Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1180
View
39
Reply

Hidup sorang happy atau kawin terpaksa

[Copy link]

Author: wilsh10    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2019 09:49 AM | Show all posts |Read mode
Aku pompuan yang x kawin2. Andalusia. Tapi aku happy jer dgn life aku. Aku alone but not lonely. U follow me? Masa aku kije di KL, duduk sorang2, sumpah aku takde rasa sunyi pun. Aku ada kwn2 utk berjimba, aku ada football team to support. Aku ada life of my own. Tp bila dh pindah balik ke kampung ni, kije kat ceruk kampung ni, aku sedikit stress dgn impression org bila tau aku hok dah 4 series ni x reti2 nk setel down. Ada sorang junior engineer, fresh graduate even bani tanya aku dgn muka yg pelik sgt, kenapa akak x kawin2 ya? i was like helloooooo....mak pak tak ajak ko manners ke bila bercakap tu sis
Ada tak spisis mcm aku kat sini? Spisis yg x rasa mcm incomplete pun being single

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 09:59 AM | Show all posts
kalau kau rasa happy, jer teruskan..takyah peduli dgn org2 keliling tu..kau hidup dgn duit kau sendiri, bukan drg yang bagi ko makan, beli baju utk kau pe sumer. aku dah tengok kes yang kahwin terpaksa..well, ada yang terpaksa, them elok je dgn psgn masing2..but dlm kes yang aku tgk ni, mmg betul2 terpaksa, pastu hidup dgn masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:13 AM | Show all posts
duk kampung2 mcm tu lah... duk bndr org memahami bab2 mcm ni dan diorg ok. kat kampung2 org byk membawang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:20 AM | Show all posts
chinta89 replied at 19-6-2019 10:13 AM
duk kampung2 mcm tu lah... duk bndr org memahami bab2 mcm ni dan diorg ok. kat kampung2 org byk memb ...

jgn la terus cop membawang, hidup kt kg, hidup bermasyarakat, saling amik tahu, bila dh tak pernah tgk, org baru msti la byk yg nk dinterbiunya, jgn la salah faham, org kg bkn jenis SCshot pastu WS kt grop forward bagai, habis kt situ je...
bila dah saling mengenal ok la.. x da la jd beruk makye dok kampung


Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:22 AM | Show all posts
byk je bersepah kawan2 aku mcm ni.. the closest my ibu saudara...
berbaik sangka, mgkin jodohnya di syurga.. dan dia pun x rasa nk kawen.. selesa mcm tu, lg best x yah pening kepala hadap masalah anak cucu
Ada tak spisis mcm aku kat sini? Spisis yg x rasa mcm incomplete pun being single



Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Er sama kita. Cuma Kim tak cecah 40 je lagi.
Kim tak kuar dating sini. Mulut masing2 macam puaka. Takde org dating pun sini..semua dating jauh taknak kena bahan.
Dah la Starbucks takde, secret recipe takde..nak gi movie takde kawan. Boleh buat duit jela kat sini
Untuk counter mulot ni Kim bergaya baju ratus2 kain double lining jackel, brocade, handbag-kasut ori. Memang gitu kekdahnye..dak degree yang duk sini meriak aje keje pasal memang culture giteww
Padahal duk KL beli baju jalan tar RM60
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:38 AM | Show all posts
toksah fikir..Iols pun sama, tak kawen2 lagi wlpun baru masuk 3series I happy je. Ada anak2 buah, makpak sedara, sepupu keliling happy jua hidup, nak g mana2 senang, sendiri buat keputusan, mcm U cakap alone but not lonely.

Sebelum ni dok kampung, orang keliling (jiran2) dok tanya bila nak kawen, sibuk carikan jodoh utk I, I fed up pindah KL, aman hidup takda orang mrmbawang pasal iols lagi.

My family ada sejarah yg tak kawen, makcik, sepupu2, so iols ok lagi la buat masa sekarang, lepas ni tak tau macam mana.

Lagipun I ada goals, 2 3 tahun lagi nak berhijrah, takmau dok Malaysia dah. Sekarang org cakap apa pun masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Doakan I dapat capai goals ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 10:40 AM | Show all posts
kt kl is normal, kt kampung is abnormal.

