Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1953
View
71
Reply

APABILA DAPAT IDEA, APA PERLU BUAT?

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 1-8-2019 04:37 PM
wah hebat. terukan tau

Insha Allah..doakn saya jumpa supplier baju yg murah2 ni..for the time being, masih lagi bekerja n buat biz pda masa sama..bos pun da ade slow down skit bagi space utk saya settle sume kerja..tapi insha Allah xlama kot keje under orang sbab saya pun ada aim saya sndri nak bekerja sndri..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2019 05:57 PM
Dah plan resign tu mcm mana?

Bos dia trima surat resign saya tapi dia ralat nk saya benti..for me saya still keje cuma klu benda yg sama berulang lagi (tension kerja, kaki kipas api2kn bos) memang saya nk cabut..skng pas tender tu nmpak la bos da slowdown skit n skang saya banyak kt branch dekat area uma ni dari HQ yg jauh tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 1-8-2019 11:50 PM
Bos dia trima surat resign saya tapi dia ralat nk saya benti..for me saya still keje cuma klu bend ...

Alhamdulillah.. Perkara baik tu... Moga dia sedar la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 1-8-2019 03:50 PM
Bos dia trima surat resign saya tapi dia ralat nk saya benti..for me saya still keje cuma klu bend ...

same here, boss agak baik tiga hari ni. Beri tugas baru pulak tu. Dia buat lupa agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 09:36 AM | Show all posts
Edited by gummygummy at 2-8-2019 09:38 AM

Hi uols! as someone yang minat nak berniaga tapi takde idea and takde modal hahahaha i suka plak join thread ni okay! pantang nampak benda baru i pon masuk!

I ada tertengok video Bella Khan dekat Youtube. Dia share dia dapat 1st payment from Adsense. Menarik u ols! Pastu dia ada la share input2 yang agak menarik how to start utube video, why to start and bla bla bla
*Amaran: dia suka menjerit sikit so careful haha





Cuma nya kena ada keyakinan diri and plus kalau nak buat youtube video ni kena la rajin mengedit, mencari topik yang boleh menarik ramai penonton, dan paling penting video tu harus lah ada isi yang mendalam dan berguna. Kalau tak nan hado la sendu je kannn.

Tu salah satu yang i nampak la for now. Tuk yang lain i tengah aktif jugak jual2 kat shopee as dropshipper tapi selected la sebab i tak jual yang macam jamu2 ke, benda2 pelik ke. I jual macam lipstick ke, or benda2 yang i nampak macam OEM halal and make sense la. OEM halal maksud I is tak haram di sisi KKM gituu. Sebab dropship I tu jual macam2 more than 100 products. Tapi sejenis la malas nak up semua sebab kena kumpul gambar and etc...

Tengah buat trial version of The Ordinary juga jual kat shopee, tapi for now tak jalan lagi sebab saingan memang tinggi kan.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
gummygummy replied at 2-8-2019 01:36 AM
Hi uols! as someone yang minat nak berniaga tapi takde idea and takde modal hahahaha i suka plak joi ...

xpe jgn give up.

tq masuk ya sis... btw if u jenis bubbly and creative... try laaa buat....YouTube ni... sis pulak xpenah subscribe memana... i think i nak tgk sat gi la
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
All the best untuk semua! Aminn. Saya pun ada juga future 3 yrs plan konon nak come up dengan business sendiri. Tapi modal baru nak kumpul2... saya fikir nak buat business kecilan je makanan...tapi tu la idea ada tapi masih tak berjalan (malas) haihh
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:07 AM | Show all posts
adila39 replied at 2-8-2019 09:52 AM
xpe jgn give up.

tq masuk ya sis... btw if u jenis bubbly and creative... try laaa buat....YouT ...

Bubbly Creative so so
Berpewatakan menarik?

So end up hahahahahha sebab nak tayang muka harus la berpewatakan menarik. I ols ni biasa-biasa je, belum boleh cari makan guna rupa. Tapi tu la ada cadang nak buat video without tayang muka. Travel, food and etc...


Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak buat bisnes food truck. X payah bayar sewa so x pening kepala Boleh je sadai truck kat mana2 spot yg ramai org untuk tarik pelanggan. Sambil2 ambik order online pasang 2@3 runner untuk penghantaran.
Now masih dalam perancangan jer sbb kakalong terikat 9-5. Tgh2 kumpul2 modal nak beli truck + bisnes sabtu ahad. Hopefully berjaya kelak
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 1-8-2019 09:31 PM
hahahaha..just wild idea je..

Wild idea pun, bagus gila idea chuols. Ai x pernah terfikir pun nak buat mcm tu. Haha.

Aiols sekadar luah pendapat dalam medium iium je. Stay anon gittew
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 1-8-2019 08:52 PM
tulis atau take note dulu. klo guna smartphone, screenshot dulu. then, baru buat brainstorming tenta ...

Ai selalu rangka dlm otak je lepas tu bussssshhhhh hilang. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-8-2019 08:35 PM
Tak la kurablack.. Sy biasa saja.. Janji rezeki halal.. Hahaha

Weh, mana ada biasa. Jarang tau orang ada plan macam chuols. Aiols kagum.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
gummygummy replied at 2-8-2019 03:07 AM
Bubbly Creative  so so
Berpewatakan menarik?


kena lawa ke? asal idung mata complete mulut semua ada okayla... lainla pasal ratu cantik ke... oh come on... tryyy
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 2-8-2019 01:01 PM
Weh, mana ada biasa. Jarang tau orang ada plan macam chuols. Aiols kagum.

Ish.. Jgn mcm tu.. Baru plan,  tak buat lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kuroblack replied at 2-8-2019 04:59 AM
Wild idea pun, bagus gila idea chuols. Ai x pernah terfikir pun nak buat mcm tu. Haha.

Aiols s ...

so i shud create ig on this? hahahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 2-8-2019 07:17 AM
Ish.. Jgn mcm tu.. Baru plan,  tak buat lagi

okay.. dah buat half way kan... nak assistant ble rogee jugak.. klu same area la. more to moral support.. org org tua ni pun suka klu kita listen to them selain physical therapy ke.. dulu i dgr my atok cerita berulang ulang.. at least sehari 5x,dia sebut. Al fatihah to my tok yah. i love u. rindulah pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 04:47 PM | Show all posts
Guys I nak tanyaa.

Normal ke alibaba ada benda ni? They even ada COSRX semua tu.

Kat shopee ada je seller jual Kiehls. Original ke tak ni? Ntah2 dari Alibaba tak weyh!
Kiehls.png
inn.png
la.png
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 2-8-2019 03:44 PM
okay.. dah buat half way kan... nak assistant ble rogee jugak.. klu same area la. more to moral su ...

Memang depa suka citer byk kali.. Siang tido.. Mlm jaga.. Mcm baby.. Tapi bila mood tak elok.. Habis semua kena marah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 2-8-2019 03:17 PM
Ish.. Jgn mcm tu.. Baru plan,  tak buat lagi

Kalau 20% drpd plan dah buat pun kira nak jadi dah tu. Aiols sokong. Pom pom pom
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 2-8-2019 03:42 PM
so i shud create ig on this? hahahah

Boleh guna medium IG or pesbuk. Tp nak panjang manjang ai cadangkan chuols buat utube channel sendiri then link kan pada 2 medium sosial ni jugak.

Kengkadang org lebih suka tgok utube, kengkadang ig, kengkadang pesbuk atau twidder.

Bg ai, tak perlu mcm miss world or miss planet, sbb org akan dengar bila content yg chuols ckp tu menarik. Tu point utama. Cara kena convincing

Pastu chuols nak mekap ka, nak bertema ka terpulang tp jgn ober kang nmpk memb****kan diri lak. Stay classy with knowledge.

Aiols sudi jd pompom chuols..haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.209815s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list