Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2092
View
48
Reply

[Tokoh] HILANG kawan, sakit ke?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-7-2019 11:52 AM | Show all posts
my BFF ni kaka kenal ms dia tgh buat chambering
x sangka persahabatan tu berterusan bermula dr membantu dia di mahkamah smp sekrg kami ttp closed dan ms dia nk kawen kaka merajuk sbb dia xnak dgr cakap kaka
siapa yg nak kwn baik dia jd bini no 2 kan tp dah jodoh dia maka kaka terima ajelah
ms kaka ditimpa musibah dia adalah yg pertama smp walaupun dia jauh nun di sg besar dan kaka di bangi tp dia ttp gigih dtg
dan dulu ms arwah suami kaka ada siap kena perli lg
suami bff pun sama suka perli dia bila tgk bff tgh on line
manakala so called kwn2 yg sebelum ni semua menjauhkan diri bila kaka kembali single
seolah memsg bg amaran antara satu sama lain utk x mendekati kaka
antara sebab yg kaka terdgr adalah kang dekat dia gie goda laki aku
dan ada yg kata jgn dekat sbb dia single dan anak ramai kang x cukup duit mulalah nk meminjam
maka kwn yg dulunya ramai dah tinggal zero
sedih ke, kaka xde rs apa pun
sbb bg kaka kita kwn ikhlas tp bila dah kena mcm tu it's not worth it at all
cukuplah ada sorg bff ms zaman kerja dan bbrp org ms zaman sekolah rendah
biar x ramai tp memsg ikhlas berkwn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
NBM replied at 1-7-2019 10:39 AM
satu je dlm berkwan ni, jgn cerita rahsia2 besar sbb satu hari nnt kita tak tau yg kawan yg kita per ...

Zaman2 BBNU dulu ada kongsi rahsia dan susah senang dengan bff. Sampai harini masih berkawan. Nak luah benda berat2 dengan dia

Tapi ternampak pula Kim bukan bff dia masa dia popular, nak melancong, nak happy hour. Time Kim beruntung, happy hour ke..dia takda. Cari time stress je. Acaner tu

Ternampak kawan ni dah bertukar selpish

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:42 PM | Show all posts
KIM.K replied at 1-7-2019 12:11 PM
Zaman2 BBNU dulu ada kongsi rahsia dan susah senang dengan bff. Sampai harini masih berkawan. Nak  ...

aku sampai skrg takde dah bff ke ape ke, setelah di betray oleh bff sendiri dulu. Pastu aku baik balik sbb taknak gaduh lama2 dgn manusia nih. Tapi level dia aku dah demoted ke just friends saja. Takde dah nak cerita lebih2, kdgd2 tu rindu  jugak nak membawang hahaha tapi takyah la kang dia buat taik lagi ade yg arwah kang aku tikam Trust no one, tu yg aku pegang skrg ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 1-7-2019 12:11 PM
Zaman2 BBNU dulu ada kongsi rahsia dan susah senang dengan bff. Sampai harini masih berkawan. Nak  ...

Lrn kali dia mai, tendang masok lobang cacing
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah hilang kawan.  sakit dan rasa kehilangan. Cuma kadang  tak sangka. Tapi tulah. Pengalaman tu sebenarnya mematangkan kita. Sy ada kawan baik dari sekolah rendah.  Kami belajar di sekolah yg sama sampailah di Matrik. Hubungan baik sgt. Sy dan dia duk blok lain  . Dia suka lepak bilik sy sbb katanya roommates sy semua baik . I dunno la apa mslh roommates dia. Time i pergi mlawat ok ja. Senyum . Lama  dia pindah cara haram menetap di bilik i. Kebetulan ada katil kosong. Then keluar le perangai sbnr . Dari situ i buat keputusan , bff ni tak boleh duduk sebilik. Bila dh duduk sebilik kita kenal dia . Mmg boleh jadi gaduh. Dgn pemalasnya. Ambil kesemptan. Telekong solat i hari  dia guna siap buat makan lagi. Sampai last  dia kena halau dgn roomate i. Dahla pengotor. Cuma yg paling sedih, dia backstabbed i. Bestfrend i yg sorg lagi dia sapu. Bila dia kena halau dgn roomate i, bff i pun dia hasut. Buat  dia innocent. Sampai skrg i jadi tak berapa baik dgn dia. So bila i masuk je U, 2nd year. Ada kawan i offer duduk sebilik dgn bff dkt U. I tolak. Taknak . Nanti dah sebilik takboleh lari dah. Bila dah 30s ni dah lebih matang. Nak handle kawan pun dah tahu mcmn. Jgn terlalu baik jangan terlalu jahat. Sedang  je. Jgn cari gaduh. And Alhamdulillah, surrounding i semua org baik  . Positif .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 1-7-2019 09:25 AM
Tak pa, nanti pelan2 bawak kek secret recipe pi kat dia, bila you dah redi lah, kot2 boleh baiki k ...

Terima kasih, Mod Fahd. Nanti saya cuba. Kami sama2 ada nombor Dan alamat masing2. Maybe kami memerlukan ruang Dan masa lagi. Rindu juga time2 kami selalu berborak mcm2 topic. Saya harap dia berbahagia dengan bf Nye.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 10:16 AM | Show all posts
kawan MIA pon ada, berbelas tahun kawan tapi sekarang ucap Selamat Hari Raya pon dia seen je

mentang-mentang ada kawan baru
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 aku kawan baik aku. Aku kawan baik anak2 aku. Sbgai org tua yg dh berpengalaman berkawan baik n buruk..  Wajib la aku kena sentiasa jd kwn anak2 aku..  Supaya senang nk blend dgn dorg...  Gitteww  
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes. This is so perit! Once you lose your friends, truest k. You lose one of your soul.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079526s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list