Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1743
View
28
Reply

Gara-gara Buka Tudung Lepas Cerai, Marshanda Dilarang Jumpa Anak

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2019 09:57 AM | Show all posts |Read mode
Jika anda penggemar sinetron Indonesia, pasti tidak asing lagi dengan nama Marshanda yang sering digandingkan dengan pelakon Baim Wong dalam drama sinetron seperti Benci Bilang Cinta, A Million Love Marshanda dan Putri Yang Terbuang.

Namun, Marshanda yang kini agak senyap dalam bidang lakonan dilihat lebih menikmati hidup sebagai seorang model dan melancong di serata dunia.




  



  



Baru-baru ini, aktress cantik itu telah memuat naik sebuah video curahan hati (curhat) mengenai kisah keperitan hidupnya yang dilalui selepas episod penceraian serta keputusan beliau membuka tudung setelah bercerai.



Marshanda yang dulu bernikah dengan Ben Kasyafani pada 2011 telah menemui episod penceraian setelah tiga tahun hidup bersama. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Sienna Ameerah Kasyafani.








Marshanda yang sebelum ini bertudung litup akhirnya mengambil keputusan untuk melepaskan hijab setelah bercerai. Gara-gara keputusan itu, Marshanda dikecam media Indonesia selain dihimpit konflik bersama bekas suami. Beliau juga dilarang untuk bersama anak kandungnya, Sienna selama hampir tiga bulan.



"enceraian itu merupakan dugaan paling berat dalam hidup saya. Saya juga telah dikecam dan dikatakan tidak layak menjaga dan membesarkan anak saya."


"Gara-gara saya buka tudung, saya tak dibenarkan jumpa dan bersama dengan Sienna."






  





Menurut Marshanda, penceraian tersebut merupakan dugaan paling perit kerana dilemparkan cemuhan hebat daripada peminat dan turut mempengaruhi emosinya sehingga mengalami kemurungan.



Beliau ternyata telah mengejutkan peminat setelah mengambil keputusan untuk tidak lagi berhijab selepas bercerai pada Jun 2014. - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni mesti bertudung sebab suami suruh ni.. Tp kesian la dia xdpt jumpa anak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:08 AM | Show all posts
kes bertudung sbb jate la ni. tp kesian jugak xdpt jumpa anak. cantik sheol mcm iras2 baby shima pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:36 AM | Show all posts
lawanya anak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dapat dipeluk erat Ben Kasyarani dari belakang
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
sheols dlu mcm lost je nmpk..tau2 je dh cerai..lawa anak sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 10:53 AM | Show all posts
kesian nya, sebab bukak tudung ja..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak penah suka dia punya lakonan n everything about her. Thats y tak penah tengok habis pun cerita/drama yg ada muka dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:21 AM | Show all posts
Selayaknya la.. ex husband maybe nk teach her a lesson. lepas bukak tudung menyexi tak ingt. dulu ada couple ngan sapa tah kemain lagi.. aleh2 putus. ben tu dikatakan memang alim, waktu shooting pon tak tinggal solat. untung dapat laki hensem alim pulak. maybe marshanda tertekan dikongkong kut.. hmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga insap la balik, sayang lakinye baik
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:40 AM | Show all posts
si ben ni pn dh kawinn lain kn...isteri baru mmg muslimah abisss...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
piep: Selayaknya la.. ex husband maybe nk teach her a lesson. lepas bukak tudung menyexi tak ingt. dulu ada couple ngan sapa tah kemain lagi.. aleh2 putus.  ...


Hak dia la dia xnk pakai setelah dipaksa memakai oleh king control
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 04:01 PM | Show all posts
Apa juga alasannya sian juga buatnya sebab tak dapat jumpa anak.  Nampak kena tunggu anaknya dewasa baru dapat jumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 04:13 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 26-7-2019 12:27 PM
Hak dia la dia xnk pakai setelah dipaksa memakai oleh king control

im with u sista...

sukati dia lah nak menyeksi masa janda...entah2 tu adalah tindakan depression dia lepas diceraikan dan dimalukan peminat...

sapa2 yg sokong si ex laki nie..kalau betul alim dan bagus nya si ex laki takkanlah sampai bercerai diorang nie...pastu nak menidakkan hak dia utk tgk anak kandung tu mcm mana?

bgs lah dah cerai.. si laki tu mmg bertopengkan agama...harap si anak dapat dibesarkan dgn baik


Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 04:51 PM | Show all posts
sheolls pnh depress kan dulu. time rambut dia blonde. sheolls ni jenis suka ikutkan perasaan kot. no wonder la ben tak bg tgk anak. maybe takut bawak pengaruh buruk kat anak. tp tu la, dorang mcm kita jugak ke kalau bercerai mahkamah akan decide sapa yg jaga?

bercerai tahun 2014, skrg baru nak freehair balik ke mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sinetron Kisah Sedih Di Hari Minggu dulu menghiasi zama sekolah iols..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dia punya sajak tu pasal buka tudung la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 01:32 PM | Show all posts
mak mana tak sedih jauh dr anakk,
mak buat salah anak pulak jd mangsa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 02:46 AM | Show all posts
ex laki sheols nampak macam pengkid pulak sekali imbas maafin gue yach
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
aammyy replied at 26-7-2019 04:51 PM
sheolls pnh depress kan dulu. time rambut dia blonde. sheolls ni jenis suka ikutkan perasaan kot. no ...

Dah lama free hair lepas bcerai..memang nampak dia macam lost, life  xtentu arah..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106744s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list