Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
662
View
27
Reply

[Cerita] Teksi Berhantu

[Copy link]

Author: cahayahidupku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kul 12 malam..Amid dan Alan pulang dari keje, naik teksi. Keje banyak kat opis, balik pun lewat, seblum ni tak pernah macam ni, selalu balik pun naik kereta Alan. Tapi kereta dah takde, kene curik..

Alan: "Eh,betol ke org cakap kat sini ade teksi berhantu?? Ade dengar tak??"

Amid: "Ade dengar.. diorang cakap.. die jmput penumpang tu, pastu die menjelma jadi hantu.. bau busuk.. muke huduh.. pastu isap darah orang plak tu.. Nape ko tanye?? Wat seram je la ko ni.."

Alan: "1st time aku blk keje naik teksi ni.. Aku rase lain macam plak.. Debar-debar jek.. Something wrong ni.. ah..!! Biar la.. jangan pkir bukan-bukan.. tahyul-tahyul.."

Amid: "Tau.. Tak pe.. haa..!! Tu teksi tu..tahan-tahan..!!"

Pemandu Teksi: "Nak balik mane dik?? Korang ni last passenger abang ni.. Jangan jauh-jauh da la.."

Alan: "Kitorang nak ke Subang.. USJ1 bang.. Apartment permai.. Tau tak bang?? Boleh la bang.. jauh sikit je.. Bole ye bang.."

Pemandu Teksi: "Eh..!! jauh tu dik dari Pandan ni.. Jauh nye kerje.. Dari Subang ke Pandan.."

Amid: "Sebelum ni naik kereta bang.. Arini jek naik teksi.. Bole ye bang..?"

Pemandu Teksi: "Naik Lah..cian aku tengok korang ni.."

Alan dan Amid: "Mekasih bang.. Hehe..!!"

Si brader teksi ni pun bukak la cite..
Pemandu Teksi: "Korang pernah dengar cite teksi hantu kt sini tak?"

Alan dan Amid : "Pernah.. Nape bang?? Betol ke cite ni?"

Pemandu Teksi : "Eh.. betul la.. korang ni tak caye ek bende-bende mcmni? Memang ade pun.. penumpang yang naik tu akan terhidu bau busuk dari teksi tu.. Itu tande-tandenye la.. Pastu teksi tu akan benti kat tempat sunyi, gelap. Pemandu die pun akan menjelma jadi lembaga itam yang besar dan bertaring.. Pastu lembaga tu akan isap darah pnumpang tu.. haa.. mcm tu la cite nye.."

Alan: "Yeke.. Malang la nasib sape yang kene tu..hehe.. Saya tak caye la bende-bende ni bang.. Tahyul-mahyul jek.."

Amid: (sambil berbisik) "Oii.. mangkuk.. pehal cabul sgt mulut ko ni?? Ntah-ntah brader teksi ni antu tu.. Lain macam jek aku tengok.. Die pun arif bercerita.. macam die jek antu tu.. Takut aku.."

Alan: "Hahahahahaha.. wat lawak la ko ni.."

Pemandu Teksi: "Pe yang lawak nye dik?? Gelak besar lagi tu?? Jangan main-main dik.. dengan bende-bende halus ni.. hehehe.."

Lepas kene tegur.. Amid dan Alan pun terdiam.. Tiba-tiba terbit satu bau yang agak busuk, menusuk dalam kalbu sanubari hidung diorang..

Amid: (sambil berbisik) "Wei.. Ko bau tak ape yang aku bau?? Bulu roma tengkuk aku da tegak-tegak ni.. Lain macam jek.. Abang teksi ni senyap jek.. wei..aku takut la.."

Alan: (sambil berbisik) "Eh..ko jangan takut, kalau kau takut.. aku pun takut.. memang ade bau pun.. jangan die benti kat depan tu dah.. Tempat tu sunyi,gelap.."

Tibe-tibe teksi tu benti kat tempat gelap tu..sunyi jek suasane nye.. Maka..

Alan dan Amid: "Aaahhh..sudaahh..!! knape benti bang??"

Pemandu Teksi: "Hehehe.. Tempat sunyi ni elok benti.. Gelap, tak de orang.. Tak de sape-sape nampak.. hehehe.. korang duduk sini diam-diam.. hehehe.."

Alan dan Amid: "Hah..!! Alamak tok..!! Jangan isap darah kami tok, kami tak kawin lagi.. Kursus kawin baru je daftar, tu pun kelas die tak pegi lagi.. Ampun kan kami tok.. waa..waa.."

Pemandu Teksi: "Tok?? eh.. Apahal korang ni..?? Aku nak gi berak la kat semak tu, kang terang-terang kang orang nampak..eh!! Aku sakit perut la..makan jering dan petai tengahari tadi.. Ko tak bau ke kentut aku tadi?? Lagipun sini bukan ade toilet pun.. dah..dah.. Lepas kaki aku.. siap melutut, merayu lagi ni.. Ape kes?? Eishh..!! Lepas-lepas.. Berak dalam seluar plak aku kang..!! Eish..!!"

Alan dan Amid: "Hah?? Laa..!!"

*credit to Cerita Lawak
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:24 PM | Show all posts
lawak jugak
tp half way baca dah bole agak ending
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 12:47 PM | Show all posts
hahahaha walaupun dah boleh agak endingnye
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm.... Bole la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ha ah, dah agak dah pemandu teksi tu kentut dan nak buang air besar
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 01:07 AM | Show all posts
ceh sekali driver teksi sakit perut pl dah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
dah  tau dah pengakhiran  citer nih.. pernah dengar masa kat asrama hahahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kata tahyul tp penakut
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 10:24 AM | Show all posts
perghh gabungan jering+petai...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi la sakit perut rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:41 PM | Show all posts
Cerita ini boleh buat telemovie
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 04:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha buat saspen je
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hhahahaha
Tak senonoh punya abang teksi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:33 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 11:34 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078443s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list