Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1387
View
20
Reply

Kes Khalwat Ifan Seventeen Akhirnya Digugurkan Kerana Tidak Cukup Bukti

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-7-2019 01:51 PM | Show all posts |Read mode
Ramai sedia maklum mengenai berita penangkapan khalwat bintang Indonesia iaitu Ifan Seventeen bersama isteri orang yang dikenali sebagai Citra Monica di sebuah pangsapuri di Indonesia.





Gara-gara peristiwa itu, ramai peminat Ifan ternyata kecewa dan tidak sangka kejadian itu berlaku di saat Ifan yang baru sahaja kehilangan isteri tercinta kerana bencana tsunami. Ifan yang hanya mendiamkan diri sepanjang peristiwa tersebut telah menguatkan lagi spekulasi khalwat tersebut.


Namun, hasil siasatan polis telah menemukan perkara tersebut tidak pernah terjadi dan dakwaan khalwat tersebut telah digugurkan. Menurut pihak berkuasa Indonesia, tiada bukti yang mencukupi untuk meneruskan pendakwaan terhadap penyanyi tersebut.






Menurut pegawai penyiasat daerah Bandung, M Rifai, tiada bukti kukuh dan hasil pemeriksaan telah mendapati kejadian tersebut tidak pernah berlaku dan laporan polis yang dilakukan oleh bekas suami Citra juga telah digugurkan.





Pada awal Jun lalu, Indonesia telah digemparkan dengan berita penangkapan vokalis Seventeen itu dengan seorang wanita berstatus isteri. Ifan yang sebelum ini telah kehilangan isteri tercinta serta tiga anggota kumpulannya setelah dibawa arus tsunami di Anyen, Banten.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemain kan... Konon sedih habis bini mati kena tsunami. Nah kau.. Kena tangkap basah ngan bini org plak. Dasar penunggang agama.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Cemana plak boleh claim TIDAK PERNAH TERJADI/TIDAK PERNAH BERLAKU sedangkan ada video terang2 Ifan dalam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 02:52 PM | Show all posts
apa maksud tak pernah berlaku...? ke bukan ifan... just pelanduk 2 serupa...? tak paham eh
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:04 PM | Show all posts
sedih kemain masa kematian istri skrg ni semua
bole buat wayang jg..jadi bukan dia ke yg kene
tangkap tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:14 PM | Show all posts
isteri dia baru mati kena ombak tsunami baru ni kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Perempuan tu isteri orang? Yang report khalwat tu bekas suami dia? Kira janda lah kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 07:05 PM | Show all posts
tu lar time sedih kekonon up dlm medsoc bagai ssetiap hari, ada gak akak bantah cara ni tp ada sorg tu backup si jantan ni, harap2 yg backp tu tampil tuk pertahankan artis idola dia lagi ek
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ifan ni rilek je dalam video. Pompuan tu pulak yang gelabah tetek.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna kabel lah
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki ni tahap wayang mmg tak boleh pakai. Kemain hilang arah isteri mati bagai. Sekejap je la. Nafsu menguasai segalanya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekurang kurangnya laki ni xsondol bini org mcm chef sendu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mina2215: Cemana plak boleh claim TIDAK PERNAH TERJADI/TIDAK PERNAH BERLAKU sedangkan ada video terang2 Ifan dalam tu.

Semua duit pakkk hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kira nya duduk berdua tu tengh buat ayam penyet la ye, xbuat ap2 selain dari tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 03:23 PM | Show all posts
macam - macam..rasa baru je dia menangis beriya2 masa wife dia meninggal tsunami tu..kenapa la buat perangai macam ni pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 05:10 PM | Show all posts
tidak pernah berlaku?? cam kelakar je statement tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 02:46 PM | Show all posts
macam macam. nampak nya ap yg terjadi tidak memberi iktibar
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 1-7-2019 09:17 PM
Sekurang kurangnya laki ni xsondol bini org mcm chef sendu

Bukan atas tu kata dengan isteri org? Atau nak berrpisah ngn tok laki
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
puanbintang replied at 3-7-2019 03:23 PM
macam - macam..rasa baru je dia menangis beriya2 masa wife dia meninggal tsunami tu..kenapa la buat  ...

Hidup perlu diteruskan. Lg pon konek punya kepala xde otak tp hanya punya perasaan. Perasaan pon 1 je boleh. Bila konek rasa nk bangun, dia bangun dn dia nk port untok dia keluar masok.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lakonan sungguhhh...mula la meluat perangai laki mcm ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.117501s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list