Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1166
View
39
Reply

Hidup sorang happy atau kawin terpaksa

[Copy link]

Author: wilsh10    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-6-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
single jugak heheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-6-2019 05:16 PM | Show all posts
wohooooo
ramai rupanya geng I'M ALONE BUT NOT LONELY

Applause applause applause

Yer lah....masa duduk kolumpo takde ku kesah pun. Aku x paham pun kenapa org asik stress sunyi ke apa lah. Aku  x sempat nk feeling2 lonely ni sgt. i have my family kat kampung masa tu, tiap kali school break anak2 buah & mak2 buah penuh kat umh aku
Aku ada kije yg demand my full attention. Aku ada kwn2 utk berjimba. Aku suka tgk TV, suka baca novels. So mmg x sempat nk lonely2 ni.
Aku bkn against marriage. Tp nk dpt lelaki yg ada quality jaman ni adalah sgt rare. Kebanyakannya ada lah sejenis biawak comodo idup nk bertenggek dgn bini  Itu yg pemalas. Yg panas baran pulak?
Young engineer kat tempat aku kije ni, baru jd tunang pun dh jadi punching bag jantan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Me too single. Kdg2 boring gak. Ramai hairan napa i xkwin2 lagi. I'm speechless. Xda jawapan utk itu. Jodoh susah nk lekat nk bt mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah tak nak kawen sbb i rs tu bukan ape yg i nak.. i found my passion & love doing my job.. lg pun i x pcaya i boleh jd isteri n ibu yg baik..nnt kesian suami n anak..

I x pernah ada bf sbb xda kperluan utk berbf pun.. kwn2 baik i semua lelaki pun..mmg baik drpd kecik..even smpi skrg dh beranak pinak..lepak makan,tgk bola EpL n motoSport kt mamak malam2, tgk wayang, kopi2 mmg lelaki semua..kt meja tu 1 sorg je girl (im not boyish, pakai tudung n kasut tinggi )..shopping je x pernah dgn diorg sbb i shopping dgn my mom je..

But u know what..kl Allah ckp ada rezeki utk berkahwin n bina keluarga, Dia akan aturkan segalanya dgn semudah itu je...

My husband n i keje tmpt yg sama..mcm mn i bkawen dgn dia hanya melalui soalan "U nak kawen dgn i? Kl nak, mggu ni ikut i balik kampung jumpa my parents" Then he say yes and d rest is history........

U pegang pada perkataan "Rezeki".. kalau mmg rezeki utk jd single, Allah akan aturkan kebahagiaan juga..kl rezeki utk bina keluarga, bila2 masa Allah nak, Dia pasti temukan...hati manusia ni senang sgt dibolak balik...dlm pd i tak nak komitmen, i la antara yg kawen awal..kwn2 perempuan kebanyakan kawen masa umur 30..

So samada single atau berkahwin, kebahagiaan tu mesti dicari n takda hukum pun yg mengatakan antara satunya lebih bahagia drpd yg satu lg tu..

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
single juga..tapi happy jee..tak happy bila org tanya bila nk kahwin.skali tanya okey je..tapi kalo setiap bulan jumpa,setiap bulan tanya tak ke melampau? kalo tanya bila tuh okey je..yg tak okey bila tanya kenapa tak kawen?? kenapa dia tanya?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:11 PM | Show all posts
Dr pemerhatian aku la selagi ko happy hdup single baik ko single je. Xpyh rs sedih bila tgk kwn2 ko dh slmt kawin. Fmly mmber aku dgn cousin byk jd mak jan. Kakak aku plak dapat suami yg xbtggjwb. Hal ank mmg lps tgn trus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2019 11:03 AM | Show all posts
"Happiness comes from within. Happiness is a product of our own minds. If we want to live a happy life, we need to work on our happiness every day"
So happy2 sajork....stress free!
Mulut2 puaka org keliling ni mmg kekadang tu ingin ku cili kan jek Mcm ler aku nyusahka idup dorang kalo x kawin ni. Dulu ada sorang school mate tanya. bila lg ko ni nk kawin, kitorang dh nak bercucu, ko kawin pun belum! Kasar lg biadap betul gurau mesra dia tu kan Aku pun jwb ler, apa kata kita bermadu? Aku pun dah lama feeling2 kat laki ko tu Hamekkkkkk....Tau ko gagap nk jwb!
tu lah kali akhir dia dtg beraya ke umh ku
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada org single elok je happy. Ade orang dah kawin lagi happy. Ade yang dah kawen tak happy nak cerai. Susah nak tetapkan pilihan dari awal sbb tak tau ape yg nak jadi nnt kan
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kadang single is d best. x pening kepala. but as human we need to have companion.. muga TT bertemu dgn ur true love. xpe sabar je and enjoy life
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:56 PM | Show all posts
saya pilih hidup sorang happy.

