Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1504
View
29
Reply

Travel Insurance

[Copy link]

Author: LoveliesHate       Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 9-7-2019 04:05 PM
I dah bertahun amik Smart VIP AXA setiap kali travel tapi tak dapat nak comment bagus ke tak sebab t ...

Samalah makcik pun tiap kali ambik AXA
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 ada buat comparison..AXA mcm one of the better options. Since then mmg selalu ambik AXA.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi uols, mintak pandangan pls, saya nak travel dgn famili ber4 termasuk my mom, dah cek kat etiqa tp famili utk spouse n child, so my mom x include, jd mahal le, ade x insuran lain yg bole apply kami ber4? Thanx chuols
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 08:47 AM | Show all posts
Biasa ambik AXA
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2019 12:05 PM | Show all posts

thanks! aritu jln2 pn ambik AXA. postsales pn they all ada call and offer tuk subscribe product y i rasa berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 05:35 PM | Show all posts
ai ambik etiqa 360 tripcare sebab ada cashless admission to hospitals kalau jadi apa2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 10:25 AM | Show all posts
mesmerize replied at 31-10-2019 05:35 PM
ai ambik etiqa 360 tripcare sebab ada cashless admission to hospitals kalau jadi apa2

menarik! okay nk usya etia trip360 plak nnt
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:20 PM | Show all posts
selalu nya mmg ambil AXA, senang..apply online and debit terus acc...a few minutes jerrr...siap!!!

tapi baca news a few months back, ada traveller yg ambil AXA insurance ni, bila ada emergency yg kos smpi ratus2 ribu (admitted to hospital kat UK sana), AXA suh pakai duit sendiri dulu, pastuh balik malaysia baru claim.  masalahnya credit card limit cuma puluh ribu jer..kat mana nak korek duit ratus ribu tu...hmmm buat kan aku terpikir, payah jgk kalu camnih..

so buat research, so far etiqa punya insurance, if anything happen, tak perlu kita dulukan duit dulu, terus boleh call them, and masuk hospital sana guna insurance terus...BUTTTT ofcoz a little bit pricey...

utk next year punya Europe trip, aku plan nak tukar dari guna AXA, most probably amik etiqa travel insurance..masih lagi tgh study nih

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 06:10 AM | Show all posts
Betul, memilih travel insurance / takaful, sangat penting untuk pastikan ianya ada cashless admission, ada overseas helpline in case of anything berlaku semasa perjalanan. Ada banyak travel insurance / takaful works on reimbursement basis, i.e bayar dulu claim kemudian, which will cause difficulty to the travellers in case dia kena admit for something yg serious.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 11:11 AM | Show all posts
pokokbunga replied at 5-11-2019 12:20 PM
selalu nya mmg ambil AXA, senang..apply online and debit terus acc...a few minutes jerrr...siap!!!
...

oooo okayy! banyak jugak nk kena study ni.. terima kasih kongsi cerita
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list