Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1689
View
78
Reply

KALAU AKU KAYA...

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-8-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
nak byr semua hutang piutang, nk gi mekah bw 1 famili, nk wat rawatan sepenuhnya penyakit tala ni, nk beli apa yg x cukup, nk beli rumah n pakat ajak adik2 n mak dok sama2, upah bibik 5 org, driver 2 org, tukang kebun 3 org.... gi melancong ramai2 oversea, bg mak, tala n ank gelang smp siku, rantai smp pusat hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:35 AM | Show all posts
Kalau  iols kaya, nak bukak satu resort kat kampung.  Kampung iols tu dekat dengan pantai. Resort tu ada macam2 range harga la...yang pasti kena ada khas untuk rakyat marhaen jugak. Resort iols tu mesti ada kolam renang.  

Iols nak buat jugak satu kolam renang khas untuk public...asing dgn yang sewa resort. Kolam renang tu ala2 taman tema la..tapi charge tak mau la mahal2. Nak bagi budak2 kat area kampung tu boleh bawak anak2 main air. Baik tak iols..

Iols teringin nak buat satu villa berdekatan  dengan resort tu. Senang nak pantau bisnes resort iols. Villa tu mesti 2 tingkat. Supaya dari deck atas, boleh tengok keindahan laut n mesti ada mini swimming pool kat tepi.  So bila gather dengan family, mak bapak boleh barbeque n budak2 boleh main kolam kat tepi.

Bestnya...dengan duit bisnes tu, boleh la bawak family pg travel kan. Indahnya dunia...tunjuk2 semua boleh dapat.

Tak cukup dengan tu. Iols nak jugak buat bisnes diy cosmetik iols sendiri. Tu cita2 iols dari awal yang tak kesampaian lagi. Bisnes tu boleh anak perempuan take over. Bisnes resort tu, anak2 laki boleh sambung legasi.

Itu bab perniagaan, bahagian anak2 pulak..Iols akan pastikan diorang semua dapat pendidikan terbaik..Supaya masa depan diorang sentiasa cerah dan dapat  kehidupan yang lagi baik dari iols..

Oh..indahnya #beranganisfree

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:37 AM | Show all posts
adila39 replied at 8-8-2019 07:56 AM
klu kita kayaaa...
berhenti kerja immediately
clear all debts for sure

Tolong jadi funder untuk iols skali ye...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau sy kaya...

-dlm waktu terdekat buat umrah . sponsor sekali mak abah dan adik2 dan famili derang.
- buat haji satu famili
- beli tanah kosong byk2 kt tmpt berbeza utk buat rumah sewa beberapa pintu. jd dpt jana balik duit income.
- beli tanah kebun utk tanam buah-buahan mcm durian, cempedak, manggis dll
- bantu golongan asnaf melalui lembaga pusat zakat.
- bantu adik2 beli rumah/langsaikan hutang rumah / kereta sediaada
- pegi jln2 ke negara orang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 8-8-2019 02:35 AM
Kalau  iols kaya, nak bukak satu resort kat kampung.  Kampung iols tu dekat dengan pantai. Resort tu ...

hihihi.... freshen up sikit minda... boost energy... amboiii panjang lebar berangan... hik hik... manatau ada yg menjadi kenyataan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 8-8-2019 02:44 AM
kalau sy kaya...

-dlm waktu terdekat buat umrah . sponsor sekali mak abah dan adik2 dan famili de ...

nak manggis sikit ehh
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-8-2019 10:59 AM
nak manggis sikit ehh

baru berangan nk tanam. pokok manggis yg kt kampung pun dah tua. ada kuarkan buah pun kecik2 jer skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-8-2019 07:56 AM
klu kita kayaaa...
berhenti kerja immediately
clear all debts for sure

yeahhh. insya Allah, aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-8-2019 08:35 AM
Semoga dapat kahwin neelofa selepas 3 bulan berkawin dgn mira filzah..

hahahah adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Bangbot at 8-8-2019 02:13 PM


Perkara nak buat kalau abang kayo.
1. Settle semua hutang
2. Buatkan rumah banglo mak ayah
3. P haji dengan seluruh kaum keluarga biar 1 flight tu suku-sakat abang jer.
4. Bina rumah anak2 yatim dan pusat2 tahfiz
5. Beli kapal layar gantikan bot abang yg tak semenggah ni
6. Keliling dunia naik kapal layar dgn ditemani krew2 lengkap bersenjata utk keselamatan.
7. Pinang anak raja sbgi Suri bolelah weols bersukaria acah2 Bahubali

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayar hutang.. beli rumah besar untuk satu family tinggal. Belajar semuala jurusan yang diminati di overseas and finally melancong seluruh dunia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:13 PM | Show all posts
kalau ada duit lebih.. nak bina masjid. then nak jalan-jalan dengan family.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
- selesai semua hutang
- beli tanah buat rumah sendiri, rumah sewa, bukak ladang ternakan dan tanaman sayur
- apply franchise kfc, mcdonalds, subway
- register kelas satu group elite ni belajar trading dgn derang
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalong kalu kaya...opkos la alter muka+body Kasi tiptop gituuu..pastu kakalong beli jet peribadi melancong ke merata dunia. Makan
air tangan chef yang terbaik di dunia dan makan dalam pinggan emas....tidur Kat hotel bersepuh emas..selimut bersulam intan Mutiara....
Kakalong rasa Kaka nak stay single..malas nak layan kerenah laki. Biarpun Masa tu semua prince seluruh dunia berbaris nak Usha
Kalau bole..nak bina istana atas gunung Himalaya..boleh gitu???
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
InshaAllah kalau aku kaya aku nak segera tunaikan haji sementara aku masih muda. Kira beli pakej ala neelofa la. Kemudian aku nak sedekah sikit sebagai bekalan akhirat kemudian baru invest dan ajak family pergi melancong. Kalau boleh nak belajar bahasa2 asing cam bahasa arab dan mandarin guna guru private khas datang ke rumah hihi. Malu la nak gi belajar ramai2 di kelas tuisyen Banyak sebenarnya perancangan aku kalau aku jadi kaya raya. Aamiin. Korang doakanlah aku jadi kaya, mana tau kalau aku jadi kaya betul boleh aku belanja semua porumer sini makan2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:26 PM | Show all posts
kalau akk kaya.akk nak settlekan hutang piutang akk,beli kereta beli rumah
bantu adik beradik akk dgn suami,pastu g haji sekeluarga temsk mama dgn
pil akk,bersedekah dgn anak2 yatim,ibu tunggal .selepas tu baru g jln2 seluruh
dunia 1 family yg ada dlm list akk..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:42 PM | Show all posts
nak settlekan hutang, beli semua yg perlu, jalan2 ngan family.. ulang cycle smpai abg jamil mampus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli cempedak rm10-8ketul.

so nak beli ladang cempedak laaa.. ble petik and makannn xpayah beli.. mahallll
IMG_20190808_172650.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku kaya ya.
InsyaAllah
1.settle kan hutang piut  hutang belajar hutang loan hutang n manusia kalai ada
2. Bahagiakan parent
3. Beli rumah kereta rumah kalau nak yg landed . Ade tanah
4. Investment
5. Zakat dan derma
6. Melancong.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Pi mekah...naik haji guna vvip punya pakej mcm lopak..
Pi travel all over the world...
Pi sedekah kat mana2 rumah anak yatim ngan tahfiz
Baki aku ambik maid...sebab mem aku asik ckp penat dah nak kemas2 umah skang ni..faktor usia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104362s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list