Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3825
View
46
Reply

ALL ABOUT SKII - Kongsi Pengalaman Memakai SKII sahaja

[Copy link]

Author: aina_shaira       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-7-2019 09:01 PM | Show all posts |Read mode
Edited by aina_shaira at 14-7-2019 12:42 PM

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Thread ni khas untuk berkongsi segala cerita mengenai SKII sahaja ya. Beberapa tahun lepas, saya ada buka topik mengenai
ALL ABOUT SKII & Estee Lauder tapi sebab saya dah bertukar skincare ke SKII jadi apa kata kita kongsi mengenai pengalaman
memakai SKII sahaja.

Disini juga saya updatekan mengenai harga terbaru SKII pada size yang besar.

1. SKII First Experience Kit (ada FT Clear Lotion 30ml, FTE 75ml & 1 Mask) = RM 253
2. SKII Gentle Cleanser 120g= RM 249
3. SKII Clear Lotion (toner) 230ml = RM 275
4. SKII Facial Treatment Essence (FTE) 330ml = RM 894
5. SKII RNA Power Eye Cream (untuk bawah mata) 15g = RM 429
6. SKII Genoptics Aura Essence 75ml (serum) = RM 1179
7. SKII RNA Power 80g (pelembab-saya pakai waktu malam) = RM 633
8. SKII Cellumination Deep Surge Ex 50g (pelembab-saya pakai waktu siang) = RM573

Senarai harga yang saya nyatakan di atas adalah harga di kaunter ya.

Jom kita kongsi cerita mengenai pengalaman memakai SKII.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kayanya kamu...


Mmh nampak perubahan ke produk mahal ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai for 4 years,  now i switched to Origani.  Frankly speaking,  it didnt really do wonder to my skin pun,  kulit still minyak. Last2 i bagi balanve FTE tu kat my bestfriend
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa muda i guna sk2 mmg result leh nmpk..now da 30an xnmpk da kesan tu..tp happy la xyah bazir beli skincare mahal2..now guna korean skincare je..etude house
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2019 12:43 PM | Show all posts
mata_kucing replied at 14-7-2019 12:13 AM
Pakai for 4 years,  now i switched to Origani.  Frankly speaking,  it didnt really do wonder to my s ...

wow...lamanya pakai, patut jadi duta SKII nie.. takkan pakai lama takde kesan yang terbaik kat kulit you?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2019 12:44 PM | Show all posts
AmandaRollins replied at 14-7-2019 12:55 AM
Dulu masa muda i guna sk2 mmg result leh nmpk..now da 30an xnmpk da kesan tu..tp happy la xyah bazir ...

me rasa bila dah masuk 30-an memang kena extra jaga skin... rugilah tak maintain...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 14-7-2019 12:44 PM
me rasa bila dah masuk 30-an memang kena extra jaga skin... rugilah tak maintain...

Betul u..now pun muka tgh naik pimple(my fren ckp it is normal for woman masuk 30an)...nk nangis je rasa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2019 01:16 PM | Show all posts
AmandaRollins replied at 14-7-2019 12:51 PM
Betul u..now pun muka tgh naik pimple(my fren ckp it is normal for woman masuk 30an)...nk nangis j ...

yang me faham, selalu wanita dah 30-an bila nak datang period yang naik pimple...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 01:36 PM | Show all posts
Hmm.. i pn pakai SKII.. Lama jugak more than 3 years gitu
So far so good for me..
I pun bknnya rajin sgt nk apply semua mak nenek tu kt muka..
On and off..
Regenya memg mahal tapi tahan lama..
Apa yg i nmpak, pakai on n off, kulit x nampak kusam
Plus mybe i xde mslh jerawat bagai... Cuma frackles je la kt muka..
Bintik2 coklat tu

Yang i guna

1. SKII Gentle Cleanser
2. SKII Clear Lotion (toner)
3. SKII Facial Treatment Essence (FTE)
4. SKII Cellumination Deep Surge
5. GenopticsAura Essence
6. Genoptics Spot Essence
7. R.N.A.Power Radical New Age
8. Whitening Source Derm Revival Mask
9. SKII 28 Days Essence Treatment (Whitening)- pakai every night for 28 days




Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
i try pakai fte je. sebab kulit i berminyak, maka tumbuh la jerawat. pastu kalau time tido husband bising, bau ape ni busuk nya. cam yis gitu haha. now i switch to estee anr. lepas tu skanv prefectionist pro. ok la sofar baru pakai 6 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 14-7-2019 01:16 PM
yang me faham, selalu wanita dah 30-an bila nak datang period yang naik pimple...

Tu mmg betul sis..tp pimple yg ni byk dan gatal..da almost one month mcm ni..klu pimple period satu tempat je keluar
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 09:09 AM | Show all posts
Dulu pernah pakai cleanser, lotion & FTE. Muka jadi berminyak pastu tumbuh jerawat batu. Mungkin tak sesuai dengan sy.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 09:41 AM | Show all posts
raya aidilfitri haritu baru jek berubah ke lancome.. lama gak pakai skII.. dalam 3 tahun lebih.. (dlm jangka 3 thn tu dpt la collect towel dia yg gebu, luggage dia 22 inci dan beberapa brg lain) tapiiiii paling suke fte dia, bila tepok2 ke muke rasa mcm wahhhhh lembut gitu skin..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
I penah guna yg beginner set. Ada pitera dan botol botol kecik entah apa pun i dah lupa. Mcm xde apa perubahan pun. Just pagi tu rasa muka lembab skit je. Pastu i dh malas nk bli
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 12:51 PM | Show all posts
LostStar replied at 15-7-2019 09:41 AM
raya aidilfitri haritu baru jek berubah ke lancome.. lama gak pakai skII.. dalam 3 tahun lebih.. (dl ...

skrg ni hada labo pun dah ada range yg ada yeast extract ni .. baru je launch.. i pi try semlm kat guardian.. memang bau mcm fte la
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 02:55 PM | Show all posts
airisa replied at 16-7-2019 12:51 PM
skrg ni hada labo pun dah ada range yg ada yeast extract ni .. baru je launch.. i pi try semlm kat ...

Wahhh menariknya... boleh pakai buat mask..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 02:57 PM | Show all posts
Iols pernah pakai SKii dalam 2 tahun. Memang ada perubahan la kulit tapi iols sejenis tak penyabar, terus tukar skincare lain. Sekarang iols guna korean skincare dan TO jer.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2019 05:27 PM | Show all posts
sampai tahun lepas i pakai semua skii except for cleanser..

i pakai toner, essence, genoptics, rna cream..

tahun ni tahun penjimatan so pelan2 semua tukar.. bajet hala tang lain.. so far i rasa i dah berjaya substitute banyak benda kecuali masih tak boleh move on dengan essence dan genoptics skii.. tu memang win combo..

huwaaaa cepat la bajet elok balik please - monolog diri haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2019 08:58 AM | Show all posts
amboimak replied at 16-7-2019 05:27 PM
sampai tahun lepas i pakai semua skii except for cleanser..

i pakai toner, essence, genoptics, rn ...

boleh bagi review semasa pakai produk SKII. berkesan dengan you tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:09 AM | Show all posts
guna skII dalam setahun lebih. . mula2 xsenang dgn bau dia, masam. lama2 ok  ja. cuma bila pakai R.N.A.Power Radical New Age naik jerawat2, tak sure kenapa.Then bila stop muka ok..tapi biasala skII ni, makan masa juga kan.

Ada satu  hari tu  tgk dekat youtube, you tubers tu cakap ada satu produk korea DUPE skII, harga mmg jauh gila2 murah. satu botol essence dia rm 60++ volume 155ml, andddddd apa yg best bila i pakai lagi berkesan dari skII. so kulit i lebih berkesan dgn produk korea tu berbanding dgn skII walaupun produk tu jauh lebih murah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099184s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list