Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1208
View
69
Reply

First Job korang lepas habis Sekolah / Uni

[Copy link]

Author: haiku08    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-7-2019 10:35 AM | Show all posts
lil_honey replied at 1-7-2019 10:33 AM
cite dongeng puteri gunung ledang ke nih

ikut citer drama lokal kak

ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:36 AM | Show all posts
c===8 replied at 1-7-2019 10:35 AM
ikut citer drama lokal kak

ekekeke

drama lokal kene jadi anak raja...tapi pakai kete cabuk, nak ngorat pempuan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:38 AM | Show all posts
lil_honey replied at 1-7-2019 10:36 AM
drama lokal kene jadi anak raja...tapi pakai kete cabuk, nak ngorat pempuan...

saya suka jalan citer akak tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_honey replied at 1-7-2019 10:31 AM
kan kak mawar..
sonok time tu keje...nak2 lagi bila dah keje, ade geng..

Keje lepas spm tu..mcm tak best sangat..masa tu mcm takut2..sebab 1st time keluar dari tempat kelahiran..

Lepas dip tu..mcm2 keje sebelum dapat keje tetap..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Fast food, data entry clerk, assistant engineer
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:33 PM | Show all posts
lepas spm - cashier kat cold storage klcc then waiter pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:41 PM | Show all posts
Cashier. Azab oi layan kerenah manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:52 PM | Show all posts
promoter shopping mall
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2019 03:32 PM | Show all posts
c===8 replied at 1-7-2019 10:35 AM
ikut citer drama lokal kak

ekekeke

kekeke drama akasia kannn

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2019 01:02 PM | Show all posts
haiku08 replied at 27-6-2019 01:59 PM
Jadi cikgu tadika kene ada kesabaran yg tinggi jugak..nak handle budak bukan senang ooo

yup...perlu kesabaran tahap tertinggi,

dengan experience yg ada i, bgtau siap kt my mum yg dok paksa i jd cikgu, i tak boleh handle anak orang...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
lepas abis diploma keje kat memory lane.. tapi 2 mg je keje. keje berhempas pulas. suka hati je potong gaji. tak bayar seperti yg di janjikan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:07 PM | Show all posts
Lps habis PLKN aku kerja dkt kedai telefon. Sebln je. Lps tu kje the store jd promoter utk fair. Habis fair aku jd cashier petronas
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 09:39 AM | Show all posts
lepas abes skola..first job adalah tanam anggur
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 02:07 PM | Show all posts
it trainee kat bank kat area masjid jamek
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Lps habis spm.. Kerja pembantu kedai sewa komik cina.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 25-7-2019 07:25 PM

Lps habis u - masuk jadi contract admin kat mnc
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Keje kedai jam
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 09:12 AM | Show all posts
tolong my mom dekat kedai kek dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 05:07 PM | Show all posts
Masa tggu spm aku kije kat satu kilang letronik ni. Merasa lah jd minah karan Tp aku x kije kat production line, kije kat admin/HR jd assistant which was like kerani lah. wehhh adik pada arwah zami  ismail tu penah jd boss aku, boss HR admin
Jaman tu punya sosial kat kilang....boss2 beso ni mostly ada simpan pompuan. Kesian aku tgk budak2 kampung ni kena rosak dek so called boss2 ni
Aku penah jd telephone operator jugak. episode paling lejen masa aku kije situ, plant GM ilang masa pegi attended meeting di singapore! Family dia x dpt trace dia, call x jwb x reply. Aku pun sibuk jugak lah masa tu mencari boss yg ilang. Rupanya!!!! Rupanya dia ilang pegi honeymoon dgn binik muda Binik muda tu pulak, secretary dia Giler aaar Tak terhidu langsing skandal dorang ni sampai ler lps kes dia ilang nih. Dah meninggal pun dah ex boss aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Abis spm, aku keje kilang ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list