Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8527
View
178
Reply

Rutin penjagaan muka

[Copy link]

Author: amboimak    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-7-2019 07:22 PM | Show all posts
hollahop replied at 17-7-2019 05:47 PM
banyaknyaa u dah pakai. i baru try a few. banyak yg i xsuka sebab ada white cast n sticky

so ut ...

sejajar dgn usia i la kot .. hahahahha ...

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 07:25 PM | Show all posts
Bantalkuning replied at 17-7-2019 06:34 PM
routine i cleanser-toner-day cream.. seminggu 2-3x scrub..
dah 3 tahun guna brand yg sama tapi late ...

u byk terdedah kat matahari tak? mcm jalan ke tempat lunch, drive ke?u kena pakai sunblock jugak .. pastu, umur makin meningkat, days utk kulit renew tu makin lama .. so, build up dead skin cells.

maybe jugak, moisturizer u pakai tu dah tak cukup utk your skin .. tanda2 skin getting oily sebab underlayer of skin tu kering & body produce oil utk cover kekeringan kulit.

or you kurang minum air ...

try la tackle one at a time .. insya Allah, you will see the result
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 07:30 PM | Show all posts
hollahop replied at 17-7-2019 06:11 PM
i kurus( underweight), kecik. tapi colestrol i 8. for the first week ja dia bagi ubat then dia sur ...

sorry ya, tuan tanah, out of topic thread sat ..

banyak dah i jumpa body kecik tapi cholesterol tinggi .. (termasuk la i) .. my bff badan besar tapi cholesterol dia 4.. jeles tau
why dont u try ambil fish oil brand pristin tu .. u makan pagi after breakfast 1, and after dinner 1.

i did my own comparison tentang composision dlm few brands fish oil ni .. memang brand pristin punya khasiat lebih banding dgn brand2 lain. so, justified la price dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 17-7-2019 07:25 PM
u byk terdedah kat matahari tak? mcm jalan ke tempat lunch, drive ke?u kena pakai sunblock jugak . ...

tak terdedah matahari.. dari pg okay.. sampai tengah hari nk lunch muka dh nmpk berminyak and kulit jd gelap.. kelig i pun perasan siap tegur kenapa lately ni muka u i tengok makin gelap bila tgh hari.. u salah pakai product ke..
rasa mcm nk tukar je guna brand baru tapi tkde idea nk guna apa..
thanks ya for suggestion.. i try dulu and tgok result dia mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 10:02 AM | Show all posts
shunnaray replied at 11-7-2019 12:53 PM
iol guna TO NMF. ok jer moisturizer ni mmg hydrating. cuma yg tak best tu belum tghari dah berkila ...

TO NMF best, iols pakai sehari dua je terus rasa kulit lembut je
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 10:04 AM | Show all posts
airisa replied at 17-7-2019 07:25 PM
u byk terdedah kat matahari tak? mcm jalan ke tempat lunch, drive ke?u kena pakai sunblock jugak . ...

i dah google tgk. nnt nak pergi klinik mintak. sebab kalau i beli dekat farmasi nnt xboleh claim dekat office hehe
and i kena start jugak makan healty food. hahahahaha

thanks recomend suppliment tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 10:10 AM | Show all posts
iols dry skin, ni i punya skin routine

pagi:

cleanser
toner
serum
eye serum
moisturizer
sunscreen

kalau malam pulak:

oil cleanser
cleanser
scrub once/twice a week (ikut mood)
vitC
toner
serum
eye serum
face mask (ikut mood kalau rajin)
moisturizer

iols ada problem puffy eyes. kemain susah nak hilangkan lagi2 waktu pagi or lama mengadap PC. any suggestion nak pakai apa? skrg i tgh pakai l'oreal revitalift laser x3 eye cream, ada laa dlm sebulan dah. mcm takde kesan je

