Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2076
View
48
Reply

[Tokoh] HILANG kawan, sakit ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-6-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mesti ada kan yang pernqh jadi macam ni, saya pernah, saya pasti anda pun sama.. Sakit kan, jom kita share
Screenshot_20190630-100810.jpg
Screenshot_20190630-101014.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 10:46 AM | Show all posts
A friend in need is a friend indeed...

Setakat ni di forum, plg lama 4 tahun masih bertahan Alhamdulillah...
Kawan dari mula kerja masih kekal hingga kini, walau sibuk berkeluarga...selalu travel setakat ni around Indonesia, Vietnam, Turki, UK, Europe, Jepun, Korea and more soon love you my bffs

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn gelak ramai.. Tapi masa sy jatuh... Kwn yg ramai tu hilang.. Jadi sy keep circle yg kecik saja sebagai kwn.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn penting tp dri ada kwn yg hampeh tkd pon takpe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-6-2019 11:03 AM
Kwn gelak ramai.. Tapi masa sy jatuh... Kwn yg ramai tu hilang.. Jadi sy keep circle yg kecik saja s ...

Betol yg tu i setuju
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 30-6-2019 11:18 AM
Betol yg tu i setuju

Sebab tu sy suka buat apa sendiri.. Kwn pun.. Setakat kwn gitu..pernah ada kwn.. Citer semua masalah.. Tapi akhirnya.. Segala rahsia sy citerkan tu dijadikan senjata utk burukkan sy.

Ada org tanya.. Tak ada kwn ka? Asyik keluar sendiri.. Buat apa sendiri.. Dan kalau keluar mana selalu dgn makcik jiran.. Sy ckp.. Kadang lebih baik tak berkawan dari ada kwn dan kita pulak dijadikan musuh dlm diam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan nak berkontrak sangat. Kim banyak kawan menangis, sikit kawan ketawa

Time nak ketawa takda member. Tapi time nak luah meluah ada kawan2 lama..pasal cerita dalam kain semua dah share sejak berbelas tahun zaman tak matang tu

Time nak gelak takde, semua hidup jauh2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 02:37 PM | Show all posts
kawan yang paling xboleh dipercayai ialah kawan pompuan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
-Penah down x jumpa kengkawan lepas habis spm n stpm.
-X ingat sape member kamcing iols.
-Ade je kawan skolah menengah yg berhati tulus.
-Dah biasa sgt hilang kawan sampai hati ni dah x rasa pe.
-Tukar keje means kawan2 keje tempat lama pon hilang. Even kamcing gila. Ni termaktub pada jantina pompuan n pakcik bawang je.
-Ex boss n x staff lelaki elok je jd kawan iols smpai skarang. Dieorg xde masa nak pecah2 kepala pikir benda remeh kot.
-Boleh kira ngn jari kawan yg betul2 kawan skarang. Mudahnya, stranger pun iols jadikan kawan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 08:21 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 30-6-2019 02:37 PM
kawan yang paling xboleh dipercayai ialah kawan pompuan

setuju abam @AbukRokok ..

i always distance myself from them..
jadi istilah hilang kawan tu tak berapa dirasai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak         

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pula jenis berkawan dengan semua orang, prinsip saya senang berkawan biar beribu, bermusuh jangan sekali sebab kita tak tahu suatu hari nanti kawan jadi musuh musuh akan jadi kawan, dan siapa tahu satu hari nanti dgn takdir Allah orang yg kita musuhi tu akan tolong kita dikala dalam kesempitan. Tapi kawan gitu-gitu jerla xda la sampai rahsiamu rahsiaku atau sebaliknya.

Tapi kalau dalam erti kata sahabat sejati zero takda, sedihkan? Susah nak dapat sahabat yg betul-betul setia dan sanggup susah dan senang dengan sahabat dia. Kalau ada tu kira bertuah jaga la baik-baik perhubungan tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by misc at 30-6-2019 09:49 PM

Tak pernah hilang kawan, sebab I pilih untuk takde bff.
I susah percaya bff ni, sebab kat ofis i ni yg claim dorang bff, tapi kat belakang masing2 mengumpat sesama sendiri. I la yg jadi tukang dengar segala umpatan. Nasib baik i bukan jenis CNN, kalau tak mahunya putus kawan 3 bff tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
.. Sekarang ni aku lebih suka sorg2. Kawan baik ada tp bleh kira dgn jari. Sbb aku kalau terasa hati, aku dok diam2. Malas nak merajuk, melawan, amek hati pjg2. So, baik ada kwn skit yg berkualiti. Yg hilang tu biar dia teruskan perangai mcm syeton nirrojim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan... Sekarang byk yg friends for benefit nih... I xde bff... Huhu... Byk yg tak amanah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn2bila dh kawin..msg2 diam..tukar nom fon pn tk bgtau..kita ni nk call pn ssh...msj kot fb tk berbalas...last2 i diam je..sbb tu lah lama2 tk dpt contact...i msh sama je no tel...n fb pn sama tk berubah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pernah hilang kawan, dia ade hal rumahtangga n sy gagal nk teman dia ms dia tgh bersedih.
Dia merajuk n did not txt or call me anymore.
I miss her so much.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan gitu gitu ok tapi kawan yang rapat betul, biar sngat kurang. Basically mak, shuben, my exbf dn bff sy sekian lama. Lifestyle berlainan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 30-6-2019 10:46 AM
A friend in need is a friend indeed...

Setakat ni di forum, plg lama 4 tahun masih bertahan  Al ...

Mod sb ni sebenarnya lelaki ke perempuan? Maaf bertanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya (pernah) ada sorang kawan ni, Sangat rapat dan topik2 perbincangan kami selalunya agak , edgy(?). Contoh : spirituality. Sayang Sgt dengan dia. 2 tahun lepas dia mula berpacaran dgn seorang pelukis. Lama kelamaan dia menjadi sensitive.

Satu hari, dia dapat tahu saya berhubungan dgn sorang kawan baru, dia marah2. Dia macam nak conquer kehidupan persahabatan saya. Dah marah2, dia ckp I love you pulak. Selepas dari itu. Kami tak bercakap lagi sampai sekarang. It's been 6 months. Kdg2 termimpi juga

I miss the young lady. I can't say the friendship has ended but yes we don't speak to each other anymore

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122092s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list