Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
959
View
43
Reply

[Pelbagai] Bersyukurkah kita pada hari ini?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-6-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih wahai writer kerana mengingatkan I utk bersyukur selalu. Kdg kala Di kesibukan kerja Dan mengejar Masa membuatkan kita alpa untuk berterima kasih kepadaNya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah itulah ungkapan keramat yang nampak mudah untuk dituturkan tetapi sukar dilafazkan.Adakalanya kita akan mengucapkan Alhamdulillah bilamana kita mendapat sesuatu yang kita hajati, sedangkan kita lupa setiap kali kita bangun pagi, dan masih dihidupkan lagi pada hari ini, ucapan yang pertama perlu sebut adalah Alhamdulillah, segala puji bagi Allah.Allah masih memberi kita nikmat bernafas untuk memberi kita peluang hidup dan bertaubat atas segala dosa yang telah kita lakukan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 02:37 AM | Show all posts
Alhamdulillah syukur atas nikmat yang diberikan.
Bila kita sentiasa bersyukur, Insya Allah, setiap masalah yang datang akan dipermudahkan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Bg aku bersyukur ni sama mcm redho.. X semestinya bila dpt kebaikkan shj kita bersyukur.. Stp dugaan n ujian sepatutnye kita perlu bersyukur jgk..  Sbb kedua duanye rahmah dr tuhan nk kita sedar dr kelalaian.. Ust2 selalu kata cara nk bersyukur plg effective adalh dirikan SOLAT..
Aku pd saat ini yg plg aku bersyukur adlh nikmat dilahirkn sbg seorg muslim n masih mempunyai ibubapa yg blh mendoakn aku n peluang berbakti kpd mereka berdua..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2019 05:22 AM From the mobile phone | Show all posts
1) bila dpt mimpi buruk mcm parents or family members mati and rasa mcm real, bila dot bangun dari tidur tu, ya Allah bersyukur sgt2. terus cepat2 call diorang
2) bila hujung2 bulan tapi duit untuk bulan tu still ada baki lebih. bersyukur sbb tak ada apa2 perkara yg emergency yg memerlukan banyak duit, sakit, kereta rosak etc.
3) bila tengok orang pergi travel sana sini, jeles la jugak tapi fikir balik still parents sponsor pergi jalan2 walaupun dlm malaysia, alhamdulillah syukur.....
4) kawan2 ada pasangan masing2, tapi kite takde, bersyukur jugak sbb dapat spend time dgn parents lebih sikit dari mereka
apa2 pun sentiasa bersyukur, insyaAllah hidup lebih tenang dan bahagia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bersyukur sebab masih dikelilingi orang2 yg ambik berat pasal kita, family & friends..yang ikhlas menyayangi kita tanpa balasan..mesti ucap syukur dlm doa lepas solat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila cakap pasal bersyukur, kita boleh pikir dari bende yg sekecil-kecil sampai paling besar utk rasa bersyukur. Terlalu byk dah Allah bagi kat kita. Tak payah pikir jauh, kite pikir tangan kita.

Syukur boleh gerak2 kan jari utk menulis, menaip, memasak, buat air utk suami, cebok berak anak, mandikan anak, pakaikan baju utk anak, belai anak, boleh pegang objek, boleh suap makanan, boleh cubit anak bile depa x behave (haha) dan banyaakkkkkk lagi. Tu baru part tangan. Tangan saja dah banyak bende utk kite syukurkan.

Terlalu byk Allah dah beri kat kita. Ucapkanlah syukur sentiasa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 03:15 AM | Show all posts
bersyukur mengikut perspektif sy ialah semua rasa cukup walau tidak kaya..menikmati apa yg ada..semua nya bg sy rezeki,bernafas,sihat,anak,keluarga yg bahagia dll

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 08:17 AM | Show all posts
Sangat-sangat bersyukur dengan kehidupan yang Allah anugerahkan hari ni..walaupun hidup sekadar apa adanya namun itulah yang membahagiakan aku dan anak2..segala pengalaman pahit manis, getir hidup sangat-sangat memberi pengajaran dan mematangkan hidup, sekali lagi syukur padaMU Ya Rabb..semoga kemanisan dan segala yang baik-baik akan datang dalam hidupku sehingga ku menutup mata.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa insaf bila baca tajuk benang ni. Kadang2 iol bersyukur, kadang2 iol lost.....insaf jap baca thread ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 10:56 PM | Show all posts
Alhamdulillah ala kulli hal
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 10:57 PM | Show all posts
Lagi banyak kita bersyukur, InsyaAllah lagi banyak Allah akan bagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 11:56 AM | Show all posts
bila nikmat sekecil kuman kita amat syukuri maka ujian sebesar gajah itu Allah ringankan seperti kapas yg terapong2 di angkasa.

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts

Alhamdulillah.
Bersyukur di atas segala nikmat yang dikecapi.
Redha dengan ketentuan yang dihadapi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
bersyukur atas segala nikmat yang dikurniakan. bersyukur diberikan kesihatan yang baik. bersyukur dikurniakan keluarga yang membahagiakan. bersyukur dikurniakan rezeki untuk menimba ilmu. bersyukur dikurniakan orang terdekat yang prihatin. bersyukur dengan semua yang kita miliki.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sentiasa bersyukur dgn apa yg ada. Alhamdulillah masih berpeluang bernafas di bumi Allah ini... terlalu byk nikmat yg di kecapi tetapi terasa mcm amalan masih terlalu kurang.. masih berusaha utk menjadi hambaNya yg sentiasa bersyukur dgn nikmatNya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG-20190703-WA0009.jpg walaupun sudah malam.. tp kata kata ni amat menusuk hati...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 11:00 PM | Show all posts
Alhamdulilah bersyukur harini..tapi kadang2 if stress melanda...benda simple mcm berterima kasih atas kurniaan pun boleh jadi perkara paling susah...semoga dijauhkan benda2 negatif mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:04 PM | Show all posts
30 Kebaikan
-------------------

"Barangsiapa mengucapkan Alhamdulillahi Rabbil 'aalamiin dari relung hatinya maka Allah akan menulis 30 kebaikan untuknya dan digugurkan 30 dosa darinya." (HR. Ahmad 2/302)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2019 05:48 PM | Show all posts
The grass is always greener on the other pasture
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086532s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list