah ponnn
geram betul ngan mentality diorang. dah la kena block ngan CJ lagi.
nasib baik fans ramai support. antis n netizen pulak yang lebih yihhhh geram laa

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 8-8-2019 02:17 AM
kannnn bukannya dia buat jenayah ponnn
geram betul ngan mentality diorang. dah la kena bloc ...

Yg ramai support pun Internationl fans..tak boleh nak lawan knet uols.
Sedih aku duh..tiap kali selak news semua kisah KD kena kecam, jualan album drop..lagu terus terkeluar dari chart.
Dah elok2 pecah rekod sana sini.

Aku pun geram gak dgn KD ni..
Tau la dia tu strong..tpi kan dia patut tahu 'dating' tu 1 dosa kat korea nun.
See..kan dah mendapat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Penat aku bergasak dgn fans/haters yg tak faham bahasa kat ig KD.

Seb baik ada thread kat sini..
Leh aku mencarut dlm b.m
Bahenol, pun dek, @&=;/;  punya knetz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:28 AM | Show all posts
Madel replied at 8-8-2019 09:21 AM
Yg ramai support pun Internationl fans..tak boleh nak lawan knet uols.
Sedih aku duh..tiap kali s ...

kfans mostly okay je weh... sebenarnya yang dok bash dia tu mostly netizen/antis yang kekonon jadi fans je.
lagu dia still dalam charts, sekarang ni pon no 28-30 camtu tak lepas. album dia pon takde lagi orang pi buat refund ke apa unlike most idols bila diorang kantoi. biasa la reputz upahan CJ buat teruk
actually fans KD ramai je yang okay, KD gallery semua support.
sebenarnya aku geram skit gak tapi bila pikir balik pon, dia dating pon dalam rumah, gambar berdua pon ngan awek pon takde so nak geram lebih2 pon macam haihhh
nape tah selalu rasa dia akan kantoi sebelum ni, betul2 jadi realiti ha


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:45 AM | Show all posts
tahun ni memang tahun malang agaknya untuk daniel. lepas satu, satu hal kena. rasa macam nak suruh dia skip this year je
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Telolet replied at 8-8-2019 02:28 AM
kfans mostly okay je weh... sebenarnya yang dok bash dia tu mostly netizen/antis yang kekonon jadi ...

Iols bukan fans Twice..tpi iols rasa Jihyo tu ok apa..cantik pun cantik, tak tergedik2 mcm idols yg lain..ada sifat mak2 gitu.
Sbb tu kot KD jatuh cinta n ramai yg suka.
Iols pun harap depa ber2 boleh kekal lama, kawen n beranak pinak..
Sama padan.
Tapi tu la..korea ni nama je negara maju, tpi rakyat nya masih mundur otak n mental..sbb tu ramai yg jadi andartua.
Dispatch n LM pun jahat .,main kotor dgn budak 24thun.
Harap KD bertabah la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 11:51 AM | Show all posts
Madel replied at 8-8-2019 10:36 AM
Iols bukan fans Twice..tpi iols rasa Jihyo tu ok apa..cantik pun cantik, tak tergedik2 mcm idols y ...

tulah sebab jihyo ni good girl, perangai pon sweet2 je baik hati etc so apa salahnya support kan. kalau dengan idols gedik ke instafemes tah sape2 ke iols pon rasa nak cepuk je budak daniel ni.
diorang pon muda sangat2 lagi, hopefully elok2 je la relationship diorang. dah berapa ramai idols break up sebab pressure bila diorang kena expose camni
korea ni mindset very the 90's sangat kan. tengok cara diorang treat perempuan pon tau cemana mentality diorang ni.
LM mesti tengah happy dapat buat daniel camni kan yihhh gerammm budak tu takde attitude issue ke apa pon, tapi macam2 dia kena
tapi kita pegang je kata2 hikmah ni, the harder the obstacle, the bigger the reward hagituh

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 05:16 PM | Show all posts
Telolet replied at 6-8-2019 09:24 AM
@cikpah27 chuols okay tak?

Hahahahaha.. Okay je weh.. Dah bersedia dari awal sejak dia masuk happy together lagi yang akan ada kemungkinan dia bakalan ada awek idol girl group.. Pastu last year pun ada nampak gosip yang heols bercinta dengan ahli twice tapi taktau sapa pastu hilang camtu je.. Tapi daku sedikit kecewa bila dispatch keluarkan berita ni time heols BARU DEBUT! Kecewa jugak sebab heols tak couple diam2 jah.. ergh.. harini disebabkan heols tak datang reunion, banyak pulak negative tweet dari budak2 yang kecewa heols dah berpunya ni hahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 05:21 PM | Show all posts
Madel replied at 8-8-2019 10:23 AM
Penat aku bergasak dgn fans/haters yg tak faham bahasa kat ig KD.

Seb baik ada thread  ...

weh aku pun ada gak bukak sekali.. pastu nampak banyak indon2 dok buat ayat kecewa bla bla.. dah lah tulis indon.. terus tak tgk comment section dah malas nak layan.. hahahahha..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078817s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list