CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 35525|Reply: 179

"Halang Ayie Berhubung Dengan Saudara Angkatnya"-Netizen Buka Cerita T

  [Copy link]
Post time 5-8-2019 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Masih kecoh lagi tentang kisah Syafie Naswip yang dikatakan memukul bekas tunangnya, Aishah Azman kerana berang dituduh menjalinkan hubungan songsang dengan rakannya.


Terbaru, terdapat seorang netizen yang telah spill the tea tentang kisah Syafie ini dan bekas tunangnya.





Menurut sumber ini, bekas tunang Syafie telah menghalangnya daripada berhubung dengan keluarga saudara angkatnya. Syafie juga dikatakan hilang pertimbangan sehingga menampar Aishah kerana wanita itu membawa mulut kepada orang ramai bahawa dia adalah gay.






Selain itu, ada juga netizen lain yang menjelaskan bahawa tidak logik Aishah mengatakan bahawa gambar kesan lebam itu telah dipadam oleh Syafie dan berkemungkinan hanyalah rekaan sahaja kerana tiada bukti yang kukuh.


Syafie juga dikatakan menyerah diri kepada polis kerana rasa bersalah dan bukannya kerana waran tangkap telah dikeluarkan.






Syafie juga sebenarnya ada salahnya dalam hal ini kerana menampar Aishah tetapi mungkin kerana marah dengan mulut celupar Aishah menyebabkan lelaki itu bertindak di luar kawalan.



Kredit foto: Twitter


Ramai juga rakan artis yang memberikan sokongan kepada Syafie kerana sudah lama mengenalinya dan percaya dia bukanlah lelaki yang kasar.



Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Instagram


Netizen lain turut memberi reaksi mereka terhadap kisah ini.



Kredit foto: Twitter



Apa pendapat anda? -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2019 05:11 PM | Show all posts
ya ke nak tau tak eloknya kawan kena tanya kawan jugak

kalau aku nak tanya perangai orang tanya musuh dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulah..apa2 cerita mesti dengar both sides of the story..jangan awal2 judge..dah terfitnah kalau betul ayie punya side of story kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:20 PM | Show all posts
Astagaaaa komen dalam fb ntah sapa sapa pun boleh jadi benang. Kelasssssssssssss!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey: Astagaaaa komen dalam fb ntah sapa sapa pun boleh jadi benang. Kelasssssssssssss!


Iols stuju. Makin lama makin low class cara sumber berita cari ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:38 PM | Show all posts
Edited by annadonna at 5-8-2019 05:42 PM

setelah membaca semua keterangan, aku rasa Aishah overboard aje kot. Tamparan mungkin berlaku, tapi tidaklah ke tahap belasah. Maybe an eye for an eye. Ko kata aku gay, nah makan penampar aku (walaupun mungkin dia betul gay, tapi jangan tuduh seorang gay itu gay ). Pasal tu bila Syafie menyerah diri, polis pun dengan senang hati lepaskan dia sebab keterangan dia memuaskan. Maybe polis tu kata, yelah dik, kalau abang pun abang lempang.
Kepada yang dok meratib "lelaki tak boleh pukul pompuan, belum kahwin dah pukul, suka suka pukul." To the hell-lah ya. Aku akan berubah jadi kaki pukul kalau orang kurang ajar dengan aku. Kalau ko masih nak hak asasi here and there, kau sempat mati kena buli. Pigi mampus. You like me I love you. You hate me I fuck you. You fuck me I kill you.

Sekian, tutuplah kes. Ni hal rumahtangga orang bertunang tak jadi.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-8-2019 05:40 PM | Show all posts
hahahhaha...ok terbukti sudah fam muiz nie sesuatu...dr kes eina now kes naswip....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang iols tahu dari kawan iols di belakang tabir, memang ayie ada lempang ecah. Hanya lempang, tapi takde la cekik. N doesn’t make sense ecah kata ayie delete pic lebam etc sebab boleh je ecah nak amik gambar baru lepas kena delete tu. bukannya ayie n ecah dok serumah pun sampai ecah dicontrol 100% oleh ayie. Entah la... apapun, iols tak sokong ayie tampar perempuan. Cuma maybe la kot dia dah tak tahan sangat agaknya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2019 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Family aishah ni patut dipulaukan aje dari dunia hiburan. Produk takde, kontroversi je lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 5-8-2019 05:38 PM
setelah membaca semua keterangan, aku rasa Aishah overboard aje kot. Tamparan mungkin berlaku, tapi  ...

Abam pulisi pon tak ada masa nak layan. Ingat kami tak ada kerja lain?! Gertak ketuam pulisi
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
fushimi replied at 5-8-2019 05:11 PM
ya ke nak tau tak eloknya kawan kena tanya kawan jugak

kalau aku nak tanya perangai orang tanya m ...

Salah tu..kwn lg la bekap kwn..xkn nk busukkan kwn sdri plak..btl x..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:15 PM | Show all posts
YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU

YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
saudara angkat yang nama pawie tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
shania88 replied at 5-8-2019 06:15 PM
YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU {:1_5 ...

oit, aku doakan fizo tu berjodoh dgn neelopak. budu sama budu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
shania88 replied at 5-8-2019 06:15 PM
YA ALLAH YA TUHANKU..JODOHKAN AISYAH AZMAN QUEEN CONTROL NI DENGAN FIZO BUDU {:1_5 ...

Iols tolong amin .

AMIN
AMIN
AMIN
AMIN
AMIN
AMIN
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah betul nak carik kebenaran zaman sekarang ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 5-8-2019 08:04 PM

Shafiq Naswib antara penggiat yang humble dalam industri. Selalu jauh2kan diri dari kontroversi

Teringat zaman smawi world nak tackle D rafar. Hangat digossip dalam paper. Si D tak suka, jawab kat wartawan family Rafarians tak pernah dikaitkan dengan kontroversi. Masa anak dara mak ayah bela baik2. Memang family dia tak pernah kuar paper cerita tak manis

Mana nak tau bila dah hidup sendiri melinda terpalit kontroversi. Stay strong
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosannya baca komen dy dy pabendanya itu? kalo tulis leklok dia takleh kah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 5-8-2019 07:16 PM
Shafiq Naswib antara penggiat yang humble dalam industri. Selalu jauh2kan diri dari kontroversi

T ...

Adik sheols kan si diana rafar tu yg kena gusip..bukan linda..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
taktau nak pcaya mana satu daaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.310945 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list