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:08 AM | Show all posts
pagi - takde cleanser, guna air je, toner, essence, serum, face oil, moisturizer, sunscreen

malam - cleanser, exfoliater, toner, serum, moisturizer, sleeping mask
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:11 AM | Show all posts
Edited by hotmak at 18-7-2019 11:16 AM
shunnaray replied at 11-7-2019 11:57 AM
dulu gigis la jugak ikut korean 7 skin method tu tapi lani mcm kemalasan lak

rutin iol yg berk ...

i guna essano, best jgk, MUJI light moisturizer pun best cuma tak rasa hydrate sangat muka
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:16 AM | Show all posts
chip92 replied at 18-7-2019 10:10 AM
iols dry skin, ni i punya skin routine

pagi:

Same with me. I siap package dark circle sekali. Dah x tau nak pakai apa to reduce puffiness and dark circle ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:29 AM | Show all posts
MakcikPrada replied at 18-7-2019 11:16 AM
Same with me. I siap package dark circle sekali. Dah x tau nak pakai apa to reduce puffiness and d ...

satu je yg i realize pasal dark circle ni .. mata well rest (maksudnya kalau kurang strain kan eyes kita esp tgk laptop or henpon), tido cukup, air cukup .. memang cantik je mata ... bila tak terjaga esp tido tu, mula la mcm adik beradik panda
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:06 PM | Show all posts
hotmak replied at 18-7-2019 11:08 AM
pagi - takde cleanser, guna air je, toner, essence, serum, face oil, moisturizer, sunscreen

malam ...

ramai beauty guru ckp pagi seeloknya just cuci pakai air ja..

tapi i kurang yakin sebab muka jenis minyak. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:49 PM | Show all posts
hotmak replied at 18-7-2019 11:11 AM
i guna essano, best jgk, MUJI light moisturizer pun best cuma tak rasa hydrate sangat muka

mcm penah nmpak essano tu. kt guardian eh? nti i riki2...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 12:53 PM | Show all posts
chip92 replied at 18-7-2019 10:02 AM
TO NMF best, iols pakai sehari dua je terus rasa kulit lembut je

nmf mmg best tp tulah mungkin dgn kulit iols tak berapa sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 02:18 PM | Show all posts
hollahop replied at 18-7-2019 12:06 PM
ramai beauty guru ckp pagi seeloknya just cuci pakai air ja..

tapi i kurang yakin sebab muka je ...

takde masalah pun klu cuci, cuma lepas tu kena prep betul2 lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 02:19 PM | Show all posts
shunnaray replied at 18-7-2019 12:49 PM
mcm penah nmpak essano tu. kt guardian eh? nti i riki2...

haa guardian, beli time sales 40% less, berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:01 AM | Show all posts
AM

cleanse - tone (mist) - lotion - oil* - eye cream - moisturizer - sunscreen


midday before zohor ke asar


cleanse - moisturizer - sunscreen

balik kerja

cleanse - mist - lotion - oil*


PM


cleanse - tone - mist - lotion - mist - serum - eye cream - moisturizer - oil


lip balm memang all the time reapply sebab bibir kering. dekat handbag ada, dekat work station ada

hujung-hujung selalu PM tak buat sebab tertidur sekali dengan anak haha



Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:02 AM | Show all posts
amboimak replied at 11-7-2019 12:30 PM
bila u sebut eye serum tu baru terfikir a ah la i tak pakai i serum..

tahlah.. i pakai cream ha ...

maybe gel based moisturizer cepat serap? maybe lah. sekarang guna ole henriksen c-rush gel creme. memang cepat serap. tapi i dry skin so i lagi suka yang tak cepat serap sangat yang basah-basah sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 15-7-2019 06:22 PM
aku sedang ikut cara nih, dedulu cam tak jaga proper sangat tapi bila dah perasan ada do ...

utk pigmentation you pakai apa..mind sharing
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya uolls, kalau kulit jenis oily+acne, sama je ke rutin penjagaan muka ni? Lagi satu, any suggestion tak, krim sesuai utk pigmentation yg tak pricey sangat? Thanks
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089967s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list