Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10851
View
191
Reply

Rutin penjagaan muka

[Copy link]

Author: amboimak    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-7-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
jagung5 replied at 19-7-2019 08:33 PM
utk pigmentation you pakai apa..mind sharing

I baru nak cuba pakai serum garden of eden, rosa E
Pastu, nak lagi berkesan pakai sekali cream satin white dia
Tapi i tak pakai satin white tu, sbab xnak putih....haha
Baru sangat pakai, so taktau lagi keberkesanannya
Tapi tengok review, ramai yg cakap berkesan

Screenshot_2019-07-19-21-27-53_1.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 19-7-2019 09:31 PM
I baru nak cuba pakai serum garden of eden, rosa E
Pastu, nak lagi berkesan pakai sekali cream sa ...

oh yg ni I dah try..tapi tak sesuai mcm berminyak sikit dgn kulit I...
tapi yg paling ok yg dah try genoptic spot essence skii..tu pun I beli online yg trial pack sachet...mahal sgt...satu lagi kiehls dark spot essence tu pun ok..masalahnya dua2 mahai sgt...dua2 I try trial pack aje..tu duk try tgk2 yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk juga share
Pagi: cleanser (cetaphil) >toner(simple)> essence(nutox)>moisturizer(neutrogena)> sunscreen(neutrogena)
Malam: cleanser (aiken)>cleanser(cetaphil)>toner(simple)> essence(nutox)>serum(nutox)>moisturizer(cetaphil)
Seminggu sekali pakai sheet mask
Moisturizer kalo pakai cetaphil waktu siang akn rasa cepat je kulit berminyak sbb dy jenis cream kn...so far ok la kulit...lgpun harga masing2 mampu milik je
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
I baru try produk korea Yeppen..beli dkt guardian..sbb baca dkt forum juga..hei..not bad la..I baru try busy women ,all in one moisturiser..harga pun tak mahal satu sachet tu rm9.50...mcm pack trial..tapi ok la kalau kita nak try..now tgh offer buy one free one..
dkt forum hari tu dia org cakap bubble cleanser,snail cream dgn charcoal mask dia pun ok...ingat nak try sunblock...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Bantalkuning replied at 17-7-2019 05:34 PM
routine i cleanser-toner-day cream.. seminggu 2-3x scrub..
dah 3 tahun guna brand yg sama tapi late ...

Sis pakai skincare apa ??.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 21-7-2019 01:37 AM
Sis pakai skincare apa ??.

cleanser olay-toner nutox-cream olay.. macam nak tukar tapi tak tahu nk pakai apa
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 09:55 AM | Show all posts
nk share jugak la ngan uols..

am : cleanser(senka) - missha time rev - bio essence gold water - bio essence spot corrector - biore sunblock

pm : cleanser & missha je..

sejak pakai missha+bio essence ni kulit iols ssh nk naik jerawat.. alhamdulillah ..

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 23-7-2019 09:55 AM
nk share jugak la ngan uols..

am : cleanser(senka) - missha time rev - bio essence gold water - b ...

you..bio essence spot corrector tu ok tak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 08:59 AM | Show all posts
jagung5 replied at 25-7-2019 07:39 AM
you..bio essence spot corrector tu ok tak

i baru pakai 2mggu u.. so far lum nmpk lg kesan reduce tu.. hihi.. nnti dh abis 1 tube ni i share review k..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja replied at 26-7-2019 08:59 AM
i baru pakai 2mggu u.. so far lum nmpk lg kesan reduce tu.. hihi.. nnti dh abis 1 tube ni i share  ...

ok..baik..apa2 bagitau ye
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:41 PM | Show all posts
edoraixora replied at 19-7-2019 09:31 PM
I baru nak cuba pakai serum garden of eden, rosa E
Pastu, nak lagi berkesan pakai sekali cream sa ...

Pkai jgk dulu  serum garden  of eden  rose e . tapi dh stop . cream satin tu mcm gelap kan muka huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 03:27 PM | Show all posts
myroutine skincare :

peeling scrub (thefaceshop)
cleanser (bio-essence gold)
gold water (bio-essence gold)
scar essence (bio-essence)
day cream / night cream (bio-essence gold)
sunscreen spf50 (thefaceshop)

bedak i pakai cc miracle finish v203 (thefaceshop)
lip tint @ lipstick
blusher

malam pakai thefaceshop mask 3 @ 4 seminggu (tiap kali pi seoul beli banyak2 atau kirim kawan yg pi sana, beli dari website rm5.50 sekeping )



Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
akk lak rutin sekarang teramat ringkas
cuci muka dgn cleanser n pakai serum. tu ja utk siang malam. (br sebulan try pakai meeracle set. beli kt shopee).
so far ok jugak. kesan dia xdelah cepat tp oklah rasa.... utk pemalas mcm akk ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 10:55 AM | Show all posts
hollahop replied at 17-7-2019 02:28 PM
i jenis kulit combination,

my skin routine :

sis guna cleanser oil apa? sy kulit sama type mcm sis...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bestnye baca sis2 rajin berskincare rutin. Me jadi malas  sebab semua moisturizer day cream yang me try buat muka berpeluh .. Yang me try garnier, loreal dan safi
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:44 AM | Show all posts
pernah tak kulit uols especially area mulut tu rasa pedih? mcm melecet pun ada tp takde nampak la.

kulit i tgh rasa mcm tu, taktau sebab apa, rasa takde pakai new products dlm sebulan ni.  

skrg ni i guna toner, eye serum, moisturizer dgn sunscreen je, serum2 mcm alpha arbutin & niacinamide i skip utk sementara waktu bagi reda dulu

haritu i pakai face mask mmg area situ je pedih
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:04 PM | Show all posts
hepycutey replied at 8-8-2019 04:21 AM
Bestnye baca sis2 rajin berskincare rutin. Me jadi malas  sebab semua moisturizer day cream yang me  ...

kulit jenis oily/combination ke sis? boleh try simple oil balancing moisturiser. masuk 2 tube dah pakai setakat ni takde la rasa menjejes2 berminyak kulit.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:06 PM | Show all posts
chip92 replied at 8-8-2019 10:44 AM
pernah tak kulit uols especially area mulut tu rasa pedih? mcm melecet pun ada tp takde nampak la.
...

cuba pakai aloe vera gel time malam. mungkin boleh reduce sikit rasa pedih tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
momopoko replied at 8-8-2019 02:04 PM
kulit jenis oily/combination ke sis? boleh try simple oil balancing moisturiser. masuk 2 tube dah  ...

Ak ah sis, kulit me jenis oily. Tapi gigih pilih yang range untuk whitening, sebab kulit muka nampak gelap dari tangan
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:12 PM | Show all posts
Edited by chip92 at 26-8-2019 04:01 PM
momopoko replied at 8-8-2019 02:06 PM
cuba pakai aloe vera gel time malam. mungkin boleh reduce sikit rasa pedih tu.

aloe vera buat kulit muka makin kering & naik jerawat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list