Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1622
View
124
Reply

Jam apa yang korang cadangkan

[Copy link]

Author: kuroblack    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-7-2019 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
outofstep replied at 31-7-2019 01:02 AM
Top up a bit, go for Casio Edifice or Seiko. Suitable for maskulin. Kalau swatch, untuk remaja ok la ...

Dah google Casio Edifice tapi bukan top up sikit weh. Sob sob sob. Banyak nak kena top up.

Tapi dah berkenan pulak
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Swatch ..boleh dpt below rm 300
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
harnezz replied at 30-7-2019 08:23 PM
carilah casio dia punya baterari boleh tahan 2 sampai 3 tahun analog digital presisi g- shock yang l ...


Skrg bateri casio blh thn 10 thn..
F-200W-1A.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 06:55 AM
Waaa dah req utk follow. Private pulek

Biasa.. Ig ps byk private.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 06:56 AM
Nak cr leather tu lah. Kengkonon dah 30 an ni nak nampak maskulin metroseksual. Kerja kerja opis n ...

Hehe..casio leather watch pn ok gk...harga mampu milik kalau casio ni...kalau x,y besi pny..tp sbb ai x minat strap besi tu,ai xleh bg cdgn laa..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:11 AM | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 06:53 AM
Ko dah kerja eh? Swatch yg ko bagi, gambar first tu smart gak.

Nk g GPO tu tak ada masalah tapi ...

swatch kat gpo rega dia antara 500 - 150
kalau kat kedai2 swatch...1k++ - 250


bini aku beli kat swatch gpo 300++


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 31-7-2019 02:10 AM
xperlu batteri guna solar.

Hat ni kena penuh keganasan kaka cilipadi
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 31-7-2019 08:45 AM
Skrg bateri casio blh thn 10 thn..

Casio cantik.. Tp cermin dia jatuh pecah.. Aku sedih tgk berderai cermin casio aku masa jatuh..

Fossil cantik..jam tali besi dia berat sedap pakai
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:42 AM | Show all posts
sarah82 replied at 31-7-2019 09:20 AM
Hat ni kena penuh keganasan kaka cilipadi

arwah atuk kaka cucu balik dia xlayan cucu, dia layan wrestling. .. xfaham orang2 tua dulu motif suka wrestling??? biasa kat kampung2 ada kedai kopi bila malam ada wrestling mereka tengok bila tanya nama wrestler sebuk malik noor
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 31-7-2019 09:42 AM
arwah atuk kaka cucu balik dia xlayan cucu, dia layan wrestling. .. xfaham orang2 tua dulu motif s ...

Hahaha.. Kan.. Org tua dulu mmg suka betul gusti.. Kenang tau..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 30-7-2019 08:56 PM
Swatch eh. Ada yang jenis utk orang kerja office gak kan?

swatch ada byk range
ada yg multipurpose utk semua function
lagipun swatch mmg pengeluar jam tangan
better la pakai swatch
harga masih dlm budget you

klu tidak u pergi jer city chain  kedai jam dalam aeon , almost semua aeon ada city chain

bagi tau budget berapa and nak yg
macam mana . nanti diorg suggestkan
kecuali swatch you kena pergi boutique swatch
Fossil , g shock, titus , casio dan brand2 lain ada di jual kat city chain
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 06:57 AM
Dah google Casio Edifice tapi bukan top up sikit weh. Sob sob sob. Banyak nak kena top up.

Tapi ...

Cari kt carousell ada yg dalam rm350. Tp make sure its 100% original
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-7-2019 08:56 PM
Yap.. Ada tali besi.. Jam sy semua tali besi..ni harga lama.. Skrg fossil tgh buat sale.. Jadi ps  ...

Tgk kat mana sales. Sorry noob sikit. Selama ni dok intai gshock je
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
syidasaleh replied at 31-7-2019 10:50 AM
Tgk kat mana sales. Sorry noob sikit. Selama ni dok intai gshock je

Kat website fossil.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
X payah jam la, merata2 jam sana sini, henpon ada keta ada pc ada
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 11:13 AM | Show all posts
paling elok ko suruh org yg ko nk bg hadiah tu cari dan pilih sendiri
semestinya pesan kat dia mesti bawah bajet
sbb ada org suka bentuk, ada org suka function, ada org suka jenis tali, ada org suka jenis jarum, ada org suka ada tarikh/xde tarikh, ada org suka warna....etc....
kalo la jam yg ko belikan tu dia x suka mmg akan berabuk dlm laci

yg xmahal, berkualiti, dan ada design utk semua lapisan masyarakat  aku cadangkan Casio
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-7-2019 11:12 PM
Yg ni pun ig trusted

I ni jenis x percaya & x puas beli online..lepas tu sejenis yg rimas kene tunggu brg smpi wlpun dlm tempoh yg singkat..hahaha..tp seronok tgk org lain boleh dpt better price..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 31-7-2019 12:54 PM
I ni jenis x percaya & x puas beli online..lepas tu sejenis yg rimas kene tunggu brg smpi wlpun dl ...

Mostly jam pattern sy nak x ada kat malaysia.. Tu yg sy beli dari personal shopper.. Minggu depan sampai satu lagi jam.. Ni tgg offer utk begpack sy berkenan tu.

Plus sy mmg x berapa suka pi tempat ramai org.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 31-7-2019 11:13 AM
paling elok ko suruh org yg ko nk bg hadiah tu cari dan pilih sendiri
semestinya pesan kat dia mes ...

Kecuali nk buat surprise la kan..i suke belikan hadiah utk hubby kl dia yg pilih sendiri..tp bgtao siap2 bajet..so kl dia terberkenan yg lebih dprd bajet, sila tambau dgn duit dia sendiri.. cara ni pun win2 situasion...bajet kita x burst, org yg dpt hadiah pun puas hati dgn pilihan sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sfrnna at 31-7-2019 01:14 PM

I rasa kalau ikut bajet tt & nak yang ori, casio OK kot. Sbb kalau fossil harga discount pun jarang dpt kurang rm300. Since dia suka jam besi kan. Nasib baik bf iols x suka jam. Kalau dak pening jugak nak cari.

I nak suggest tt check kat zalora gak. Sbb man watches banyak jugak sale sampai ada yg 65% gitu. So&Co, stuhrling n casio pun ada sale.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076679s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list