Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1528
View
124
Reply

Jam apa yang korang cadangkan

[Copy link]

Author: kuroblack    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-7-2019 01:00 PM
Mostly jam pattern sy nak x ada kat malaysia.. Tu yg sy beli dari personal shopper.. Minggu depan  ...

Wahhhh brapa bnyk ur collection..ni mcm kwn ofis i dl la..dekat 20pcs dia ade..i dulu suke yg mcm bracelet tp bl dh masuk middle 30s ni, x selesa pulak pakai yg mcm bling2, fancy..sudahnye yg jenis gitu letak je dlm almari..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 31-7-2019 01:28 PM
Wahhhh brapa bnyk ur collection..ni mcm kwn ofis i dl la..dekat 20pcs dia ade..i dulu suke yg mcm  ...

Tak la.. Baru nak mula kumpul.. Warna sy pilih tak terang biasa2 saja.. Hahaha sy penakut nak pakai baju terang.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by HujanBatuTiga at 31-7-2019 03:23 PM

Kalau dia muslim, boleh hadiahkan ni. Aku copy dari fb diorg. Aku bukan agen. Jgn PM aku kalau nk beli.

MEMPERKENALKAN JAM JAWI PERTAMA

RM 250 (2 pasang RM 450)
SGD 99 (2 pasang SGD 180)

(SCROLL BELOW FOR ENGLISH VERSION)

Melalui siri Jati ini, kami di ElCahv cuba mengabadikan istilah-istilah pengukuh Jati diri dan pembangkit semangat umat Islam sedunia, dengan sentuhan Nusantara.

Diilhami falsafah 'MAKNA MENGATASI ANGKA' ElCahv mempersembahkan:

Jam Jati:

- Tulisan Jawi
- Rekaan Unik, Motif Melayu
- Jaminan Setahun
- Kristal Sapphire (Kalis Calar)
- Kulit Tulen
- 316L Stainless Steel
- Kalis Air 50 Meter
- Gerakan Jepun (Miyota 2035)
- Ketebalan 9mm, Diameter 40mm
- Terdapat Tiga Warna:
Coklat Gelap
Coklat Air
(EDISI TERHAD) Putih
- Saiz Unisex

UNTUK MEMBELI SILA:

1) PM
2) Whatsapp Direct link :
https://bit.ly/2t5NiEX (Singapore)
https://bit.ly/2t3ZhTr (Malaysia)

**Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Singapura.
-----------------------------------------------------------

INTRODUCING THE FIRST EVER JAWI WATCH

Through the Jati series, we at ElCahv attempt to reinvigorate the use of key identity-words of the Muslims, with the hope to revive the global Islamic spirit, with a Nusantaran touch.

Inspired by the philosophy of 'MEANING  BEYOND NUMBERS', ElCahv presents:

The Jati Watch:

- Jawi Script
- Malay Motifs
- 1 Year Warranty
- Sapphire Crystal (Non-Scratch)
- Full Grain Genuine Leather
- 316L Stainless Steel
- 50 Meter Water Resistant
- Japanese Movement (Miyota 2035)
- Thickness 9mm, Diameter 40mm
- Available in Three Colors:
Dark Brown
Light Brown
(LIMITED EDITION) White
- Unisex Size

*******
PRICE
*******

RM 250 (RM 450 for 2)
SGD 99 (SGD 180 for 2)

TO PURCHASE:

1) PM
2) Whatsapp Direct link :
https://bit.ly/2t5NiEX (Singapore)
https://bit.ly/2t3ZhTr (Malaysia)

**Free delivery to East & West Malaysia & Singapore.
IMG_8396.JPG
IMG_8397.JPG
IMG_8399.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:40 PM | Show all posts
Jam di dinding terus berdetak aaaaa...
Kbye...
Sy gurau jer...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 31-7-2019 11:13 AM
paling elok ko suruh org yg ko nk bg hadiah tu cari dan pilih sendiri
semestinya pesan kat dia mes ...

