Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
1332
View
66
Reply

[Bahasa] Lets TALK tea...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Big fan of coffee though
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Time pns mmg sedap minum ice lemon tea
Then lps sekali kaka minum peppermint tea kt Gloria terus kaka jd suka dgn rasanya dan semestinya tanpa gula dan ice, so yummy
Tp kan knp peppermint tea organic yg kaka beli tu x sama dgn Gloria so musykil
Seminggu 4 kali waktu pg kaka amik green tea
Dulu2 suka juga flavour tea mcm strawberry, peach tp sekrg dah kurang sgt
Kaka x minum minuman bersusun jd teh tarik mmg kaka x amik
Klu gie mkn kat restaurant jepun mmg order Japanese tea

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 09:28 AM | Show all posts
teh tarik dekat cameron.. sebab minum time panas2.. dengan suasana sejuk2 gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:24 PM | Show all posts
teh C from sarawak.
balik sarawak sebulan minum tu
pastu jemu dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
I am an avid tea drinker. Have been preferring tea over coffee since i was young. Our fave black tea is English Breakfast. Dulu2 teh yang biasa minum kat rumah adalah

3031954_001.jpg

Lepas fox discovered Ahmad Tea like a decade or more ago, we started to drink

eb_20_foil_1.jpg

Memang once you started, there's no turning back. Even my mum who always complained teh ni mahal bagi dia, pun kata rasa dia tak sama bila minum teh lain dah.

Then, ada sekali i was travelling to Singapore for work, tatau nak beli souvenir apa for my dad, so i bought

no-14-english-breakfast-50-tea-bags_000000000001861742.jpg

Lepas dari tu memang minum Harrods' tea sebab selalu gak travel abroad jadi senang beli. Now, dah tak travel ngat, so patah balik minum Ahmad Tea.

Ada sekali delegates feom Ceylon came, and since my department was involved in giving them some briefing, they gifted me with some Ceylonese teas. One of the teas inside the package is

_mmp6178-edited.jpg

Nowadays apart from Ahmad Tea, we also buy

91dTs3+ZClL._SY445_.jpg

and

072618_1.jpg

Tapi ni kalau tak jumpa la Ahmad nye English Breakfast.

Kalau kat luar, kadang they don't serve English Breakfast, so i will opt for

71J8cTi3OtL._SL1500_.jpg

English Breakfast ni biasanya i have it with 2 sugar or 2 sugar and a splash of full cream milk. Sedapppp. Selain black tea, fruit teas that i enjoy are

Lemon-Lime-6-x-20.jpg

Ahmad-Tea-Strawberry-Sensation-10-s-Pls.jpg

AH027-2.jpg

Bila masuk angin or rasa kembung perut, i like

ahmad-tea-lemon-and-ginger-tea-infusion-20-bags-40-B00CO5X6DW-500x500.jpg

Tapi ni bukan tea la

Masa kat India, suka giler minum chai tea dia but my dad siap pesan jangan minum banyak ngat, nanti sakit perut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190814_144810.jpg
The chai tea that i had in India
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
img_6918.jpg
Kat kampung ni, fox suka minum Teh C Peng Special a.k.a 3 layer tea

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.135916s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list