Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15914
View
206
Reply

Akibat permohonan Abang Sajat ditolak, akak bertudung persis queen moscow kena dakwa dek.

[Copy link]

Author: fazamania    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-6-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Seorang wanita dikenali sebagai Yusmiliati Binti Mohamed Yusof 33, hari ini menuntut usahawan terkenal, Muhammad Sajjad Bin Kamaruzzaman membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi laman sosial dalam tempoh 48 jam kerana dikatakan telah dianiaya oleh usahawan tersebut.

Saya dengan ini menyatakan dengan tegas bahawa saya telah dianiayai dan dituduh sebagai penipu oleh beliau sedangkan saya telah melaksanakan permohonan tersebut sepertimana diarahkan oleh beliau dan telah menurut prosedur permohonan di JPNM, katanya di majlis sidang media yang berlangsung sebentar tadi.

Konflik kes ini timbul apabila pembantu peribadi Sajat, iaitu Ashaari Bin Maznan telah menyatakan hasratnya untuk membuat satu permohonan di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPNM) bagi menukar jantina pada kad pengenalan yang tertera jantina lelaki kepada perempuan.

Bagaimanapun, permohonan tersebut telah ditolak atas alasan pemohon gagal untuk melampirkan satu salinan surat daripada doktor mengesahkan beliau (Sajat) adalah seorang khunsa.

Sejurus itu, mereka telah berhubung dengan saya dan mereka tidak berpuas hati kerana saya tidak dapat memenuhi permintaan mereka bagi permohonan pertukaran jantina tersebut.

Mereka telah melemparkan bermacam tuduhan palsu kepada saya dan pembantu Sajat telah membuat laporan polis pada 29.08.2018 yang menuduh saya telah menipu beliau (Sajat).

Oleh kerana tindakan beliau tersebut, saya telah ditahan reman oleh pihak polis pada selama 4 hari di Balai Polis Ampang bagi kesalahan jenayah di bawah Seksyen 420 kanun keseksaan.

Kemudiannya saya telah dituduh di Mahkamah Majistret Ampang yang masih dalam proses sebutan. Saya tidak mengaku bersalah dan telah memohon untuk dibicarakan di hadapan Puan Hakim, katanya.

Dalam pada itu, wanita itu turut mendakwa Sajat dipercayai ingin menukar jantina kerana mahu berkahwin. (rtky/h)
photo_2019-06-17_17-00-13-768x533.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan ni sapa?
Dia keje dgn JPNM ke?
Serius bang jad nak kahwin ye
Terima la hakikat ko bkn khunsa pun
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu tajuk kat paper mcm tu konpom paper laku keras
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:51 PM | Show all posts
akhir nya kita tau la dlm ic bamjat LELAKI

gigih la retis ppuan dok peluk heshe
bini tok alip pn takut nk pegang tangan bamjat dr situ dah ku syak mmg jantan  

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape pompuan tu uolls? Nak kawen je bang jat Terimalah hakikat uolls tu lelaki, kawen dengan pompuan je
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
klu beneren khunsa, tak ssh pun procedurenye. sajat bkn satu2nya khunsa dlm dunia ni mcm tak ada case lsg. cthnye sepupu mak iols pun ada khunsa. masa lahir mmg nmpk seketul burung dan dah sah2lah dijantinakan lelaki...then bila mmbesar baru perasan bebird dia tu tak brfungsi sbb bila nak kencing dia angkat bird dia tu guna kemaluan perempuan tuk buang air...teruslah perents dptkn pndangan ahli agama then pergi pejabat pendaftaran lg then dptkn surat doktor then buat akuan brsumpah. so, dptlah tukar nama dan jantina. it happens in 60's sajat oi...so dah mmg ko jantan sajat. terima sajalah hakikat fitrah kejadian. yg mak pak pun subahat sama
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
yg nama ashaari bin maznan tu ke mokkay? kosserr
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:08 PM | Show all posts
mixed replied at 17-6-2019 05:51 PM
akhir nya kita tau la dlm ic bamjat LELAKI

gigih la retis ppuan dok peluk heshe

nama pun terang-terang muhammad sajjad
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:11 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 17-6-2019 06:08 PM
nama pun terang-terang muhammad sajjad

heols mana ngaku kan lelakiheols perempuan fuh


Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu bamjat penah cakap nak gi umrah bulan 12 kan? bulan 12 tahun bila tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dulu2 dia ada gebang yg dia ada surat doktor yang sahkan dia perempuan/khunsa ke?

Naper dia x lampirkan surat tu sbg bukti? Ke surat tu tak valid?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
beraninya sajat...takut tgk
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 06:59 PM | Show all posts
awal sangat masuk sini
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Si yina bottom sanggup jadi top utk sajad demi harta dunia yg fana
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha. X sabar nak tengok kebenaran sajat ni. Iols mmg x pernah percaya dia khunsa.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Wanita ni ejen ke loyer ke apa sampai kena melalui dia untuk apply pertukaran nama.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 17-6-2019 05:51 PM
akhir nya kita tau la dlm ic bamjat LELAKI

gigih la retis ppuan dok peluk heshe

ni zman bile?? prempuan xkisah pon brpelok ngn pondan. sajat x brnafsu pon ngn gurl tu. sdgkan prempuan zmn skrg pelok tmpr ngn laki biasa pon da x kisah
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by vasepecah at 17-6-2019 07:45 PM

huuuu guna runner rupenye .....kan dah terbongkar ..... tertelan halkum jadinye


Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mina2215 replied at 17-6-2019 07:16 PM
Wanita ni ejen ke loyer ke apa sampai kena melalui dia untuk apply pertukaran nama.

Rasanya sheols runner. Tolong settelkan semua documents & serah kat JPN. Tp, Bang Sajat GAGAL kemukakan surat doc sbg bukti heshe khunsa. Sbb tu la runner ni x boleh proceed nak tolong. Tak cukup documents & JPN tolak permohonan. So, Bang Sajat buat report polis kata runner ni tipu duit. Gitula kalau ikot pemahaman iols masa baca berita ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
So so so sajat dengan kocyin tu bersemburit la selama ni. Sape top sape bottom? Laga bontot ke uolssssss? Hahahahahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097393s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list