Yesssza... Ade lelaki jenis cerewet giler.. Itu xnak.. Nak cenggini.. Xsuke itu ini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 31-7-2019 07:19 AM
Swatch ..boleh dpt below rm 300

Wokes. So nanti aku kena jenguk butik swatch jugaklah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 31-7-2019 08:45 AM
Skrg bateri casio blh thn 10 thn..

Yg ni jam jenis analog ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-7-2019 08:51 AM
Biasa.. Ig ps byk private.

Ya, tu kengkadang malas nk survey kt ig.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 31-7-2019 09:10 AM
Hehe..casio leather watch pn ok gk...harga mampu milik kalau casio ni...kalau x,y besi pny..tp sbb ...

Setakat ni fossil berkenan hat leather punya. Cntik pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaz replied at 31-7-2019 09:11 AM
swatch kat gpo rega dia antara 500 - 150
kalau kat kedai2 swatch...1k++ - 250


Wehh affordable gak eh. Boleh la aku jenguk ke gpo nnt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 31-7-2019 09:42 AM
arwah atuk kaka cucu balik dia xlayan cucu, dia layan wrestling. .. xfaham orang2 tua dulu motif s ...

Jangan kata atuk atuk..cucu cucu dolu ni haaa pun suka tengok walau di halang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo replied at 31-7-2019 10:07 AM
swatch ada byk range
ada yg multipurpose utk semua function
lagipun swatch mmg pengeluar jam t ...

Cadangan yang baik. Nanti aiouls jenjalan dalam citychain. Nak tny pun malu.

Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
outofstep replied at 31-7-2019 10:48 AM
Cari kt carousell ada yg dalam rm350. Tp make sure its 100% original

Tengok kat lazada. Ada yang range 300 - 400 daripada lazmall tapi risau tak ori pulak walaupun lazmall. Haih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 31-7-2019 11:08 AM
X payah jam la, merata2 jam sana sini, henpon ada keta ada pc ada

Orangnya jenis pakai jam, xkan aku nak beli enpon pulak weh. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 31-7-2019 11:13 AM
paling elok ko suruh org yg ko nk bg hadiah tu cari dan pilih sendiri
semestinya pesan kat dia mes ...

Cadangan ko bernas tapi nak bagi sebagai hadiah. Kengkonon seperais tapi aku risau aku lak yg terseperais sbb dia tak suka.

Kalau tengok jam dia yang nan satu ni, biasa je. I mean dia xde spesifik yg dia suka cuma dia pakai tali besi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 31-7-2019 12:54 PM
I ni jenis x percaya & x puas beli online..lepas tu sejenis yg rimas kene tunggu brg smpi wlpun dl ...

Ai risaiugak nak beli barang yg beratus ni kalau online. Aiols nak beli jam ni pin fikir dan hitung gaji berkali
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 31-7-2019 01:07 PM
I rasa kalau ikut bajet tt & nak yang ori, casio OK kot. Sbb kalau fossil harga discount pun jarang  ...

Okeh, ai pula nak tengok kat zalora. Nanti aku skodeng zalora pulek.

Ada je yg range 300++ kt lazada utk fossil tp x yakin pulak. Haha memacam meols ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
HujanBatuTiga replied at 31-7-2019 03:17 PM
Kalau dia muslim, boleh hadiahkan ni. Aku copy dari fb diorg. Aku bukan agen. Jgn PM aku kalau nk be ...

Thanks weh. Aku ada tengok gak. Tp dia kurang suka ala ala begini. Huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Athrun.Zalaa replied at 31-7-2019 03:40 PM
Jam di dinding terus berdetak aaaaa...
Kbye...
Sy gurau jer...

Jam~~batan sudah roboh sudah roboh~~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 31-7-2019 03:45 PM
Yesssza... Ade lelaki jenis cerewet giler.. Itu xnak.. Nak cenggini.. Xsuke itu ini..

Weh..dia cerewet..jenuuuuh la tp setakat ni jam dia biasa je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078402s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list