Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
404
View
13
Reply

[Cerita] Robot Pengesan Kebohongan

[Copy link]

Author: cahayahidupku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Azman adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Azman dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Azman.
"Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.

*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!"
"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan..."
"Cerita apa?"
"Cerita Papadom ayah.."
*PLANG*
"Katakan dengan jujur cerita apa?!"
"Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Azman.
"Kamu nie... kecil-kecil dah nakal! Kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu, ayah tak pernah pun buat macam nie!"

*PLANG* Azman ditampar oleh robotnya. Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Azman kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PLANG*
Robot menampar isteri Azman sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya. Dan semua terdiam...

*Credit: Cerita Lawak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak sape? Kena dna test lah jawabnya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu family membohong. Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Menyesal prof cipta robot tu. X memasal rhsia binik dia trbgkar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
@trunks , tq ats upah kacang ye.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 12:57 AM | Show all posts
cahayahidupku replied at 6-8-2019 12:41 AM
@trunks , tq ats upah kacang ye.

sama awak hehe saya suka lawak tu,dah lama tak baca
tapi baca banyak kali pun masih kelakar keke.

carilah lagi yang awak baca pun lawak,mesti orang lain
pun lawak juga baca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2019 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 6-8-2019 12:57 AM
sama awak hehe saya suka lawak tu,dah lama tak baca
tapi baca banyak kali pun masih kelakar keke. ...

Insha allah..akn share slalu buat kita2 release tension.. wlupun ade yg dh pnah dgar kan. Just for fun di kala stress2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
tu la, sape suruh bersuara, kan dh kantoi
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak sapo la tu??
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Biabetik replied at 6-8-2019 08:07 AM
Anak sapo la tu??

Robot dh kene jual kat kdai besi buruk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 10:30 AM | Show all posts
hahaha...kantoi suda...anak siapakah ituu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 6-8-2019 08:29 AM
Robot dh kene jual kat kdai besi buruk...

Asyik menampor aje kejenya.. RIP
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahahhahha. Makan tuan
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabau jela. Dah semua kantoi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.402690s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list