carilah kebahagian. kebahagiaan kita terletak pada diri kita.

tak kesahlah yang single or yang dah kahwin, bila tak happy nanti kita stress. bila stress cepat nampak tua. usia memang sah-sah akan meningkat.

memang tak suka spesis yang selalu persoalkan kenapa tak kawen2.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:58 PM | Show all posts
lyza2474 replied at 19-6-2019 02:28 PM
ramai je kenkawan aku tak kawin.. bahaig aje hidup dia orang, lagi best dia dapt gi jalan2 ober the  ...

betul tu.

single tapi dapat pergi oversea 2-3x setahun, kerja pun okay. alhamdulillah.

kadang kawan-kawan yg still single ni ada juga cerita teringin, tapi lebih kepada teringin nak anak sendiri. bukan nak bersuami sangat pun.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Youu~ kalau kawen pun orang tetap cerca. Tak ada pun org cerca. Ada anak pun org cerca.

Rezeki pulak Allah dah bagi seeloknya untuk kita. Bagi ai kalau nak kawen, cari yang elok elok, fikir sedalamnya, there is no turning back gittew. But we can always start over. Eh melalut.

Biaq pi kt org, bukan depa bg kita duit nak makan n enjoy. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 09:04 AM | Show all posts
bagi iolls baik hidup sorang dari kawin paksa sebab kita tak tahu lelaki tu baik ke tak.. tapi klau u dah kenal hati budi, why not kawin mungkin boleh share perasaan, masalah, hobi sama2
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
klu rasa selesa teruskan.... skrg ramai x kawen wlpun semua dah ada.... mcm sy kawen lmbt tp bertahan 3 thn lbh.... nk nyesal pun x jgk sbb sy ada ank pompuan sorang...  dia kekuatan sy, dia kepenatan sy, sy hidup hanya unt dia dah skrg....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2019 04:36 PM | Show all posts
syakuntala replied at 7-8-2019 03:50 PM
klu rasa selesa teruskan.... skrg ramai x kawen wlpun semua dah ada.... mcm sy kawen lmbt tp bertaha ...

ada hikmah jugak awak berjodoh walau sekejap cuma....that precious daughter...itu anugerah terindah kan
Yer laaa....saya pun x boleh nak picture diri saya jd bini org. Dah selesa idup sorang within my comfort zone....bkn senang nk bg org masuk haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 pon ada happy n tak..begitulah kehidupan  sis..tk kawin takde zuriat pulak kan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 pon ada happy n tak..begitulah kehidupan  sis..tk kawin takde zuriat pulak kan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuma dah tua nanti sunyi la xde anak nk jaga n tolong kita
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat best sgt ke kahwin ni. Rata rata kahwin sbb nak jadi 'halal' je, tanggugjawab je laut. I sendiri ada 2 anak, kadang bila penat mula la setan berbisik. Hai lah.. Kenapalh aku kahwin. Dulu duduk sensorang best je. Sekarang nak berak pun anak ikut. Bukan x bersyukur, tapi yela bila penat kan, semua benda marah! Stay where u are asalkan u happy noks!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
wilsh10 replied at 7-8-2019 04:36 PM
ada hikmah jugak awak berjodoh walau sekejap cuma....that precious daughter...itu anugerah terinda ...

iyer.mgkn nasib sy x sebaik org lain... hidup lg lg senang bl sendiri balik...  tp awk kena tahan tinge la ngan mulut sekeliling... pk klu awk ada mslh nanti bkn diorg yg tlg pun
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077651s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list