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:23 PM | Show all posts
Aku pun sama 4 series tapi bujang.. lepas aku fire dengan statement  dalam FB pastu takde sapa berani tanya dah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I kawen lmbat..tpi b4 kawen tu mmg ok je..mulot org mmg kita tak boleh nak control..so kita control hati kita je..anggap jela apa2 yg org ckp tu tanda dia concern..or tu je modal dia nk tya utk start conversation dgn kita..better yet atleast org tu tya dpan2 instead buat assumption bukan2..and mybe if dia tau korg punya love life history dia ada prospek yg brsesuaian nak kenalkan kan korg..dulu2 to me as long as org tu tya dgn cara baik i dont mind..unless yg tya tu style mkcik bawang..sengih je lepastu ckp nk pi toilet
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 01:29 PM | Show all posts
kadang dia tanyer niat dia concern kat kita..
ataupon dia tak nak fikir yg bkn2 ttg kita.

kalau rasa tak selesa ngan soklan tu..just senyum..dan mintak diorg doa yg baik2 tuk kita..
kalau kita bls soklan ngn jwpan yg bukan2..lagi diorg akan keep tanyer dan makin fikir yg bkn2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
For me, alone does not mean lonely. My time is well spent even though i am on my own kat sini. Keanu Reeves shared the same feelings i have on this

we9lgs2954t11.jpg

As long as you are happy, you have done nothing shameful or will shame your parents, you keep your integrity intact, then whatever negativity people say to you does not matter.

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 02:28 PM | Show all posts
ramai je kenkawan aku tak kawin.. bahaig aje hidup dia orang, lagi best dia dapt gi jalan2 ober the sea lagi...  dah takde jodoh nak buat macam mana kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:04 PM | Show all posts
manehnya replied at 19-6-2019 10:20 AM
jgn la terus cop membawang, hidup kt kg, hidup bermasyarakat, saling amik tahu, bila dh tak pernah ...

iols penah duk kat kg. penah duk bndr. dua2 merasa, mmg feel membawang tu lbh sikit esp bab andartu, kawin cerai. kat bndr org kurang ambik tau atau buat x tau je psl nih.

btw mmg btl kata u, hidup kat kg bermasyarakat bla bla bla. tp iols fokuskan ape yg tt bgtau mslh dia, mse ka bndr xde isu psl andartu dh blk kg org asik2 tanya psl status andartu, mmg la jd sedikit stress.

maka iols bg pendapat,..gtuh.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Count me in, tt!

Raya ni iols tunggu jugak makcik2 tanya bila nak kawen tapi takde. Iols rasa deme dah givap nak tanya pasal dah bertahun2 tanya tapi masih tak kawen2 lol

Iols dah redha. Kalau ada, adalah. Kalau takde pun takpe. Dah selesa camni. Kawan2 iols pun ramai yang masih single. Nak ajak pi vacation pun senang
All in all, i'm very happy with my life
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Single tu tak bermaksud lonely kan. Banyak kawan I single. Diorang yg fokus lebih kepada kebajikan parents diorang.

Pastu kalau ada cuti, diorang pegi vacation dgn kekawan.

Yang penting hepi. Jangan pedulikkan macik bawang yg suka tanya soalan menyakitkan hati. Nak beborak konon, macam la takde topik lain yg dah tau jawapan.

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan fikir sangat risau kut stress. Masa bujang enjoy puas2. Bangun pagi tak perlu nak pikir apa nak masak balik kerja penat boleh rehat. Biarkan lah apa org nak cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
I tak pernah nak tanya kawan I yg single bila nak kahwin. Itu kan jodoh. Kalau dorang sendiri yg bukak topik pun I taknak lebih2 sbb taknak terlepas cakap apa2. Dah kahwin pun teringin pulak single. Mcm tu la kehidupan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 10:52 AM | Show all posts
i dah 37 tahun this year.. masih single . tak sure kenapa hati ni tak terbuka langsung nak kawin.. ada few married man yg suka i . tapi i tak melayan .. alhamdulilah my parents paham2 sangat .. dan paling penting i happy being single ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 01:31 PM | Show all posts
single jugek ...yg penting ati sendiri happy, kalo tanya 10 taun lepas kahwin ni masih ada dlm list, tapi skrg da tak pikir
akan sampai satu tahap umo dimana da selesa idup bujang x koser nak serabut otak, comfort zone gitu...


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098313s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list