Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2625
View
66
Reply

[Bahasa] Lets TALK tea...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 16-7-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
shinichi replied at 14-7-2019 06:59 PM
teh wangi

Teh sedap ni..




Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 02:13 PM | Show all posts
Teh ada campuran bunga , buah-buhan & herba.
Rose tea, Chamomile tea, Papermint tea, Ginger tea, Lemon tea,Jasmine tea,Lavender tea..
Rasa tenang je kalau dapat tea tengah sejuk mcm ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 03:33 PM | Show all posts
the best aku rasa teh ais mamak
pekat kaw kaw
sedap je minum masa sejuk
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Green tea best
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:13 AM | Show all posts
seribulan replied at 13-7-2019 03:03 PM
green tea...baru minum semalam beli kat depan taman

yayyy geng green tea. sentiasa ada stock greentea di rumah & office.

i minum greentea every morning / alternate morning. selang selikan dengan sliced lemon. atau apa2 teh, TANPA gula. i bukan coffee person.

pernah baca greentea tak bagus minum during period. so i akan skip and minum teh lain time tu.

suka juga minum teh yang ada flavour strawberry etc, peppermint, earl grey, cammomile, macam2 jenis. beli time travel, or supermarket pun ada. tak kisah apa brand. kadang2 dapat as souvenir, semua pun i minum. sekarang benda2 macamni senang nak dapat; supermarket, online etc. tak mcm zaman dulu2, kena travel, baru boleh jumpa.

kalau pergi kedai lupa bawa mineral water, i akan order teh o kosong (takde gula).

kalau makan luar, jumpa menu yang ada chinese tea, excited haha.. straightaway akan order chinese tea.

sekali sekala minum juga tealive, chatramue thai tea. lepas minum rasa bersalah. adoilaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:48 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 12:26 PM | Show all posts
petang2 akn slalu minum sabah tea with geranium tu.. pstu kalau sakit2 tekak or selsema akan minum chamomile tea..

sabah tea with geranium

sabah tea with geranium

chamomile tea

chamomile tea

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 04:27 PM | Show all posts
Beli dah greentea selain ayo nyo
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 04:31 PM | Show all posts
suke tea yang mild jek... kurang tea dan kurang gula... minum panas2 rasa sedap kat tekak... nak2 lagi kalo time demam... mst nak minum teh o nipis... green tea pun okay gak... tp suke yang dr jepun punye sbb lg mild kalo nak dibandingkan dengan brang boh or Ahmad tea tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 04:49 PM | Show all posts
cik_kuntum36 replied at 19-7-2019 04:31 PM
suke tea yang mild jek... kurang tea dan kurang gula... minum panas2 rasa sedap kat tekak... nak2 la ...

btul tu..kalau time demam or hujan...minum tea panas nipis kurang manis..
kalau bole air yg panas2 tu..fuhh mmg sdp..rasa lapang tekak bila minum

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 04:59 PM | Show all posts
Baru smlm iols menikmati teh ais + nasi hakim sek 7 shah alam lepas habis training di publika.

Jauh iols cri makanan sebb tgh lapar tekak pula teringin nasi hakim + teh ais. Nikmat sebentar lepas tu nyesal.

Punah diet iols selepas hampir 2 weeks tak sentuh minuman manis.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 05:18 PM | Show all posts
sebab tadi cuaca panas, tekak ni teringin sangat nk pekena teh ais kaw tanpa cincau. Beli kat tepi jalan je. nak beli yang jenama2 ni rasa sayang pulak duit nk keluar
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 05:43 PM | Show all posts
iols beli bubble tea yg tgh hype skrg ni and iols menyesal.. masa beli main order je smpai 50hengget tp rasa nan hadoooo..

sorry tea i menyimpang sikit dr tea2 uols
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka ni teh halia kurang manis or if hangout di cafe suka yg sejenis mcm ni chai latte. sambil baca buku relax2 atau before tidur
Screenshot_20190719-215427~01.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2019 04:35 PM | Show all posts
Ahmad tea pun femes...

Gi ladang teh Ceylon banding Cameron...
Camtiknya yang kat Kandy & Nuwara Eliya sana
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 06:34 PM | Show all posts
Saya prefer Cameron Valley Lemon Tea dengan St. Dalfour Organic Peppermint Tea. Selalu minum pagi2 breakfast. Saya bawak thermos air panas bancuh siap2 pastu minum kat office. Rasa segar bila minum panas2. Kalau green tea suka yang Japanese Green Tea brand OSK. Selalu beli dekat Aeon je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bungapurple at 21-7-2019 07:05 PM

Auwww tea / teh. Teh cap masjid yg paling kita suka. dah la wangi, daun nya halus....nyaman nya masuk tekak... teringt sarapan masa jaman kanak2...opah bancuh teh cap mesjid dalam kole, lepaa tu baru tuang dlm cawan. Kekadang hirup teh panas dlm piring sebab cepat hilang panas...kenangan!
Kegilaan baharu pulak teh kundur....tp kat mesia nie susah nk jumpa teh kundur sodap...adoiii *telan air liur je la


Cap-Masjid.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Intan sebenarnya pengemar kopi .jarang minum teh.Bila rasa badan bnyk angin Intan akan minum teh halia.kalo p kenduri kawen xda kopi br Intan minum teh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Teh dengan lime, combination yg best! Apa apa jenama pun i ok. Tapi chaiwalla punya teh is my fav. Cuma kebelakangan ni, kalau minum tea lepas maghrib, malam terkebil kebil tak boleh tidir.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 03:31 PM | Show all posts
Tmpt aku popular Teh Dhakka. Teh susu + cincau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list