Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1968
View
31
Reply

Kos Cerai Adele Boleh Cecah RM744 Juta!

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-7-2019 11:09 AM | Show all posts |Read mode
Bila Adele umumkan perceraian dengan suami, Simon Konecki, ramai yang ternanti-nanti album terbaru penyanyi bersuara gemersik itu. Tak boleh salahkan peminat juga sebab album-album Adele sebelum ini memang berkait rapat dengan kisah cintanya.



Foto: DailyMail





Tetapi, peminat mungkin terpaksa menunggu lebih lama kerana perceraian bintang itu mungkin akan melibatkan kes mahkamah yang panjang kerana timbul isu pembahagian harta sepencarian.




  



Menurut laporan Forbes.com, perceraian Adele akan tertumpu kepada pembahagian harta penyanyi itu yang kini dianggarkan bernilai ASD180 juta (RM744.32 juta) sekiranya Adele dan bekas suaminya memfailkan kes cerai itu di California.


Adele dan bekas suaminya menetap di California sejak mereka berkahwin. Bekas suaminya bekerja di sana dan Adele pula dikatakan sukakan cuaca panas California berbanding cuaca sejuk London, tempat asalnya.





FOTO: METRO.CO.UK




Menurut undang-undang California, bekas suami Adele berhak mendapat separuh pendapatan Adele sepanjang mereka berkahwin. Menurut majalah People pula, kekayaan Adele pada 2018 mencecah mencecah ASD180 juta dan sebahagian besar kekayaan itu diperolehinya ketika berkahwin.


Maka, bekas suaminya boleh menuntut 50-50 kekayaan Adele kerana undang-undang harta sepencarian ini. Malangnya, pasangan itu tidak menandatangani perjanjian "pre nup" sebelum berkahwin.


Perjanjian "pre nup" adalah perjanjian antara pasangan yang memastikan harta masing-masing tidak terusik sekiranya rumah tangga yang dibina hancur berkecai.




  



Mungkin, Adele sangat percaya kepada cinta dan tidak pandang kepada duit sangat sehingga tidak membuat perjanjian ini. Katanya, dalam satu wawancara bersama majalah Variety: "duit tak penting dalam hidup saya".


Agaknya, kalau kita ada duit sebanyak Adele, sanggup tak buat perjanjian "pre nup" atau percaya sampai mati pada pasangan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes! I will do pre nup
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Walau ko bnyk duit dan x heran pun dgn amaun 180juta tu, tp kalau bercerai sbb gaduh n mmg benci dh kt org tu, 1 sen pun ko x redho dpt kt dia. Baik tabur duit tu tepi jalan
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 11:55 AM | Show all posts
alahaiii adele... suka lagu2 dia....
tp org2 industri dah jangka pun masa dia dpt anak dulu... lepas tu kawin... dari dulu suami dia dikelilingi gadis2 cantik tp end up dgn adele... xkan bodo2 nk kawin dgn si gemok kalo bukan sbb duit...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi rugi juga kalau buat pre nup.. Karang aku tak boleh tuntut sampai bakal ex tinggal seluar dalam
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
binipopeye replied at 5-7-2019 11:55 AM
alahaiii adele... suka lagu2 dia....
tp org2 industri dah jangka pun masa dia dpt anak dulu... lep ...

Ye ke tp tgk rupalaki dia pun x de la siap sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:42 PM | Show all posts
adoi nape x buat pre nup..........rugi la adele .............
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Homaigadd...kesiannya!
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:50 PM | Show all posts
Sedihnya pasti dia pun tak sangka perkahwinannya akan berakhir macam tu sebab tu mungkin dia tak terfikir nak buat pre nup masa berkahwin dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:52 PM | Show all posts
abihlah adele penat2 kumpul harta
dah nk kena berbahagi silap2 boleh dpt byk kat husband dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:56 PM | Show all posts
ofcos iols akan buat

duit kot sapa tak sayang

apahal nak bagi kat laki kalau iols yang penat guna kudrat i cari duit

prinsip iols duit laki duit iols

duit iols duit i

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 01:56 PM | Show all posts
kesian nye
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:16 PM | Show all posts
Pergh syok la ex hubby dia kesian kat dia je...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rugi la adele. Lepas ni tak payah kahwin la senang. Beranak pinak takyah ada ikatan mcm kourtney kardashian tu. ad betina lain terus break je takyah cerai berai. Harta pun selamat dpt kt anak2 yg bersusun tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 04:12 PM | Show all posts
gila ah undang2 . bini cari duit , bini yg kena bayo kat laki
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 04:29 PM | Show all posts
krustykrab replied at 5-7-2019 12:36 PM
Ye ke tp tgk rupalaki dia pun x de la siap sgt...

laki adele ni jenis socialite.. dari sblm kawin ade foundation charity sendiri... nk cari sponsor kene bergaul dgn member orka.. cun2 socialistaaaa nyer orka.. alaa socialitasss muka2 gurly jer yg ramai.. mcm kt msia ni sama jer contoh mcm anak2 JR... xyah sesusah ade kerjaya cuma perlu nyendeng ibu tiri jer haaa dpt merasa majlis di istana... foundation nyer tuh xtau lah masih aktif tak skrg... tp kalo dpt duit adele jota2 sure hidup gah foundation nyer tuh.. acct survive for next 10 yrs  

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mesti bt pre nup.. Reta sndri kot. Susah payah carik
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 05:45 PM | Show all posts
kalau nk berhati2 baik sain pre nup
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian, penat cari duit.. last2 kena bg separuh kat ex..  
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 04:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ruginya.... kalau i, i akan sign.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.143408s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list