Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1624
View
124
Reply

Jam apa yang korang cadangkan

[Copy link]

Author: kuroblack    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 04:22 PM
Ya, tu kengkadang malas nk survey kt ig.

Hahaha.. Tapi jam punya pasal sy sanggup request.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 05:05 PM | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 04:28 PM
Cadangan ko bernas tapi nak bagi sebagai hadiah. Kengkonon seperais tapi aku risau aku lak yg ters ...

ko nk bg jam yg biasa jugak ke?
hadiah selalunya ada wow efek
mmg seten org guna benda yg biasa
tapi selalunya mesti dia nk benda yg lain dari yg lain

1 lagi org suka terlepas pandang benda ni ==> saiz jam
lebih2 lagi kalo beli online
selalu dlm gmbr nmpk kecik tapi actual besar
dan begitu juga sebaliknya
jam dia skrg kecik mungkin dia nk yg besar sikit ke
dan begitu juga sebaliknya

kalo nk seprais sgt ko acah2 bawa dia pegi kedai jam
tgk feedback dia suka yg mana
xpon ko sembang2 pasal jam tgk dia suka yg mcm mana




Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 04:25 PM
Cadangan yang baik. Nanti aiouls jenjalan dalam citychain. Nak tny pun malu.

Haha

iols x suggest you beli online for the first timer


pergi la kedai jam and ask around
jgn malu , just bagi tau budget and nak henis macam mana

x ouah bgtau u first timer pon
lagipun klu neli kat kedai mmg ada warranty at least 1 year
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 04:33 PM
Weh..dia cerewet..jenuuuuh la tp setakat ni jam dia biasa je

Iolss paham org lelaki yg jenis cerewet.. Die xkan pakai ape yg kite belikan...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 04:23 PM
Setakat ni fossil berkenan hat leather punya. Cntik pulak.

Hahaha..fossil pn ok gk..adiah utk y spesyel ek..hihihi~gudlak sis mencari2 jam tu..tp utk ciri2 sis ltk tu sesuai pakai leather laa pd sy..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 31-7-2019 04:26 PM
Tengok kat lazada. Ada yang range 300 - 400 daripada lazmall tapi risau tak ori pulak walaupun laz ...

Kalau rating dia ok, tawakal je. Tp bleh tgk kt kedai juga just in case. GPO, Mitsui, JPO. Survey dulu. Beli jam ni kena puas hati sbb benda nk pakai selama mana yg boleh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 31-7-2019 04:49 PM
Hahaha.. Tapi jam punya pasal sy sanggup request.

Sy ni tengok juge, kalau dah malas mmg tak req dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 31-7-2019 05:05 PM
ko nk bg jam yg biasa jugak ke?
hadiah selalunya ada wow efek
mmg seten org guna benda yg biasa
...

Mksd ko biasa?

Akunada tenung dah a few jam yg tali beli atau tali kulit tu.

Bagi aku smart jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo replied at 31-7-2019 05:52 PM
iols x suggest you beli online for the first timer



Okey. Ai malu sbb bajet ai kan rendah je.

Nanti ada yg tak nak layan ai pulak.

Itu sebabnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 31-7-2019 08:07 PM
Iolss paham org lelaki yg jenis cerewet.. Die xkan pakai ape yg kite belikan...

Hmmm aiols igt aiols dah cerewet tp die lg cerewet. Selagi baju tu tak kena dengan badan dia, selagi tu kena cari.

Tapi tang jam tak ada pulak mcm gitu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 31-7-2019 08:18 PM
Hahaha..fossil pn ok gk..adiah utk y spesyel ek..hihihi~gudlak sis mencari2 jam tu..tp utk ciri2 s ...

Haha for special one but hmmm.

Dia ada ckp gak psl tali leather..fossil byk tali leather tu yg usha fossil.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
outofstep replied at 31-7-2019 08:39 PM
Kalau rating dia ok, tawakal je. Tp bleh tgk kt kedai juga just in case. GPO, Mitsui, JPO. Survey  ...

Rating okay. 5 star tp ai je yang tak yakin.

Better ai g survey kt gpo atau mitsui kan. Thanks weh
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 1-8-2019 07:13 PM
Sy ni tengok juge, kalau dah malas mmg tak req dah

Sakura tgh update gambar jam baru
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2019 07:18 PM
Sakura tgh update gambar jam baru

Sepantas kilat sy tengok..zoooooom
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 1-8-2019 07:19 PM
Sepantas kilat sy tengok..zoooooom

Hahaha.. Laju no..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 1-8-2019 07:15 PM
Okey. Ai malu sbb bajet ai kan rendah je.

Nanti ada yg tak nak layan ai pulak.

ehh tak la , uols city chain tu kedai marhaen jer , ada jam below 100 pon ada

klu uols pandai cari ada yg diskaun sampai 70% . so u boleh dapat range 250 ke 300 utk branded watch

sbb tu iols suruh u p situ
sbb harga dlm budget you
or you pergi boutique swatch la

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2019 07:22 PM
Hahaha.. Laju no..

Hihi dah tengok. Ada berkenan dengan leather strip tp hmmm hmmm
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2019 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo replied at 1-8-2019 08:04 PM
ehh tak la , uols city chain tu kedai marhaen jer , ada jam below 100 pon ada

klu uols pandai  ...

Ohhh serius la smpi 700? Esok jugak aiols g menapak ke city chain.

Thanks for the info chuolas
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 1-8-2019 08:30 PM
Ohhh serius la smpi 700? Esok jugak aiols g menapak ke city chain.

Thanks for the info chuolas

ada , iols dulu beli titus
hampir 800 lebih
beli yg 70% punya dapat dlm 300

tahan pon dan 12 tahun pakai , tukar2 bateri and tali je ( sbb iols suka tali kulit )
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo replied at 1-8-2019 09:29 PM
ada , iols dulu beli titus
hampir 800 lebih
beli yg 70% punya dapat dlm 300

Maksud aiols 70%. Haha terlebih kosong lakm ai dahbpergi satu aeon ni tp tak ada fossil. Ada polo je which is aiols x berapa minat. Casio pun tak banyak choice.

Susah nak belinjam. Last last aiols x beli pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074777s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list