Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1009
View
36
Reply

[Komunikasi] Tempat shoping online barang murah dan berbaloi

[Copy link]

Author: johan-adx       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2019 09:17 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,


boleh syarekan tempat beli belah alam maya selain dr lazada,shopee,mudah.

kalau ada yg lagi murah dan bukan scammer kongsikan lah..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:46 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 11-7-2019 05:24 PM

@aleX-S @chicozinn
@Lengkomg
@AlterEgo
@honeyvanilla
@shahada000
@joyahbawang
@sakinahxpdc
@abelnc
@gigihadid
@cikguvina
@denim
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih tag kita momod @seribulan . Kita memang beli di shopee je sekarang. Tapi adalah beberapa seller untuk barangan tertentu Yang trusted. Kalau handbag I beli di FB bag persona butik dan Nor azurainie . Dua2 ni i beli handbag memang puas hati.


Sekarang i suka membeli cookies dan roti canai frozen dengan @aleX-S . Sedap namateyyyy wa cakap lu.

Semalam dia hantar 51 bungkus, arini dah tinggal belas2 bungkus je dah kawan2 beli. Rangup di luar lembut di dalam. Eh terpromot pulak hahahah.


Kalau barang2 dari Vietnam i wsap je hjh Maridam kedai lorong belakang. Trusted Dan selalu bagi free gift. sape nak nombor telefon boleh PM.


Kalau nak barang3 dari pasar baru Bandung, i ada nombor trusted seller dari sana...



I pernah juga beli baju taekwando anak kat lelong.my.  ..



Hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih tag mod @seribulan

Mana2 e-commerce pun mesti ada scammer. Jadi kena pandai2 check review, etc sebelum membeli.

So far, aku pernah beli kat Lazada dan Shopee, lagi2 bila ada sales ke apa.

Selain tu, pernah juga membeli kat ebay dan taobao.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 01:22 PM | Show all posts
thanks momod @seribulan  tagged kaka

biasanya beli online ni anak kaka yg handle
biasa dia beli kat shopee atau berdsrkan review dr FB
dan ada juga dia beli dr lazada, 11th street
kaka plk so far cuma beli dr kengkwn yg kaka kenal dr twitter atau tumblr
dan brg yg kaka beli tu xde dijual kat dlm FB
antara yg kaka beli adalah bantal dr Indon which is custom made
dan bantal ni bkn bantal biasa tp based on icon utk idol yg kaka follow
dan kaka juga beli ada bbrp brg dr org jepun, itu pun cam brg tertentu utk idol yg kaka follow
dan brg lain yg kaka pernah beli online adalah brg bsh yg guna apps
manakala handbag cam yg murah2 utk kegunaan harian kaka beli dr kwn2 aje

dan cam matkpop kata kena hati2 ms beli online ni
sbb arwah kwn kaka pernah kena scam dgn penjual hp
katanya murah lps mskkan duit terus hilang org tu
jadinya kena selidik seblm agreed utk beli dr seller tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
oh biasa shopee je, lazada pun jarang skrg ni, tempat lain taktau lah pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun lepas, selalu beli baju online. Comel2 korean style gitu. Now website tu dah takde. Lagi2 pulak sejak wujud lazada, shoppee semua ni. Now, daku pun beli shopee saja lahhh...

Oh ya, thanks mod @seribulan, tagged daku





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 02:10 PM | Show all posts
alibaba murah..tp makesure kena jmpa org tengah yg jujur dan sng deal lah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 03:19 PM | Show all posts
kalau aku ade beberapa opsyen utk online shopping ni...

BULK ORDER- 1688.com
ELECTRONICS- LAZADA
HOUSEHOLDS- SHOPEE
FASHION- SHOPEE & LAZADA
FOOD- GRABFOOD

ni preference aku..lain org lain ragam...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 03:25 PM | Show all posts
carousell dlu byk jgk update..skrg mcm lesu jer..
yg nampak best skrg marketplace fb

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
i skrg suka cuci mata & membeli kt ig & fb marketplace..hehe.. dulu rajin survey2 beli voucher salon, spa kt groupon, pastu shopping kt shoppee sbb selalu ada free shipping..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 1-7-2019 12:54 PM
Terima kasih tag kita momod @seribulan . Kita memang beli di shopee je sekarang. Tapi adalah beberap ...

cookies apa yg u beli tu u? byknya tips shopping u hehe tq share
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:21 PM | Show all posts
kuihbakar replied at 1-7-2019 12:54 PM
Terima kasih tag kita momod @seribulan . Kita memang beli di shopee je sekarang. Tapi adalah beberap ...

wah byk info ni .tq share2
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanks mod @seribulan tagged sy
Sy sekarang mmg gila shopping di shoppe..
1)sbb murah,boleh banding harga sbb seller byk.boleh survey cr yg murah
2)blh cek review dr pembeli dulu..comments yg elok2 disertai dgn gmbr jd kita boleh view brg yg dh dpt dr customer.
3)shopee punya stail dpt brg then baru blh tekan button pesanan diterima baru seller akan dpt duit
4)klu trjadi sesuatu benda contoh brg yg beli xde stock atau etc refund dr shopee pun xlama dan sgt senang..mereka xtendang customer mcm bola even duit refund tu rm5 pun mmg akan dpt blk
5)beli di shopee boleh kumpul coin..coin blh redeem next time bila beli brg utk diskaun..voucher pun byk blh claim

Thats why sy skang shopping kt situ je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 08:14 AM | Show all posts
ig & shoppee best!!! tp apa2 pon kene tgok review dlu baru beli utk elak scammer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-7-2019 08:18 AM | Show all posts
cikbawang237 replied at 2-7-2019 08:14 AM
ig & shoppee best!!! tp apa2 pon kene tgok review dlu baru beli utk elak scammer

yaa review dan comment tu sgt penting utk elak scam..
mudah pun ramai dh scammer sana..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
SooAh replied at 1-7-2019 07:39 PM
cookies apa yg u beli tu u? byknya tips shopping u hehe tq share

Hehe welcome. I beli Ngan forumer sini juga. I suka sangat choc brownies cookies dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 03:58 PM | Show all posts
aku layan https://www.chilindo.com/?feed=male

beli barangan secara lelong..memang best..tapi hati kena kental..silap2 banyak duit habis di situ..murah..tapi aku kena bagi tau juga kebanyakkan barangan di situ adalah made in china

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2019 04:04 PM | Show all posts
Matpon replied at 11-7-2019 03:58 PM
aku layan https://www.chilindo.com/?feed=male

beli barangan secara lelong..memang best..tapi hati ...

tbaik...kongsi ilmu..nanti aku tgk2 tgk..
percentage scammer dlm tu cmna bro
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 04:11 PM | Show all posts
johan-adx replied at 11-7-2019 04:04 PM
tbaik...kongsi ilmu..nanti aku tgk2 tgk..
percentage scammer dlm tu cmna bro

100% boleh dipercayai

aku barang sampai baru bagi duit..tapi depa cas Rm2..utk bayar ketika barang sampai


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.141508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list