Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1678
View
46
Reply

Anda ada GRIT ?

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-7-2019 11:56 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 26-7-2019 03:21 PM
Siang td masa lunch dgn klien, nmpk buku power of focus. Grit got to do with focus ke?

I hardly f ...

Grit ni macam attitude or behaviour kita and character kita an indomitable spirit a strength come from within gitu

Contoh yourself sendiri, professionaly saying u always push yourself to something you do right. You do ur best and u never stop trying. So itulah salah satu grit character. Focus to something u do is also key in grit character ni..if u love what u doing , passionate n u do sampai jadi then u one of  those with GRIT.


Contoh KFC Founder, JK Rowling are those with GRIT


I am potraying myself like a JK I have no choice but success. So itulah dia GRIT yg i faham. Life now is tough doing business is not easy but if u trust ur guts n believe in what u nk buat insyaallah akan berjaya.








Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2019 11:57 PM | Show all posts
Oh also with correct knowledge, strategy and of coz doa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2019 12:00 AM | Show all posts
Edited by adila39 at 26-7-2019 04:01 PM




@noraidil_06
@MsPercy
@Jemahjemah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:06 AM | Show all posts
adila39 replied at 27-7-2019 12:00 AM
@noraidil_06
@MsPercy
@Jemahjemah

xle tgk la TT.

tadi i search kat telegram pasal grit ni. jumpa audiobook angela Duckworth. thank TT coz buka thread ni. i tgh struggle dgn life ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2019 12:08 AM | Show all posts
MsPercy replied at 26-7-2019 04:06 PM
xle tgk la TT.

tadi i search kat telegram pasal grit ni. jumpa audiobook angela Duckworth. tha ...

Ehhh jap i ni rabun tp malas pakai  spec guna ipad so main tekan je..jap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2019 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:10 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2019 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 26-7-2019 04:17 PM
MsPercy replied at 26-7-2019 04:10 PM
thanx


nnt u tgkla kat utube utk speech yg more details. Jangan down. stay calm what ever it is... and also ada masa dgr Nouman Khan kat youtube. Taip je apa terlintas for the title.... hehehe ini buahati kita yg ajarla... dgr good talks.. bad one buang
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 27-7-2019 12:12 AM
nnt u tgkla kat utube utk speech yg more details. Jangan down. stay calm what ever it is... and  ...

I m not a religious person but nouman steal my heart.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 26-7-2019 11:46 PM
kiranya grit ni boleh diasah ker?

Talent 1, effort twice. I strongly believe this.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 26-7-2019 11:21 PM
Siang td masa lunch dgn klien, nmpk buku power of focus. Grit got to do with focus ke?

I hardly f ...

Rase bersalah plak sebut buat sorang since I hv good support system.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Adakah grit ni bahasa baru yang makna nya sama dengan consistency yang makna nya sama dengan istiqamah,

Kalau betul, rasanya semua benda yang kita nak memang kena konsisten kalau nak dapat hasil, tapi macam biasa kenalah dgn pekara, pekerjaan, dan perniagaan yang kita minat, kalau tak minat gigih nak paksa diri, rugi lah, badan kalau tak kena ubat yang betul pun boleh muntah apatah lagi hidup kita kan,

Kalau salah maksudnya, minta maaflah saya pun baru belajar harinih pasal perkataan nie
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 26-7-2019 08:09 PM
Garit mak tau.. Grit mak x tau. Maapkan mak

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 26-7-2019 07:53 PM
Adakah grit ni bahasa baru yang makna nya sama dengan consistency yang makna nya sama dengan istiqam ...

boleh jugak. Personal opinion.. ayat apa pun xkan beri makna kalau innerself kita xde all that urge utk improve or apa apa in ke hidupan. Logiknya bila kita niaga kita nak untung... nak untung kenala work hard and d process sure xmudah.. so kat sinila wujud istilah GRIT.. u x give up u usaha sampai berjaya. And ni semua di dorong oleh

istiqamah mcm u tulis tu
fokus
yakin
minat mendalam dgn apa u buat u jadi a fighter.. u akan buat sehabis boleh
u multiple efforts u
u tabah hadap semua cabaran

gitula..... hahaha adehhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 26-7-2019 03:46 PM
kiranya grit ni boleh diasah ker?

boleh.. memupuk semangat waja..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 26-7-2019 11:17 PM
There my nerdy girl.

Lama tak dgnr cite kaka. Retis top forum cari.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 26-7-2019 11:46 PM
kiranya grit ni boleh diasah ker?

Yup. Mmg boleh diasah. Grit ni buktikan org bodoh takkan selamanya. In fact dlm buku tulisan Duckworth tu ada one chapter about parenting for grit. Mcm ne parent boleh didik anak2 jd grit. One of them is parent themselves must be become the paragon/example of grit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar replied at 27-7-2019 01:28 PM
Lama tak dgnr cite kaka. Retis top forum cari.

Hahahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
2 things about this book.

1. Passion. Passion is not something yang kita boleh discover dgn mudah or at the early age. Some people took years to discover their passion. And what we good at is not always our passion.

2. How to develop grit among poor people. I tak ingat mcm ne this matter was discuss. Tp ada dlm buku tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Jemahjemah replied at 26-7-2019 11:21 PM
This is so inspiring. Tengah tengah down ni rasa mcm kutip satu satu kekuatan balik je  sis u shud ...

Are you muslim? Kalu yes. Boleh try baca Al Quran, solat di awal waktu dan perbaiki kualiti solat. Dont forget zikir.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.173918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list