Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
870
View
36
Reply

[Cerita] Minta pendapat kawan-kawan

[Copy link]

Author: Boomibulat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mohon pandangan kawan-kawan
Saya ada kawan yang sudah berkahwin ( Fuad bukan nama sebenar ).. suami isteri bekerja.
Isterinya kerja kilang ... tapi selalu balik lewat ...alasannya OT ... kadang-kadang yang peliknya kena travelling 2 hingga 3 hari. Baru2 ni raya pun kena kerja. Pelik, takkan tak ada cuti, kan?
Apabila di rumah, asyik main handphone. Sebelum ni tak ada password ...sekarang dah ada password bagai. Bila minta pattern password, tak bagi. Bila telefon berdering, dia pergi jauh untuk angkat telefon tu.
Satu hari tu, kawan saya ni plan nak intai bini dia dekat tempat kerja. Dia pinjam motor kawannya supaya isterinya tak perasan kelibat dia.Motor RG sukan aje. Masalahnya, motor kawannya tu dah la uzur .Plat MAF 42.. selalu semput-semput.
Nak jadi cerita ... dalam dia tunggu-tunggu tu, sebuah kereta Exora sampai. Di dalamnya nampak seorang lelaki. Tiba-tiba keluar kelibat isteri dia dari kilang tu dan terus saja masuk ke dalam kereta tu. Kawan saya ni buat-buat la berlakon supaya isteri dia tak perasan.
Bila Exora tu dah gerak ...terus kawan saya ni start motor dan kejar kereta tu tapi tersenggut-senggut pula motor tu. Tiba-tiba, nak jadi cerita, enjin motor tu mati pulak ... tak pasal-pasal dia ketinggalan jauh dari Exora tu....
Jadi, nak tanya korang ... apa yang perlu dibuat ye ...plugnya ke yang rosak atau karburatornya? Sebab bila cuba start tak mau hidup pulak ... dah try buka plug, nampak okey jer ... minyak pun penuh lagi ... roadtax insurans semua hidup lagi! Kenapa, ye?
Sapa ada kenal pomen motor ... boleh pm.

#kredit ig sultan melaka..minta amporn tungku..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Penat la aku membaca..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 24-7-2019 10:25 AM
Penat la aku membaca..

Lain kali tgk dulu dok kat bod mana supaya tak kuciwa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 24-7-2019 10:29 AM
Lain kali tgk dulu dok kat bod mana supaya tak kuciwa..

Hahaha.. X nampak bod.. Tgk ada thread baru tu click.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 24-7-2019 10:32 AM
Hahaha.. X nampak bod.. Tgk ada thread baru tu click.

So klu ada kenal pomen mana2 blh contact yer..sian kwn tu.x tertanggung masalah dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 24-7-2019 10:37 AM
So klu ada kenal pomen mana2 blh contact yer..sian kwn tu.x tertanggung masalah dia

Kekekeke..tak kenal. Pomen..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:02 AM | Show all posts

Aku tak baca sampai habis tapi terkena gak la.. bila part Tertinggal jugakla kawan aku dengan Ixora tu.. aku tertangkap jalan cerita.. tapi still terkena.. hampeh.. tak perasan pulak Bod Lawak Jenaka... cilanat...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:14 AM | Show all posts
karburator tu
kena cuci piston
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:15 AM | Show all posts
bila aku smpai part nombor plat tu je aku dah rasa fishy hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 24-7-2019 11:14 AM
karburator tu
kena cuci piston

Nti i bgtau dia..tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 24-7-2019 11:15 AM
bila aku smpai part nombor plat tu je aku dah rasa fishy hahaha

Rs mcm pnh ada dulu tp x ingt bc kat mana..hrp2 bod sini xde lg
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 11:41 AM | Show all posts


main sebut je biasa dgr bila pegi servis keta
padahal tekena igt krt..tk perasan kt bod lawak
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 24-7-2019 11:02 AM
Aku tak baca sampai habis tapi terkena gak la.. bila part Tertinggal jugakla kawan aku dengan Ixor ...

Tu la.. Pulun baca.. Biasa la.. Tangan nak membawa..ahaks.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 01:55 PM | Show all posts
sarah82 replied at 24-7-2019 10:32 AM
Hahaha.. X nampak bod.. Tgk ada thread baru tu click.

Lol. samalah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
eetodee replied at 24-7-2019 01:55 PM
Lol. samalah.

Hahaha.. Terkena kita semua.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih aku baca ingat masalah rumahtangga ape td
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
rhea85 replied at 24-7-2019 03:21 PM
Gigih aku baca ingat masalah rumahtangga ape td

..lain kali tgk baik2 ye
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Halah3.....
Nasib baik sedor baca kat bod lawak
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 24-7-2019 11:02 AM
Aku tak baca sampai habis tapi terkena gak la.. bila part Tertinggal jugakla kawan aku dengan Ixor ...

Kann...sungguh2 aku baca. Lupa pulak ni bod santai jenaka...hahahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2019 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 25-7-2019 08:49 AM
Kann...sungguh2 aku baca. Lupa pulak ni bod santai jenaka...hahahahah

Mesti dlm hat dh mski hamun pompuan tu kan...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110508s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list